Zdravím všechny kuchaře, kuchařky i kuchaříky, neznáte prosím někdo tuto úpravu lososa, ochutnala jsem to v jedné restauraci a moc mně to chutnalo, myslíte, že je to taková úprava jako s telecím saltimbocca
Losos ala saltimbocca
Saltimbocca z ryby
Ingredience pro 4 osoby:
4 plátky (filety) lososového pstruha,
4 plátky solené šunky (prosciutto crudo),
8 listů šalvěje,
100 g másla,
2 PL oleje,
mouka,
1 citrón,
sůl a pepř.
Příprava:
Vezměte plátky ryby a na každý položte plátek šunky a 2 listy
šalvěje.
Zatočte je, osolte a opepřete.
Nechte rozpustit 70 g másla s olejem na pánvi a osmahněte na něm závitky
z ryby.
Rybu vyndejte, do pánve přidejte zbytek másla, šťávu z jednoho citronu,
povařte pár minut a potom přelijte touto šťávou závitky.
Mám ještě recept z mečouna, který je trochu jiný, ale pořád
saltimbocca. Přímo lososa jsem ještě nenašla, ale myslím si, že bys ho
mohla udělat stejně, jako toho lososovitého pstruha. Podívám se ještě
jinam, ale až zítra. Je pozdě a ráno musím do práce.
Zatím ahoj, Soňa-
tady máš odkaz na Saltimbocca z mečouna:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Ahoj, Soňa
tak jsem to udělala včera k večeři, jen jsem do toho výpeku pro zjemnění dala lžíci smetany … mňam
Páček
marcela