Nemáte recept na tyto lívance?
Lívance z ovesných vloček
standardně do těsta na lívance trochu vloček, pokud je doma mám, přidávám a žádná speciální receptura na to není - prostě jen ubrat mouku a přidat pár vloček
možná to není přesně to, co, kairo, hledáš, že?
100g ovesných vloček, 300ml mlíka, 50g hladké mouky, špetka soli, 10g
kvasnic, 1vajíčko, 10g skořicovýho cukru, marmeláda, strouhanej tvaroh, tuk
na pečení.
Na hodinku namočit vločky do části mlíka, pak k tomu přidat mouku, sůl,
vajco, vykynulý kvásek a zbytek mlíka. Pak se vymíchá těstíčko tak, aby
teklo volně ze šufánku. Upečený lívance se mají obalit ve skořic. cukru
nebo potřít marmeládou a posypat strouhaným cukrem.
Bacha, já jsem to nedělala.
Ať se dílo podaří, čau nepečička Osceola.
Co to kecám cukrem, strouhaným tvarohem. Ani nevím, jak se cukr strouhá. Soráč, snad to tím přehmatem nezvoráš.
Hned jsem se Pupkovi nabonzovala, co jsem ti radila. Odpověděl: Dyť to říkám pořád, že seš kuchařka k pohledání. Tak a to je celá pravda. Drž se.
mrkněte SEM
ale nezkoumala jsem, jestli je stejný jako Osceolin…