Lístkové šátečky s pudinkem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Podskalacka
109 příspěvků 12.02.06 18:49
Lístkové šátečky s pudinkem

po těch kupovaných se mohu utlouct. Víte někdo, jak na ně? Co se dělá s tím pudinkem, aby nevytekl?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 12.02.06 19:29
Podskalí,

mám tu žloutkovou (vanilkovou) náplň do větrníků, věnečků, šátečků apod.: 4 dl kávové smetany, 50 g cukru, 50 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 žloutky a rum.
Asi 2/3 dávky smetany a cukr se uvedou do varu, zalijí zbylou smetanou s rozmíchaným pudinkovým práškem a povaří se asi 2-3 minuty za stálého míchání. Uvařený pudink se zjemní 2 žloutky (ty se do pudinku zašlehají), ochutí rumem a ještě teplým krémem se plní upečené korpusy (mělo by toho v závěru být 1/2 kg)…variant na tento krém tu mám rovné 4, když tak to tak za hodinku hodím na labužníka, teď musím odejít......pa­papa penda

 
KatyX
11 příspěvků 12.02.06 20:24
...

ten pudink se musí uvařit hustší, nechat vystydnout (jde pak vykrajovat lžící) a pak uz jen naplnit listové těsto

 
Podskalacka
109 příspěvků 12.02.06 20:49
Díky, děvčata,

Pendo, tvůj krém vypadá báječně, jenže ony se ty šátečky musí s tou náplní péct. Nevím, co by to udělalo. Ale určitě ho někde uplatním.
Asi je to spíš ten hustý pudink, ale už jsem se jednou pokoušela a moc se mi nedařilo. Možná byl málo hustý. Snad najdu znovu odvahu.

 
Vali
1326 příspěvků 12.02.06 21:57
moje rada

…když dělám pudink do Bebe řezů, vždy přidávám dvě zarovnané lžíce hladké mouky (na litr mléka a dva pudinky), rovněž do řezů z listového těsta, kde se pudink peče. Tak to zkus udělat i do šátečků.

 
marmelada
1643 příspěvků 12.02.06 22:32
Pudink

tomto receptu se připravuje jednoduše a musím říct, že má po upečení jemnou a pevnou konzistenci. Mimochodem je tenhle koláč vůbec moc dobrý. Sice to nejsou šátečky, ale už když jsem ho upekla, myslela jsem na použití pudinkové hmoty v lístkovém těstě.

 
Podskalacka
109 příspěvků 13.02.06 17:27
Ještě jednou dík,

mám pocit, že teď už si vyberu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz