Jak oloupat slupku lískových ořechů?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
beruška 6
4 příspěvky 15.01.12 23:41
liskove ořechy

nema někdo fígl na to,jak oloupat liskove jadra z ty hnědy slupky?tak jako mandle se daji sloupnout,tak bych chtěla i liskače.děkuji moc,můžete dat info taky na me stranky.děkuji http://cukrarna-beruska.webnode.cz/ :*

Reakce:
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.01.12 00:05

Opražit oříšky na pánvi nebo plechu a pak je promnout v utěrce.
Není to stoprocentní, ale určitě dostačující.
:mrgreen:

Příště zvol ale lépe kategorii dotazu, mohl by být přehlédnut ;-)
:mrgreen:

beruška 6
4 příspěvky 16.01.12 10:57

děkuji moc,zkusim to :dance:

dag
540 příspěvků 16.01.12 20:59
oříšky

Dělám jako glama, ale nepoužívám na odstranění slupek utěrku, ale cedník s většími oky. Opražené slupky vypadnou.

esmeralda
4813 příspěvků 16.01.12 21:19

Také to jde v mikrovlnce.

Taanka
107 příspěvků 23.01.12 21:11

Také pražím na pánvi a pak mnu v utěrce - a potom je většinou hodím na pánev na minutku ještě jednou a přikryju pokličkou, tím se odstraní i zbytečky a navíc se krásně rozvoní :-)

meisje
580 příspěvků 24.01.12 06:35

taky delam v mikrovlnce podle Esme…

Taanka
107 příspěvků 24.01.12 11:05

V té mikrovlnce to děláte jak dlouho, v jaké nádobě a na jaký výkon prosím :) ?

esmeralda
4813 příspěvků 24.01.12 21:55

Taanka, nejlepší je sklo, ořechy mohou dosáhnout vysoké teploty a plastu bych nevěřila.
Na plný výkon a po minutě. Ořechy obsahují kolem 50% tuku, snadno se spálí…
i v mikrovlnce.
Podobným způsobem lze ořechy i opražit.

di
2451 příspěvků 24.01.12 22:04

Esme, díky za tip jak na oříšky, já se s mikrovlnkou teprve učím, mám ji (mou první) teprve necelý rok. Nemáš ty svoje rady někde sepsané v kupě? Asi by se mi docela hodily.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.12 20:30
Di

svoje mikrovlnkové memoáry nikde sepsané nemám.
Kromě Škvarečků v mikrovlnce jsem toho zase tak moc nevymyslela.

Rada číslo jedna: Kup si nějakou pěknou mikrovlnkovou kuchařku. Nemusí být obsáhlá. Já mám ráda s obrázky. Člověk dostane směr a těší se na výsledek.

Rada číslo dvě: Neboj se toho. Mikrovlnka je vlastně takový sporák. Žádná mystérie. A když něco pokazíš, vezmi to jako zkušenost. Nic se neděje. Co bys přikryla na sporáku, přikryj v mikrovlnce. Co bys vařila naplno na sporáku, vař naplno i v MV.
V mikrovlnce se dá uvařit skoro všechno. Mně se zdá absolutně nutná pro starší lidi kterým už neslouží dobře paměť. (Už tam také skoro jsem.) Vzhledem k tomu že musíš nastavit čas, je bezpečnější než jakýkoliv jiný spotřebič.

Rada číslo tři: Podívej se do vyhledávače. Zadej slovo mikrovl*. Objeví se ti spousta receptů. Když pak doplníš jako autora: esmeralda, zúží se to na dvě stránky receptů ode mne. Dá ti to představu o široké škále pokrmů které se dají v MV uvařit.
Moje recepty nejsou jinak unikátní, ale neopisuji je slepě z Google jako o závod, VŠECHNY jsou VYZKOUŠENÉ.

Kdybys měla konkrétní dotaz, kdykoliv mi napiš. Ráda poradím.

Příspěvek upraven 25.01.12 v 20:36

di
2451 příspěvků 25.01.12 20:34

Esme, moc dík. Pohledám, vyzkouším a v případě potřeby se ozvu.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz