Látky v třešních pomáhají při léčbě cukrovky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gabi
551 příspěvků 02.03.05 09:25
Látky v třešních pomáhají při léčbě cukrovky

Antokyany obsažené v třešních jsou účinné pro oba typy diabetu.
foto: hs.riverdale.k12­.or.us Američtí vědci potvrdili, že třešně mohou být účinnou zbraní v boji s cukrovkou. Bobule totiž obsahují látky, které dokáží u diabetiků přirozeně snižovat obsah cukru v krvi.

6.1. 2005 12:18
MICHIGAN - V třešních a višních jsou obsaženy látky mající povahu barviv, které odborníci nazývají antokyany.

Právě tyto chemikálie při laboratorních testech na zvířecích buňkách slinivky břišní dokázaly zvyšovat produkci inzulínu o padesát procent. Hormon inzulín tělo produkuje proto, aby snižoval obsah cukru v krvi.

Účinek na oba typy
Skupina rostlinných barviv ze skupiny antokyanů je odpovědná za lákavé zbarvení celé řady ovoce, mezi nimi právě i třešní. Američtí odborníci tvrdí, že třešně mohou pomoci u obou typů cukrovky, na inzulínu závislé i na inzulínu nezávislé. Stav nemocných se po pravidelné konzumaci třešní výrazně zlepšuje.

Antokyany však mají i další pozitivní účinky. Působí jako antioxidanty, které vykazují celou řadu blahodárných účinků na lidské tělo. Chrání cévy a srdce před poškozením, ale také buňky lidského těla před rakovinným bujením.

Korzo/P


Reklama


Reklama

Reakce:
 
possum
464 příspěvků 02.03.05 13:43
taky

pry jsou dobre pro lidi co maji dnu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz