Lasagne - vaření, uchování, ohřívání

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.09.11 11:43
lasagne - vaření, uchování, ohřívání

Tak jsem došla k problemu - lasagne potřebuji vařené, nebudu je zapékat. Ty semolinové jsou výborné, při vaření se nelepí. Až potud je to ok. Vyndat je pak z kastrolu, aby se mi nerozbily, no, to by určitým podběrákem také šlo. Do studené vody. Posléze vyndavat a každou jednu (prý) mám potřít máslem nebo olejem. Ano, potud bych to zvládla. Ale jak je mám pak ohřát ? Ze studené vody, pomaštěné mám na nějaké míse, talíři - a jak dál ?

Podotýkám, že MW nemám (a nikdy mít nechci). Nezbývá mi opravdu, než nandat na talíře a dát ohřát celé jídlo do trouby ???

Baby a babové, poradíte něco?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.09.11 11:55
odpoveď

....... protože jsem to právě vymyslela, tak si odpovím sama ! A třeba se to někomu , někdy hodí. V troubě nahřeju pečící plech, pomastím a na něj budu pokládat ty lasagne, které pak omastím ještě po povrchu. Z teplé trouby pak vyndám plech a budu pokládat na teplé talíře.

Tleskám si :potlesk:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.09.11 13:08

:lol: Teď jsem ti to chtěla napsat, jen bych je ne na plech, ale do keramické mísy, trochu je stočila a podávala v ní, třeba :-) Dobrou chuť!

 
casino
4474 příspěvků 13.09.11 13:26

No, dotazu jsem rozuměl tak, že hodláte vařit nudle do foroty :-) ale zdá se že nikoliv.
Máte nějaký důvod, proč jste do techno-logického postupu přípravy zařadila, poněkud nelogicky vypadající, mezistupeň „sušení“ v troubě? Proč ne přímo „z mosta do prosta“ přes cedník na talíře? :think:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.09.11 16:28
Tak to já

jsem jednou viděl v televizi v kuchařské show jak dělali lasagnu z neuvařených, ale koupených extra slabých těstovin. Zkusil jsem to z úplně normálních, syrových a ejhle, ono to jde. Je tam tolik vody v rajské omajdě, že se to uvaří při pečení.
Jen nemám rád ricottu, maskarpone jsem ještě v krámě neviděl, a tak používám sourcream, to je extra hustá kyselá smetana, používám plnotučnou. No a jednou doma náhle nebyla a tak jsem dal řecký jogurt. Asi užm se to nedá nazvat pravou lasagnou, ale bylo to prudce jedlé.
A ještě něco. Viděl jsem v italské kuchyni jak dělají těstoviny. Nelze je vařit pro každého zvlášť, trvalo by to dlouho, a skladovat uvařené taky nejde. Oni prostě navaří ale nedovaří kotel ve vodě s olejem, to je na konci neslepí. A když si někdo objedná, odeberou studené do kolandru, to je ten kuželovitý cedník a šoupnou do hrnce s vařící vodou ohřát a dovařit. To by wydro mohlo odpovědět na tvou otázku jak ohřát.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.09.11 18:47
Chci se trochu upřesnit,

protože co jsem napsal o těstovinách v restauracích bylo co jsem viděl jako zákazník. Zeptal jsem se a dozvěděl se:

  1. Uvařit jen ve vodě slané asi jako moře, žádný olej, a al dente. To znamená na skus, ale přesně je to, když se těstovina přetrhne nebo překrojí, uvnitř je ještě žďabítko bílého.
  2. Ihned scedit do ledové vody = vody s ledem a schladit co nerychleji. Navrch přilít trochu oleje, samozřejmě co nejlepšího.
  3. Ihned po schlazení, nenechat je tam máchat, rozplizly by se. Takže ihned vyndat, tím se protáhnou tím olejem a už se neslepí.
  4. Dál už je to stejné, do kolandru, do vařící vody, na chvilku, jen ohřát.


Já jsem si vědom, že to není postup přímo nejlepší, protože tím vymácháním v ledové vodě se spláchne škrob s povrchu a omáčka se tím pádem nepřilepí. Jenže jiná cesta prostě není. Když vařím porci jen pro nás, neproplachuju. Když je to do zásoby, tak to prostě jinak nejde.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz