Lasagne

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
1irena
594 příspěvků 2.8.02 08:16
Lasagne

Vím, že budu vypadat jako naprostý negramot, ale lasagne, které se koupí se napřed uvaří a pak vrství a zapékají, nebo se vrství „syrové“ a zalívají se něčím, co je „změkne“?

Reakce:
Sarah
19 příspěvků 16.9.04 12:52
...

Milá Ireno,
asi přicházím s křížkem po funuse, ale dnes už se prodávají předvařené lasagne, které se jenom vrství a je to poloviční práce.
S.

rosnicka
262 příspěvků 16.9.04 14:13
Mám zkušenost,

že i ty lasagne, co se prodávají jako předvařene, jsou chutnější, když se předtím na chvíli hodí do vroucí vody ( 30 vteřin ), pak kleštičkama vyndat ( používam grilovací, jiné doma nemám ), poskládat vedle sebe na utěrku, aby okapaly, no a pak dávat do zapékací misky ( měkké lasagne se i lépe přizpůsobí tvaru zapékací misky ).

Claudia
103 příspěvků 16.9.04 14:37
Lasagne

Kupuji také předvařené lasagne, ale vždycky je nejprve povařím ve vroucí vodě, než je dám zapékat.
1. Je pak to zapékání rychlejší obzvláště, když k zapékání používám už v podstatě uvařené omáčky a náplně a jde mi jen o to, aby se pěkně rozpekl sýr na povrchu.
2. Při vaření nabydou na objemu a když je pak vyskládám na dno pekáčku, nestane se mi, že by se na dno dostal kousek zeleniny a připekl se tam.
3. Když mám lasagne předvařené, klidně je pak zapékám i v mikrovlnné troubě - ať už použiji sladkou nebo slanou náplň - a netrvá to víc než pár minut.
Ale myslím si, že každý má jiný ověřený postup.

Claudia
103 příspěvků 16.9.04 14:37
Lasagne

Kupuji také předvařené lasagne, ale vždycky je nejprve povařím ve vroucí vodě, než je dám zapékat.
1. Je pak to zapékání rychlejší obzvláště, když k zapékání používám už v podstatě uvařené omáčky a náplně a jde mi jen o to, aby se pěkně rozpekl sýr na povrchu.
2. Při vaření nabydou na objemu a když je pak vyskládám na dno pekáčku, nestane se mi, že by se na dno dostal kousek zeleniny a připekl se tam.
3. Když mám lasagne předvařené, klidně je pak zapékám i v mikrovlnné troubě - ať už použiji sladkou nebo slanou náplň - a netrvá to víc než pár minut.
Ale myslím si, že každý má jiný ověřený postup.

1irena
594 příspěvků 16.9.04 22:50
Děkuji všem
Labužník micha02
16 příspěvků 17.9.04 19:00
Třeba pomůžu

Ahoj Ireno, lasagne máme moc rádi. Chce to pořádně vymazat pekáček, lasagne klademe syrové - nevaříme a každou vrstvu je nutno řádně zalít bešamelem, aby měly tekutinu na změknutí. Vařit jsem lasagne nikdy nezkoušela a jíme je poměrně často.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz