Lanyzovy olej

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
luba
185 příspěvků 08.09.06 09:11
Lanyzovy olej

Za hriesne peniaze som si kupila flasticku lanyzoveho oleja. Napada ma pouzit ho do nejakej pastiky, nema niekto dalsie napady. Dakujem.
 Luba





Reakce:
 
Bali
1254 příspěvků 08.09.06 09:17
jen tak,

do salátu.Taky jsem mela malou (a drahou) lahvicku oleje, plaval v nem kousek lanyze a vonelo a chutnalo to bajecne. Koupila jsem ho kdysi v nemecku a uz ho tam nemaji.
Davali jsme to na salat a byl moc dobry jen tak nakapany na michana vajicka!

 
Ivo
1045 příspěvků 08.09.06 10:49
Vyzkoušel bych...

…jej do těstovinového jídla, které má obsahovat i houbičky a nejsou příliš aromatické

 
penda
4752 příspěvků 08.09.06 11:03
Recepty z labužníka a netu

16707
16357
16363
8149
 12270

Omáčka smetanová Foie gras (knorr-caterplan.cz)
300 g teriny foie gras
100 g másla
100 g cibule
50 g medu
2 l smetany

  • KNORR Drůbeží bujón
    sůl
    bílý pepř
    koňak
    lanýžový olej
    Na rozehřátém másle orestovat cibuli do růžova, přidat med, orestovat a přilít smetanu, provařit, promixovat a ochutit bujonem Knorr, přidat játra nakrájená na menší kousky, rozmixovat, dochutit sůl, pepř, koňak a již nevařit!
    Při podávání na omáčku nakapat trochu lanýžového oleje – aroma se ještě umocní.
 
lydia
1227 příspěvků 08.09.06 14:37
Lubo,

Ivo má pravdu, do nudlí. Buď si uděláš sama nudlové těsto, do kterého přidáš suché, rozemleté hříbky. Potom osmažíš na cibulce ústřicové houby, přidáš oloupaná, na kostky nakrájená rajčata, trochu podusíš a dáš na uvařené nudle, posypeš parmesánem, poliješ lanýžovým olejem - 1 PL, a posypeš ještě pažitkou. Můžeš udělat i s kupovanými nudlemi a přidat hřiby, místo ústřice. Ale když už máš lanýžový olej, tak se musí těsto na nudle taky udělat doma, aby to bylo luxusní.:-))
Je hodně možností, můžeš si udělat olej také sama. z 1 l oliv. oleje, přidat 10 g lanýžů, těch bílých, ty jsou dražší, ale mají prý lepší aroma. Je to jenom otázka peněz

 
luba
185 příspěvků 08.09.06 17:38
Diky

Diky, mili labuznici, vyskusam co najskor, aspon nieco z toho. Dam potom vediet

 
luba
185 příspěvků 08.09.06 18:17
Lanyzovy olej

p.s. ak robim cestoviny na zvlastnu prilezitost, ale aj tak na doma, ked mam cas, tak vzdy domace. Mam ten super taliansky strojcek, ale verte mi, ze nitove nudle do polievky krajam radsej nozom, su ine, nie s okruhlym prierezom, proste take, ako od babicky. A kedze aj ja som uz davno babicka, tak ich urobim hlavne preto, ze chutia mne!

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 22.09.06 20:41
Lubo,

davala jsem tu recept na marinovane zampasy, tam ho davam na 100%, pak testoviny, rizota, salaty, zapekane bramborky… kamkoliv bys mela chut pridat hribky, klidne kapni olej. MNAM, dobrou chut!



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz