Lanýž po druhé

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
ucitelas
328 příspěvků 09.12.06 05:53
Lanýž po druhé

A co teď s ním mám udělat.Nastrouhat na vajíčka,špagety…kdo má něco vyzkoušené a mohl by poradit?Jsou to černé lanýže.Díky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Bali
1254 příspěvků 09.12.06 05:58
...

ted jsem zrovna koukala na fr. porad kde nekdo vypravel , ze miluje smazena vejce (ne dosucha!) a posypana lanyzem!

 
ucitelas
328 příspěvků 09.12.06 08:40
JO

,ale já jsem myslel osobní zkušenost. I tak díky

 
ucitelas
328 příspěvků 09.12.06 10:38
A je to

Mám osobní zkušenost. nastrouháno na míchaná vejce. Dojem : vůbec nic.smažená bedla je ptoti tomu lanýž.Opravdu ,žádná chuť ,jen pronikavá ze začátku až nepříjemná vůně.Ale možná bylo něco špatně.poraďte prosím. Díky

 
Bali
1254 příspěvků 10.12.06 02:34
...

kdysi jsem ochutnala lanyz, ktery byl ve sklenicce. Uz ani nevim do ceho jsme to pridali. Nezaujal nas, ani vytazeny ze skla ani v jidle.
Jasne, ze v te sklenicce to nebyl zadny extra lanyz, jen nejaka levnejsi varianta.
Cerstve zakoupeny na trhu bude urcite o necem jinem.

 
sim
293 příspěvků 10.12.06 18:08
lanyz

nikdy som to nejedol ale mam teoriu.
v:,–(e sa pise ake to je uzasne a lahodne.
neverim velmi, ze to je len snobska fama, urcite na tom nieco je.
ak to nebolo ani trochu dobre, tak si mala bud nejaky falosny alebo velmi stary alebo nespravne skladovany kus.
ak Ta to naozaj zaujima, objednaj si nieco z overeneho zdroja, ochutnaj a daj nam laikom a amaterom vediet :-)

 
sim
293 příspěvků 10.12.06 18:10
rod

oprava - mal. nejako som si nevsimol detail ohladom Tvojho pohlavia, sorry

 
Bali
1254 příspěvků 11.12.06 04:48
...

vzdyt rikam, ze to byl nejaky ksindl. Uz ale mame naplanovany vylet na pristi rok do lanyzove oblasti. Navsteva mistniho lanyzoveho trhu a nejake prijemne hospudky, kde z nich delaji pomysleni nam nemuze uskodit.
Muzete nakouknout na www, jsou vicejazycne!!!
 http://melano.free.fr/index.php?…

 
babi
6360 příspěvků 11.12.06 10:26
Lanýže

a moje osobní zkušenosti. Jedla jsem je několikrát včetně na míchaných vajíčkách v Saint-Emilion a na nudlích ve Florencii ZDE a v Pesaro ZDE v Burgundsku ZDE a v Benátkách ZDE Několikrát jsem si z cest dovezla čerstvý, nebo naložený lanýž. Dokonce mám to správné strouhátko jako je na obrázku.

Mimo jiné, pokud mohu tak, si kupuji Foie Gras s lanýži. Lanýže jsou u nás ve velké oblibě a spotřebuji i jejich jakoukoliv šťávu/marinádu. Malá troška dodá pokrmu zvláštní chuť a o vůni ani nemluvě. Tenký plátek naloženého lanýže použiji, když připravuji Biftek, nebo Tournedos Rossini nahoru na ozdobu. Plátek lanýže na Foie Gras/husích játrech s oblohou je také výborný předkrm. Lanýže jsou pro labužničení

 
Bali
1254 příspěvků 11.12.06 10:28
...

foie gras s lanyzi jsem uz taky papala, ten biftek nahore s foie gras a lanyzem taktez. To bylo dobre. Ale to co jsme meli v te sklenicce, opravdu dobre nebylo :-(

 
Bali
1254 příspěvků 11.12.06 10:31
...

abych nezapomnela! Taky pouzivam olej s kouskem lanyze


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz