labužnické putování

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
chocolat
106 příspěvků 28.01.05 13:34
labužnické putování

je to tak 2 týdny,co jsem si řekla,že obejdu některé vyhlášené pražské restaurace.tak se o své zážitky podělím,ať víte,kam zajít a jakému podniku se obloukem vyhnout.rozhodně se tnestyďte a vyjádřete se také,máte-li jiný názor a podělte se o své zkušenosti.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
chocolat
106 příspěvků 28.01.05 13:40
začínáme...

MARCO POLO IV.
dala jsem si francouzskou cibulovou polévku s toastem zapečeným sýrem(95kč), kambalu s gratinovanou zeleninou(395kč) a jako dezert čokoládový dort lutetia(145kč)­.obsluha byla v pořádku-číšník byl starý známý z jiné restaurace.pros­tředí příjemné,ne moc okázalé.jídlo lehké,porce tak akorát velké.navíc jsem dostala kopeček citronového sorbetu a pečivo s pomazánkou. na můj vkus byla chuť jídel až příliš nevýrazná a nenápaditá.dort si dejte pokud máte rádi šlehačkové dezerty-já moc ne.ceny jsou za nabízenou kvalitu trochu vyšší,ale můžete si objednat i z levnějšího obědového menu.
abych to bodově zhodnotila,dá­vám 7/10.

 
vencal
213 příspěvků 28.01.05 14:55
Chocolatko

pokud budeš chodit po restauracích s podobnýma cenama, abys už pomalu vyhlásila sbírku . Jednou za čas určitě neuškodí si zajít do „hogo-fogo“ restaurace, ale já osobně jsem přesvědčen, že na kulinářské skvosty narazíš i v obyčejnějších podnicích. Přeju mnoho zdaru při dalších testovacích návštěvách.

 
chocolat
106 příspěvků 29.01.05 13:30
souhlasím,

že mnohdy se člověk mnohem líp nají v místní hospodě.vzpomínám na skvělou baštu za pár kaček v jednom potštejnském hostinci.jenom mě zajímá,co je pravdy na zvěstech o restauracích,kte­ré se všeobecně považují za špičku.
jedeme dál…

 
chocolat
106 příspěvků 29.01.05 13:35
ZAHRADA V OPEŘE

jídlo:předkrm-kachní prsa marinovaná s pomeranči a brusinkovou omáčkou(150kč)
hl.jídlo-grilovaná butterfish v krustě z mandlí a papriček+
pečemé brambory plněné špenátem a zakysanou smetanou(320kč)
navíc-před jídlem mi naservírovali pečivo,pomazánky a zeleninu
prostředí příjemné.v res­tauraci jsem byla jen já a slavnostně oblečená rodinka,takže jsem si připadala trochu osaměle.obsluha vstřícná-vždycky se ptám číšníka,co by mi doporučil a tentokrát mi bez vytáček odpověděl,což hodnotím jako plus.co se jídla týče,kachna byla trochu slabší,zato butterfish můžu vřele doporučit. brambory byly dost moučné,ale vcelku jsem si dobře pochutnala.
hodnocení:8/10

 
chocolat
106 příspěvků 02.02.05 09:04
NOSTRESS CAFÉ

pravidelně k nim chodím na dezerty dovážené z belgie(180kč) a skvělé dorty připravované místním šéfkuchařem(120kč)­.ale pokud nechcete utratit jmění,zajděte třeba do illy kavárny v letňanském tescu,kde právě ty skvělé čokoládové dorty odebírají a prodávají za 50kč.jednou jsem si dala i hlavní jídlo-lososa se zázvorovou omáčkou a limetami,jako přílohu mi naservírovali pečené brambory se špenátem a zeleninou(250kč)-na mě byly až moc mastné a slané,ale s chutí jsem byla jinak spokojená.všechno ještě vylepšil vynikající čokoládový dort s pistáciovým a kokosovým krémem na křupavém nugátu-blaho.s obsluhou už se znám,ale musím říct,že nepatří mezi nejmilejší(až na výjimky), rozhodně by mohli trochu zrychlit-čekat s prázdným talířem není moc příjemné. prostředí restaurace a kavárny je vyvedeno v tmavých tónech s asijskými prvky,což působí lehce dekadentně.ve vedlejším obchodě si nůžete zakoupit bytové doplňky,dobroty a věci do kuchyně a nejlepší francouzskou čokoládu valrhona a pralinky leonidas(asi 16kč/ks).
hodnocení:dost sporné-jídlu tak 6/10,dezerům 9/10 a obsluze nic moc,tak si to přeberte.(ale na dort si určitě skočte)

 
chocolat
106 příspěvků 02.02.05 09:32
LA VERANDA

trochu jsem váhala jestli mám vkročit do liduprázdné restaurace,ale nakonec jsem se odhodlala(částečně proto,že jsem už umírala hlady)na rozjezd mi přinesli rozpečené houstičky a tvaroh ochucený wasabi.objednala jsem si boullabaissu(280kč),kt­erá mě dost zklamala-jsem zvyklá na hustou voňavou polévku plnou ryb, ale dostala jsem jen slabý vývar patrně s kousky tresky. nedbala jsem varovných signálů a dál si objednala mořského vlka s kalamáry a kaštanovými gnocchi(580kč!) a musím říct,že za ty prachy jsem si měla radši zajít někam do hospody.ne že by jídlo bylo špatné,ale člověku hned chutná míň,kdy ví,kolik to bude stát.abych nezapomněla,před hl.jídle mi ještě přineli krevetku na zeleninovém taboulleh jako chuťovku-ta byla v pořádku.abych nebyla jen negativní,tak na čokoládovém suflé s višněmi a pistáciovou zmrzlinou(260kč) jsem si vážně pochutnala-ve středu mělo správně tekutou konzistenci. prostředí restaurace je celá bílé a prosvětlené,takže se člověk neustále podvědomě bojí,aby něco neumazal-a já jsem na to expert.
hodnocení:věřím,že ceny jsou vysoké také kvůli používání naprosto čerstvých produktů,ale stejně když mám honotit chuť jídla v poměru k ceně,dávám jen 5/10.kdybych si dávala jen dezert,tak by mé hodnocení bylo o 2 bodíky vyšší.dle mého názoru je la veranda jen další z řady trendy restaurací(jako je i retaurant pravda),které po stránce gastronoumie nepřináší nic objevného a akorát vám provětrají peněženku.

 
rosnicka
262 příspěvků 02.02.05 10:18
Chocolat,

díky za tipy. Kdyz uz budu chtit vyrazit nekam za lepsim..tak at se nezklamu.
Protoze mas mlsny jazycek doporucuji Ti „Cervenou tabulku“ u Petrskeho namesti.
http://www.originalart.cz
Zazila jsem tam velmi, velmi prijemny jidelni „orgasmus“, tež obsluha skvela a atmosferka vynikajici.

 
chocolat
106 příspěvků 04.02.05 13:05
rosničko,

mrkla jsem na jídelní lístek červené tabulky a musím říct,že mě nenechal chladnou,takže k nim rozhodně v budoucnu zajdu. momentálně mám ale v plánu navštívit la rotonde a allegro ve four seasons,takže se můžete těšit na další kritiky,pokud to mé peněžní konto přežije.

 
chocolat
106 příspěvků 04.02.05 13:10
ŠÍPEK BISTROT

jelikož jsem stálou zákaznicí šípkova úžasného obchůdku s delikatesami,tak jsem s nadšením uvítala otevření nové restaurace specializované převážně na francouzskou kuchyni (mou nejoblíbenější).
na oběd jsem zašla už dvakrát a vždy jsem byla velmi spokojená.jidlo je skvělé a obědové menu obsahující předkrm a hlavní chod vás přijde jen na 230kč(podává se od 12 do 15 hod).za tento obnos sice nedostanete nijak velkou porci,ale bohatost chutí vám přinese rozhodně větší zážitek,než pořádná nakládačka v mnohých jiných podnicích.
já si jednou pochutnala na artyčokovém krému s domácí bagetou a pečeném jehněčím kolínku s bramborovou kaší a fazolovými lusky.jindy jsem si dala dýňovou polévku s bagetou a lososové dou s těstovinami­.pokrmy v sobě kombinují netradiční překvapivé chutě a vždy dostanete ještě malou ochutnávku z delikates připravovaných místním kuchařem-zvěřinová terina,rolka z šunky pata negra…
přední část restaurace opravdu působí jako bistro vhodné pro lehký rychlý oběd,odkud můžete přímo sledovat přípravu jídel.dále za kuchyní se nachází prostory pro intimější posezení-v temné místnosti lampičky osvětlují jednotlivé stoly.můžete obdivovat jedinečnou kreativitu bořka šípka při pohledu na zajímavé dekorace.úplně vzadu je světlá místnost s velkým kulatým stolem pro větší sešlosti,která je zas úplným protikladem.
obsluha je velmi milá a ochotná,ale narazila jsem i na dost protivnou servírku.
hodnocení:zatím nemám co vytknout a věřím,že se šéfkuchař bude od otevření už jen zlepšovat.jen bych uvítala,kdyby večeře servírovali už od 18 a ne od 19 hod. a také mě mrzí,že si nemůžete přes den vybírat ze stálého jídelního lístku a dezertů.
zatím dávám 8,5/10 a uvidíme dál.každopádně tam zajděte a napište mi,jak jste byli spokojeni.

 
ejin
24 příspěvků 05.02.05 00:21
milá chocolat

jako důchodkyně obdivuji tvoje výpady za kulinářskými požitky, škoda že nejsem mladší, kdy mi to lépe trávilo, to bych chodila s tebou. Když ti to vydrží, tak za chvíli strčíš do kapsy t.zv. „Labužníka“ z časopisu Instinkt, Vladimíra Poštulku! Je už nejvyšší čas, aby se u nás zrodil nový a mladý kulinářský expert. Jdi za tím, a já ti přeju hodně vytrvalosti, několik dobrých úspěchů a hlavně dost prostředků na jejich uskutečnění!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 05.02.05 18:12
Labužnická poutnice,

cílevědomost tvého zkoumání zaslouží pochvalu. Musím se přiznat, že cenová úroveň tvých pokusů je pro většinu normálních labužníků poněkud vyšší, ale jednou za čas se každý potřebuje rozšoupnout, tak aspoň nevyhodíme peníze za hogofogo paskvil. Když už tak putuješ, bylo by možná dobré uvést i adresu příslušného podniku. Jistě, dá se to dohledat, ale pro potencionální zájemce (zejména mimopražské) by to bylo jednodušší.

 
chocolat
106 příspěvků 14.02.05 21:16
díky všem

za podporu a uznání.zkoumání restaurací mě vážně baví a jsem ráda,že se můžu o své zážitky podělit a poradit vám.

 
chocolat
106 příspěvků 14.02.05 21:19
AMBIENTE-RESRAURANTE BRASILEIRO

už dlouho mě lákala nabídka neomezené konzumace za jednotnou cenu a dnes jsem konečně podlehla.ale když jsem postavena před fakt,že můžu jíst,co hrdlo ráčí,nacpu se víc než celá rodina o vánocích,takže momentálně je mi trochu špatně…
kdyz jsem sestopila po schodech do prostor restaurace,naskytl se mi úžasný pohled ne sposty misek s rozličnými pochoutkami uloženými na ledu,aby zůstaly co nejdéle čerstvé.číšník mě ochotně provedl a seznámil se způsobem konzumace.
brazilská restaurace nabízí dvě možnosti- churrasco buffé,což je výběr jídel z předkrmového baru(225kč), a churrasco buffé e rodizio carnes-předkrmy a masa na grilu(445kč a po 18 hod 545kč)-já zvolila jen předkrmy s bláhovou myšlenkou na lehčí večeři.na obří talíř jsem si naložila od všeho trochu-např.ústřice, sushi,slávky se salsou,roastbeef s vejcem,sušenou šunku,žampiony s ricotou,lilik plněný fetou,bramborový salát, jablečný salát s kuřetem,gri­lovanou zeleninu atd.-je toho hodně… a nezůstalo jen u jednoho talíře,k baru jsem se vrátila ještě třikrát. je skvělé,že můžete všechno ochutnat a pak zvolit to,co vám nejvíc vyhovuje.ne všechno splňovalo mé představy.nejvíc mě zaujaly všemožné variace na brambory,marinovaný losos s pomeranči,sushi a vynikající sýrové houstičky,které vám přinesou na zakousnutí.mé chuťové pohárky velmi potěšil dezert bolinhos de chocolate con sorvete de bounilha(není v ceně-138kč),což jsou hutné čokoládové řežy s jemnou zmrzlinou a omáčkou z pravé vanilky.pár sedící naproti mě si pochutnával i na grilovaných masech,rybách a mořských plodech,které jim co chvíli číšníci(churras­queros)přináše­li nabodané na obřích špízech,připo­mínajících spíše meče.
tak abych to zhodnotila-ke konci se mi už všechny chutě mísily dohromady,ale některé kulinářské výtvory zvlášť chválím,ikdyž ne vše bylo na jedničku.přes veškerou snahu byly pokrmy trochu oschlé-samozřejmě nebudou každou půlhodinu měnit celé menu za čerstvé,takže je dobré vyhlídnout si správný moment.obsluha byla milá,pozorná a vždy ochotná poradit.rozhodně se ještě vrátím na speciality na grilu,až budu pořádně vyhladovělá.
k předkrmům mám menší výhrady,ale dezert byl skvělý-zatím 7/10

 
chocolat
106 příspěvků 14.02.05 22:21
adresy

pokud vás zajímají adresy restaurací a chcete si prohlédnout i jídelní lístky,mrkněte se na:www.marcopoloiv.cz, www.zahradavopere.cz, www.nostress.cz, www.laveranda.cz, www.ambi.cz. šípek bistrot má stránku ve výstavbě,ale taky se dočkáte …a ještě malá oprava-samozřejmě jde o restaurante a ne resraurante brasileiro

 
chocolat
106 příspěvků 16.02.05 20:43
LA ROTONDE

tak jsem se konečně odhodlala a vkročila do pětihvězdičkového hotelu radisson sas a jeho vyhlášené restaurace la rotonde. interiéru vévodí dřevěné obložení stěn a temné zemité tóny hnědé a zelené.číšník mě u:,–(il do nekuřáckého koutku v zadní části na půlkruhovou sedačku,ze které jsem měla výhled na celé okolí. jídelní lístek není sám o sobě příliš rozsáhlý,ale je doplňován každý týden o aktuální nabídku předkrmu a dvou hlavních jídel.tento měsíc rovněž nabízí výběr polévek z celého světa.dala jsem na radu číšníka,která se shodovala s mými chutěmi a objednala si jihoafrickou dýňovou polévku s dýňovými kroketami a kardamomem(180kč) jako předkrm.před ní mi na abstraktně vyhlížejícím stojanu naservírovali výběr pečiva s variací pomazánek-tapenádou z černých oliv,zeleninovou salsou,gervais pomazánkou s kapary a červenými paprikam a také klasickým máslem.chuť záhy přinesené polévky doplněné ještě palačinkovým závitkem se špenátem mě velmi mile překvapila a všem tuto kombinaci dýně a aromatického koření doporučuju vyzkoušet třeba při domácích kulinářských pokusech.s chutí jsem se pustila i do hlavního chodu-pečených kachních prsou a restovaných kachních jater a polentou,mangem a kachní šťávou ochucenou mučenkou(690kč)-zajímavá omáčka ladila s napovrchu křupavou a dorůžova upečenou šťavnatou křehoučkou kachnou.foie gras jsou vždy vynikající a mango je příjemně akcentovalo.smažené polentové kroketky tvořily skvělou přílohu spolu s fazolovými lusky retovanými na cibulce s na jemné kostičky krájenou slaninkou.ani dezert nezklamal.můžu s klidem prohlásit,že čokoládové suflé s pomerančovou zmrzlinou, omáčkou z červeného rybízu a ozdobou z bílé čokolády(230kč) bylo zaručeně nejlepší,jaké jsem kdy jedla-na povrchu krásně křupavé s tekutým rozplývavým středem s výraznou dlouho doznívající hořkočokoládovou chutí.
nemusíte se bát,že se přejíte,a klidně si dejte celé menu.porce jsou ,jak se dá od luxusní restaurace čekat,celkem malé.podle mého názoru ale platí,že delikatesa je něco výjimečného a v přehnaně velkém množství ztrácí své kouzlo a jedinečnost.za své těžce vzdělané peníze dostanete pokrmy vysoké kvality.myslím,že šéfkuchař už už sahá po hvězdě michelin.
obsluze není moc co vytknout.snad by mohla být o něco pohotovější a víc se usmívat.
pokud chcete oslavit třeba výročí svatby nebo jiné významné životní jubileum,la rotonde je určitě dobrá volba.
celkově vzato,interiér na mě působil příliš tmavě a trochu smutně.uvítala bych nějakou uklidňující hudbu,zvlášť když jím sama.obsluha byla v pořádku a jídlo vynikající,ale dost drahé-podobnou kvalitu za příznivější ceny si můžete dopřát i u šípka. očekávala jsem taky víc malých pozorností,než jen pečivo.
za vysoké ceny dávám „jen“ 8,5/10

 
toast
171 příspěvků 17.02.05 11:06
chocolat :o)

…Právě jsem si přečetl tvé povídání o další návštěvě gastronomického zařízení. A tak mě napadlo, znáš-li restauraci jménem Cartouche, nacházející se v Bílkově ulici. Budu rád za každé informace.

Přeji krásný to den

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 17.02.05 11:14
Cartouche

Přímo k restauraci jsem neslyšela nic, prý se ale jedná o naprosto unikátní prostředí…

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 17.02.05 11:14
chocolat

klobouk dolů tvé peněžence i odvaze
myslím, že jsem někde v úvodu četla, že jsi člověk studující - z toho vyvozuji mladší, věkem mi blízko
tím spíše gratuluji k odvaze vstoupit vůbec do popisovaných podniků a ještě příjemně věcně popsat všechny zkušenosti

jednou v životě jsem podnikla něco podobného - vinárna V Zátiší na Betlémském náměstí ve mně zanechala ale nedefinovatelné pocity (něco mezi odporem a obdivem)

díky za putování, za napsané i budoucí příspěvky, ale „Nakládanému hermelínu v putyce 5. cenové skupiny stokrát ZDAR*!“

 
chocolat
106 příspěvků 17.02.05 11:25
toaste!

je to asi dva týdny,co jsem se byla podívat do cartouche,ale jen podívat a prohlídnout si jídelní lístek.přiznávám,že mě zaujal a i prostředí je zajímavé-ve středověkém stylu,takže v budoucnu si tam určitě zajdu na oběd.zatím ale ještě musí padnout allegro ve four seasons a to je dost drahá záležitost,ze které se budu dlouho léčit.

 
toast
171 příspěvků 17.02.05 11:57
chocolat...

Děkuji za tvou velmi rychlou odezvu. Jsem zvědav, jak se ti bude líbit v restauraci Cartouche. Přeji přijemné gastromické putování.

Hezký zbytek dne!

 
chocolat
106 příspěvků 05.03.05 12:59
loučím se

uzavírám labužnické putování na labužníkovi a brzo budu pokračovat na vlastních stránkách.nav­štěvuju restaurace jak o život a připravuju grafiku a rubriky…no…zabere fo asi ještě dost času,tak až to bude,dám vědět.na labužníka ale samozřejmě nezanevřu,pepíčku.

 
Labužník nika02
94 příspěvků 08.03.05 14:51
labužnické putování

chocolat,
právě jsem se dočetla, že končíš putování po pražských restauracích. Je to škoda, i když píšeš, že budeš pokračovat na vlastních stránkách. Moc se mi tvoje sdělené zážitky a poznání líbily, podle tvého doporučení jsem i nějaká zařízení navštívila. Určitě dej vědět, na jakých stránkách bude tvoje putování pokračovat. Přeji Ti hodně zdaru.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz