Labužničení za málo peněz - existuje?

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Eja
3837 příspěvků 07.02.13 13:00
Labužničení za málo peněz - existuje ?

Předběhla jsem asi některé Labužníky, občas se tyto úvahy v diskusích pod recepty mihnou, ale pod „Lučinou“ nabralo téma konkrétnější obrysy.
Je tady podle mne dobře vidět, že „obal může zkreslit obsah“.
Kdyby chyběl „obal“ o pseudolučině a šetření, tak by speciálně druhá část receptu ( využití syrovátky) byla chápána jinak - jako zajímavý nápad hodný vyzkoušení. Koneckonců i základní část receptu je velmi pěkný základ s nejrůznějšími verzemi dochucení a využití ( třeba i jako náplň do slaných kremrolí).
Ale k tématu - vylučují se ( ať už úmyslně či neúmyslně) levné ( míněno kvalitní jednoduché základní) suroviny a gourmetský zážitek? Podle mne jednoznačně NE!
Je to o přípravě, kombinaci, fantazii, prezentaci…atd, atd.
Labužnictvo - přesvědčte mne, že se mýlím :mavam:

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
birkana
1682 příspěvků 07.02.13 13:17

Jen na vysvětlenou pro ty, kteří nesledovali diskusi pod „Lučinou“, dovolila jsem si překopírovat sem příspěvek od Učitelas.

MYSLÍTE, že na tomto fóru by mělo být škudlení na prvním místě? Toto měl být server LABUŽNÍKŮ. :!

edit:

A s touto myšlenkou jsem (nejen já) nesouhlasila :cert: :cert: :cert:

ucitelas
328 příspěvků 07.02.13 14:33
svou odpověď jsem napsal

K tématu, už to sem znovu pastovat nebudu. Čertíte se pěkně! Dobře vám tak. zdá se, že proti každému názoru co vám nejde pod nos hned vyhlašujete svatou válku. Nemám a nechci mít stejný názor na toto téma. je to Babicovina. Když nemáte toto dejte tam klidně ono… dobrou chuť. :srdce:

Zuzka1973
2275 příspěvků 07.02.13 14:54

Já si myslím, že použít KVALITNÍ levné, ale „obyčejné“ suroviny není žádný prohřešek proti „Labužnictví“…
A škudlení je v dnešní době stále více aktuální… Osobně nemám peněz nazbyt, takže třeba zrovna ta Lučina pro mne drahá je… Ale mléko, tvaroh, jogurt a smetanu mám z domácího zdroje, tak proč „neškudlit“ a nezkusit si udělat něco alespoň podobného z těch zdrojů, které mám?
Jasně, někdy je třeba koupit originál, ale už to nebude nezbytně nutné pokaždé…
Vlastně já škudlím na všem… mám svoji zahradu, zahrádku, hospodářství… téměř nic nekupuji… ale přesto se necítím, že bych něco ošidila. Ano, škudlím… ale nešidím.
V tom je ten rozdíl: škudlení není šizení…
A bohužel v dnešní době se drahá surovina nerovná zákonitě surovině kvalitní…
Navíc labužník e člověk, který umí ocenit dobré KVALITNÍ jídlo… ne pouze DRAHÉ jídlo…

birkana
1682 příspěvků 07.02.13 15:00

Ucitelas, souhlasím s vámi v tom, že to je Babicovina (v tomto případě i poživatelná) ;) A váš názor mi vůbec ne-va-dí :mavam:

Eja
3837 příspěvků 07.02.13 17:44

Téma není o „Lučině“ :think:
Zeptám se - opravdu si myslíte, že z kvalitních „obyčejných“ surovin ( sezonní zelenina, brambory, mléčné výrobky, sezonní ovoce, bylinky včetně česneku, malé porce kvalitního masa ať už králičí, vepřové plecko atd…) s přidáním haléřových položek trochy olivového oleje, balzamica atd.atd.nelze uvařit chuťově i esteticky jídlo srovnatelné s krevetami, argentinským hovězím - úmyslně trochu přeháním.

casino
4482 příspěvků 07.02.13 18:03
Dovolte technickou...

…je dobré vkládat odkazy :)
Zítra, za týden,,, už si nikdo nevzpomene od čeho se debata odpíchla :)
Tak tedy LUČINA
Já se raději do debaty nezapojím, abych téma ještě více nezauzlil :mrgreen:
Myslím, že došlo k nedorozumění (ucitelas, Vali i další labužníci) :think: :)

Edit:
teď čtu, že to není o Lučině,,, tak jsem to tady nakonec nechtěně zauzlil ;) :oops: :kytka:

ucitelas
328 příspěvků 07.02.13 18:20
já píši o

„lučině“. Já opravdu nemám rád takové to alá. Např. Buchta určitě chutná, ale bez mascarpone není!! tiramisu! Obarvená treska není losos! vyždímaný jogurt není lučina. ten příspěvek na na vali jsem asi nenapsal dobře. Ona vychvaluje levnost něčeho co ono není a určitě smíchaný jogurt se smetanou není levnější než lučina.
Nemám nic proti lidovým a chutným jídlům. zbožňuji smažák a nesmím ho moc jíst. mám raději český eidam než CH ementál a tak bych mohl pokračovat. Ale server Labužník by neměl být o náhražkách. Neměl. Náhražek a imitací jsem si užil prvních 30 let mnoho.

Eja
3837 příspěvků 07.02.13 20:41

Vzdávám se, přenechávám téma povolanějším, asi píšu nesrozumitelně :roll:
Nebudu se opakovat, o náhražkách jsem nenapsala ani slovo. Požádám adminku, ať téma smaže.

jolana
5065 příspěvků 07.02.13 21:41
som objavila
tlustá bába
1211 příspěvků 07.02.13 22:34
po lučííínáách ....

NEMAZAT!
To je základní problém.
Sice krátce, ale už nějakou dobu zde sleduji tento třídní boj. Vyvraťte mi to, ale nemyslím si, že Labužník je oborová organizace špičkových šéfkuchařů créme de créme a ve zrobotizované podobě už vůbec ne.
Myslím, že se tu sešlo seskupení lidí, které rádo a dobře papá (a to „dobře“ znamená pro každého něco jiného!)a které se rádo podělí, někdo o fígly a své zkušenosti, někdo o své nezkušenosti a někdo se jen pochlubí s tím, o čem si myslí, že se mu povedlo. Nakonec to „jeho“ jíst nemusíme, ne?!
Tak to buď nečtu, když mě to nezaujme (jako jste hodili bobek na můj hrášek s koprem, dobrá, vaše smůla, i když je to tak dobrý - a já se třeba příště polepším) a nebo to přečtu, můžu napsat svůj názor a myslet si něco o…
Podle mě by tu mělo jít o radost z vaření a radost ze vzájemné komunikace spřízněných lidí (jakou mě udělal radost příspěvek, který jsem četla na začátku - ve smyslu (nemůžu citovat) - jsem úchylná, když pořád vařím!!! Jo, to jsem si řekla, sem patřím!
A hle, chmura mě opředla a musím říct, že to byl Učitelas, kdy jsem si živě představila, jak hořím v plamenech pekelných a pod hranicí Učitelas hřímá o slovu čistém!!!
No, s tímhle bychom byli ještě někde ve středověku, přece víme, kam vede čistá víra a dogma - do jam morových.
Taky nejsem pro patlání typu Babicovin, jak tomu říkáte, ale copak se historie neopakuje, myslíte, že by nás Magdaléna Dobromila neproklela, kdyby viděla, jak ubíráme vajec a smetany, té, co ona měla na mysli a kterou měla k dispozici a nahrazujeme ji 12%!!!
Samozřejmě, že ta blbost místo sýra, co dostanete smažený v hospodě - nevím, jak se jmenuje (jak na to asi chodí Učitelas), nenahradí švýcarský ementál, ale krucinál, copak víme, jak je na tom ten, co udělal tuto volbu?! Třeba ten rozdíl v ceně znamená možnost nákupu něčeho důležitějšího, třeba ponožek pro dítě, co já vím!
Něco vám řeknu, vedeme tady kecy mecy o nějaké hóch kvalitě, a tady toho tolik a tolik, pak se rozvalíme u televize a ani nezaznamenáme větu, že támhle někde (jó, je to daleko) máma plácá dětem placky z hlíny a posbíraných suchých stébel trávy, aby neměly ty strašný bolesti z hladu. Ani nevíme, co to je, hlad!
Připadá mi, že je to čím dál, tím větší snobismus. A skutečná kvalita, která nespočívá v extravagantních surovinách, ani jejich množství a vzdálenosti původu, jde někam do kopru. Stejně je to, co my tu dostaneme, většinou šmejd. Co si myslíte, že je kvalitního na humrovi, kterého, chudáka, přivlekli bůhví odkud a a bůhví za jakých podmínek! Hlavně, že vám to prodají. Jo, u moře, tam si ho dejte! Ta chemická fabrika, co vlastně jsme, je nastavená na místní podmínky.
Přitom na brambory na loupačku TADY ani pomyslet!!!
Někoho teď trefil šlak.
Dovolte, abych poděkovala za názor Eje a Zuzce. Krása je v jednoduchosti, aniž bychom se vzdávali labužnických požitků.
Tak co, budeme se vymezovat a zatracovat, nebo si budeme hrát? :hug:

tlustá bába
1211 příspěvků 07.02.13 22:36
oprava

Créme de la créme, ostatní už nechám

ucitelas
328 příspěvků 08.02.13 06:10
on psal, že na to do hospody nechodí

Ale báby si mohou přispůsobovat co chtějí. On nechce být zase tlustý dědek. Tlustá bábo. Pokud vy si představujete pod sýrem Eidam to co píšete je vaše zkušenost zřejmě nenahraditelná.

birkana
1682 příspěvků 08.02.13 07:15

Tak mi to nedalo a podívala jsem se na profil @ucitelas, abych se poučila u odborníka - Labužníka (v záložkách „Moje recepty“ a Vařím"). Už chápu… :potlesk:

@casino, to je jiné kafe :mavam: Sice občas zarýpe, ale experimentuje a tvoří :kytka:

Zuzka1973
2275 příspěvků 08.02.13 09:20

@tlustá bába nemám co dodat… :potlesk:

@ucitelas nevím, proč do toho taháte náhražky, o těch nemluvíme… Mluvíme o levných, ale přesto kvalitních surovinách. Když už tedy vy chcete mluvit jen o té lučině, dobře: tak tedy asi tak… kdyby název zněl třeba: „Něco na způsob Lučiny podomácku“… tak by možná celá diskuze vůbec nevznikla. Pokud totiž použijete kvalitní suroviny, není to žádná náhražka za nic… je o prostě jen další recept, jen má nešťastně zvolený název pro „Labužníky“… :nevim:
Náhražky také nemám moc v lásce, ale náhražku chápu něco jako chemický (či jiný) šmejd, něco, co jde použít místo čerstvé, kvalitní suroviny jejíž náhražkou by mělo být něco uměle vytvořeného, ale ne náhradu jedné kvalitní suroviny druhou kvalitní surovinou. Jen už pak ale nemohu mluvit o originálu, bo jsem tou záměnou vytvořila recept defakto nový, jiný… ale jednoduše, když chci „originál“, koupím si ho - však to je jednou za čas, během zbytku roku si vystačím s tím, co náš „stateček“ roztroušený po celém širokém příbuzenstvu nabízí…
Když už zmiňujete tiramisu - máme ho rádi… ale to pravé máme max. 2 - 3× do roka, když koupím mascarpone… ale sem tam udělám i to samé, ale se zakysankou (buď domácí nebo z obchodu…), ale ani tehdy to nepovažuju za náhražku, bo je to kvalitní přísada. Jen už prostě rodince neservíruju tiramisu, ale piškotový dortík… jo, je na způsob tiramisu, ale rodinka není blbá - poznají to sami, kdy mají tiramisu a kdy jen obyčejný piškoťák…

@birkana tak jsem tam nakoukla taky 8o a žasnu… falešná držková polévka, bramborový salát bez salámu a okurek - to jsou ty, už realizované… Ale v oblíbených má náhodou připraveny pěkné kousky… to se ho zasejc musím zastat ;)
S casinem máte pravdu - sice rýpe, ale co jsem si zatím vždy všimla, tak ve finále měl převážně vždy nakonec pravdu… a navíc není líný recepty, pod kterými jsou nějaké pochybnosti, sám vyzkoušet, a to kolikrát a vícero způsobů… A vždy se o výsledek podělí bez ohledu na to, jaká bude reakce, u mně má dávno palec nahoru :palec:

Příspěvek upraven 08.02.13 v 09:27

jolana
5065 příspěvků 08.02.13 09:23
Lucina a okolo toho

A vyjadrenie aj ozrejmenie daneho nedorozumenia od ucitelas je jasne napisane.. a za to ho predsa nemusime uklovat babenky, vsetci chlopi nam odtial zdupkaju len ONO casino nam tu ostane jak v tom filme..polskom v tom…a ONO same samucicke :(,,ved to nebude ono.. :mrgreen: :mavam:

Zuzka1973
2275 příspěvků 08.02.13 09:31

@jolana Jolano… vždyť ho nikdo neklove… jsme na diskuzi, jen píšeme své názory… to se v diskuzích dělá… a proč by UCITELAS utíkal 8o Jen kvůli výměně názorů? Tomu zase nevěřím já… ;) Určitě to není žádný měkota, který by se zdekoval jen kvůli tomu, že pár lidí má jiný názor, nepodceňuj ho… :mavam:

Eja
3837 příspěvků 08.02.13 09:36

Dámy, já vám děkuji zejména za upozornění na profil Ucitelas :kytka: Shlédla jsem jeho jediný recept a při pohledu na eidam v ingrediencích a jeho příspěvek dnes v 6,10 mi málem zaskočila zapálená cigareta :mrgreen: :dance:
Nic mazat nebudu a víkend zčásti věnuji vymýšlení nových receptíků " TAKE 20 korun porce", nápady už nějaké mám, jen vyzkoušet ( cestou do práce na mne sedla múza - předkrm celerová „panna cotta“ obložená karamelizovanou mrkví s kapkou pomerančovo-balzamické redukce, dezert jablečná „panna cotta“ s kostičkami brusinkového želé jako oblohou a kapkou limetkovo- balzamické redukce…) :mavam:

jolana
5065 příspěvků 08.02.13 09:41
aale kdeezee.

Zuzko, podcenujem? 8o…ba neee..prave naopak, viem co vravim :mrgreen:

A prave som citala clanok…co vy na to?..

http://hobby.idnes.cz/…y-domov.aspx?…

Zuzka1973
2275 příspěvků 08.02.13 10:03

@Eja doufám, že se pak o recepty podělíš…

@jolana teď jsem ten článek pročetla… když se zamyslím, vidím díky tomu budoucnost Labužníka :mrgreen:
Budou dva tábory: jeden bude propagovat zastaralou hutnou stravu v čele tou svíčkovou a druhý tábor (tábor „Labužníků“)je za to bude stírat… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale teď vážně - něco na tom bude… plno vrsstevnic mé dcery třeba zrovna tu svíčkovou odmítá, aby nestloustly… :roll: a pokud to tak půjde dál, budou tato jídla vážně co nevidět na seznamu ohrožených druhů :think:
A jako dnes vznikají pro turisty Středověké krčmy, jednou budou vznikat skanzeny s „echt“ staročeskou kuchyní :kytka:

Eja
3837 příspěvků 08.02.13 10:29

Četla jsem článek také. Souhlasím se Z. P. jen částečně. Není totiž „svíčková“ jako „svíčková“. Plátek masa s trochou husté chuťově výrazné omáčky s malým množstvím smetany nezahušťované moukou s dvěma bramborovými placičkami dělanými nasucho na pánvi…versus…kopec knedlí a moře omáčky zahuštěné moukou.. :nevim:

Zuzko, jasně, vyzkouším, pokud se zadaří i nafotím, už mám další nápady…

birkana
1682 příspěvků 08.02.13 12:17
"hutná strava"

Zuzka píše: … plno vrsstevnic mé dcery třeba zrovna tu svíčkovou odmítá, aby nestloustly…… a při tom bez rozpaků tato generace zhusta konzumuje pizzu, hamburger s hranolkama, colu, čokoládové tyčinky… :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Tedy abych nebyla zaujatá, jsou mezi nimi i anorektici/tičky, kteří opravdu kaloricky bohatá jídla odmítají. Zároveň ale čteme články o narůstající obezitě dětí a mladistvých. Tady asi obzvlášť platí „vzít rozum do hrsti“, „všeho s mírou“ a „nic se nemá přehánět“!

Vždyť zdraví si můžu zničit jinak, než nevyváženou stravou :jazyk: :jazyk: :jazyk:

@Eja Přečetla jsem si tvůj příspěvek s úúúúúžasnou takysvíčkovou. Ano, i takové věci se dějí na tomto světě… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@ucitelas napsal Tlusté bábě: On nechce být zase tlustý dědek. Tlustá bábo.
Tlustá bába má nick @tlustá bába, víte ale, jak doopravdy vypadá? Nějak jste se nám rozdurdil :lol: že by nějaký komplexík :dance: :dance: :dance:

jolana
5065 příspěvků 08.02.13 12:51
Prach si a v prach sa obratis..

Stara ludska pravda a nie biblicka..clovek a jeho naturel je spaty s rodnou hrudou a zivi je ze sa zivy tym co jeho zem mu dava. Mne keby chcel niekto vziat slaninu, klobasy, tlacenku, halusky a aj svickovu a nanutit mi miesto toho stredomorsku kuchynu tak sa zblaznim alebo ho zabijem. Nemam rada clanky takehoto typu, ja som hrda na nase jedla, krajinu a na rodnu vlast.. je to moja identita, moj naturel a ziadna ina kuchyna mi nenahradi to z coho som uhnetena.

Sredomorska alebo akakolvek ina kuchyna je dobra, chutna a my mozeme mat kusok sveta doma a ochutnat ten svet tym ze si ju pripravime.. kazda kuchyna odzrkadluje kulturu a zivot cloveka, zem a jeho naturel tej oblasti okial pochadza. Bohuzial v dnesnej dobe podliehame mode a trendom a konzumu dokonca aj v kuchyni tak, ze stracame sami seba a svoje sebaurcenie! A O TO TU IDE.
Nemozem si dovolit v ceskoslovensku v zime jest len stredomorsku kluchynu lebo ma nezahreje a neda potrebnu energiu.. tak ako ja si napriklad nenavarim silny horuci slepaci vyvar a svieckovu pri 40 stupnov celzia..
Tucny alebo skor obezny nie sme kvoli nasej vare a svieckovej ale kvoli tomu ze sa prezierame a nestravujeme pravidelne..a tym sme dosli aj k tomu labuzniceniu..byt labuznik neznamena jest draho, vela, exotiku alebo bohvie co..labuznik by mal varit kvalitne, spravne a vediet to podat a vychutnat…dokonca aj samotny proces varenia..aj ovsena kasa ak je naozaj z ovsa a uvarena ako treba je pre labuznika..
Dobru chut vsetkym.. nech vam chutna hocico ked uz mame tu moznost mat svet aj na jazyku.. ale hlavne budme hrdi, vazme si a ctime co je nase.. :kytka: :mavam:

birkana
1682 příspěvků 08.02.13 13:09

@jolana vím, že máš nyní léto :mavam: Já zastávám názor, že člověk se má stravovat podle toho, kde žije. Na severu (Norsko) neodmítnu sobí maso, možná zkusím i teplá syrová játra právě uloveného ploutvonožce 8o a hodně tuku, neb „tělo si to žádá“ - naopak na rovníku to budou ryby, hmyz a místní přílohy obsahující škrob. A určitě, když se zabydlím, začnu si ta jejich jídla upravovat po svém :idea: Tedy s tebou souhlasím :mavam: :kytka:

Zuzka1973
2275 příspěvků 08.02.13 13:19

@jolana Tucny alebo skor obezny nie sme kvoli nasej vare a svieckovej ale kvoli tomu ze sa prezierame a nestravujeme pravidelne..a tym sme dosli aj k tomu labuzniceniu..byt labuznik neznamena jest draho, vela, exotiku alebo bohvie co..labuznik by mal varit kvalitne, spravne a vediet to podat a vychutnat…dokonca aj samotny proces varenia..aj ovsena kasa ak je naozaj z ovsa a uvarena ako treba je pre labuznika.

Tak pod toto se moc ráda podepíši i já… :potlesk: :palec: :kytka: :mavam:

ucitelas
328 příspěvků 08.02.13 14:14
babky, babky......

Co máte furt s tím eidamem, to je nějaká úchylka po přechodu??

jolana
5065 příspěvků 08.02.13 15:49
Birkana,

Teraz tu mame zimu a poriadnu. A dnes som varila svedske gulicky s brkasu a brusinkovu omacku k tomu.
S tym jedlom to bude tak, ze pokial sa clovek aklimatizuje niekde vcetne jedla trva to dlho. Najprv ti vse nove chuti a potom sa najes a aj si najedena a syta a stale ti nieco chyba. Organizmus strada. Takze sa kludne moze stat ze pri tych 40 st. si upecies kacicu alebo navaris aj ten slepaci vyvar… :mrgreen:
PS: ale ze tebou spominane potraviny by som nejedla, to radsej ostanem o vode a o chlebe..teda asi nie..pokial by neslo o zivot.. :mrgreen: :mavam:

gmp
1603 příspěvků 08.02.13 21:08
-

Drahá má Anežko, ne snad, že Tě chci lákat do osudových tenat svého padoušství, ale musím Ti říci, že s brambory na loupačku nemáš pravdu.
http://www.labuznik.cz/…na-loupacku/
Recesspis vložil pan kolega Parles, který chodil do stejného bufetu jako já, na stejné smažené býčí žlázy s bramborovým salátem(3,60Kčs) jako já. Což pochopitelně svědčí o jeho vybraném vkusu.
Potom taky vynikající recesspiskyně bedla
http://www.labuznik.cz/…na-loupacku/
:hug:

tlustá bába
1211 příspěvků 08.02.13 21:51
plus

Omlouvám se, mám fofr… hlídám pyramidy.
Snad se uvtipním, teď jsem spíš Zlopočasná.

casino
4482 příspěvků 08.02.13 23:31
No vida…

Stačilo do jamky s tvarohem zasít, zalít syrovátkou a koukám že se nám to tu už začíná košatět :)

Dámy, zaujal mě váš zájem o aktivitu ucitelas stran vkládání receptů…Trošku jste mi připomněly Glama&spol, se kterými si tu Di užila svoje jen proto, že si občas dovolila kritizovat hovadiny v receptech, aniž sama jediný recept na LABUŽNÍKA vložila! Di to ustála a doufám, že ucitelas se k vám postaví po kohoutím způsobu :P (hihi, to zní skoro sexisticky, hihi)

Ucitelas…,
se vám divím… Nejsem tu tak dlouho jako vy, ale rychle jsem pochopil, že „navážet se“ do nicků a avatarů je zábava příliš levná na to, abych ji zařadil do svého komunikačního portfolia… A že by se tu užilo srandy :mrgreen:
Teď nemyslím babi :), ale kdo má ještě v paměti např. fotečku Wydra se šnorchlem, nebo nick Mrtvola (ta na rozdíl od W. na Labu ještě přežívá), tak ví o čom mluvím.
Na druhém pólu tu byly glaminy voči, na které vzpomenu pokaždé když kliknu na Labužník. cz a jukne na mě unylá grácie…; vždycky se ve mně cosi zvepne a rozhodně to není to, co vás asi napadlo :mrgreen:
No a má-li někdo avatar takový jako tlustá bába a k tomu nick tlustá bába, pak jde asi o osobu, co si dělá prču ze všeho kolem, vč. sebe sama :palec:

Ale k tématu:
Osoba jsem od přirození šetrná, ale kočkám na rozdíl od psů pruty nekupíruji, a vnitřně se ztotožňuji s ucitelas :potlesk:
Na Labu mi přišlo fajn, že tu byly (jsou?) v převaze špičkové recepty na špičková jídla. Myslím, že původní tradiční (národní) jídla by se upravovat snad ani neměla. Prý „V hudbě život Čechů“ a u národa, který měl svého Dalibora, tak se není co divit, že se naučíme housti, někdy sice falešně, i u plotny. U mě averze k lidové tvořivosti pramení z nedostatku vlastní kreativity, ale občas se i já v případě nouze největší vybičuji k fúzii jako např. ZDE (když už jsou ty Velikonoce nablízku) kdy ta nouze byla opravdu, ale opravdu, větší než veliká a chuť na pastieru velká převeliká.
Tož tak :hug:

tlustá bába
1211 příspěvků 09.02.13 01:03
- on psal, že na to do hospody nechodí

On nepsal, že na to do hospody nechodí, on psal „zbožňuji smažák“. Moje chyba, že mi asociace (smažák = hospoda)vnutily formulaci (jak na to asi chodí Učitelas). Asi na to nechodí, protože by věděl o praktikách některých „restaurací“ - a používání toho, co neumím pojmenovat - citace: ta blbost místo sýra, co dostanete smažený v hospodě – nevím, jak se jmenuje. Eidam tedy pojmenovat umím, to promiňte.
Tady pro změnu Vaše chyba: „Pokud vy si představujete pod sýrem Eidam to co píšete je vaše zkušenost zřejmě nenahraditelná.“
Tak, na chyby máme skóre 1:1
Ovšem - Vaše věty: „On nechce být zase tlustý dědek. Tlustá bábo.“ ve mě vzbudily nezřízené veselí! Je mi líto, ale to jste si naběhl na smeč. Radši budu tlustá bába, než… (neboj, Terezko, i když mě napadlo slovo!)
Potud dobrý, ale -

@ucitelas píše:
Co máte furt s tím eidamem, to je nějaká úchylka po přechodu??

tímhle jste pro mě klesl na úroveň hlísta, pane, to je hulvátství a těm „babkám“, co jste to psal, byste se měl omluvit.
A tak ošklivej ksicht, kterej si za to zasloužíte tu ani není, tak to budete mít bez obrázku!

tlustá bába
1211 příspěvků 09.02.13 01:11
pro Birkanu

„Děkuju ti, náčelníku, že ses mě zastal!“ ( Jára Cimrman, Cesta na severní pól) :mavam:

tlustá bába
1211 příspěvků 09.02.13 08:54
pro birkanu - oprava

Dobytí severního pólu.
Cesta je na severozápad nebo tam a zase zpátky. Mea culpa.

birkana
1682 příspěvků 09.02.13 09:03

@tlustá bába Já jsem pochopila :dance: Jdu na sever, jdu na jih :potlesk:

Eja
3837 příspěvků 09.02.13 09:20

@tlustá bába
souvislost klimakteria s eidamem mi přijde neobyčejně zajímavá :mrgreen: nevidím důvod k omluvě.
P. S. 30% eidam jsem nejedla před přechodem ani po něm :P

Milošu, děkuji za připomenutí Parlesových brambor na loupačku, už budou brzy!!! sice leží trocha sněhu, ale už to uteče…

Casino, myslím, že Mrtvola nás sleduje z dálky, občas se posadí na loži a chrastí zápěstními kůstkami a někdy i cvaká čelistmi :mrgreen:

Jdu koupit smečce zásoby a pak začnu vařit :mavam:

ucitelas
328 příspěvků 09.02.13 10:08
Role "nezávislého"

Arbitra vám vysloveně sedí! Které slovo rozdrásalo vaši křehkou duši EIDAM;FURT;nebo PŘECHOD???

Eja
3837 příspěvků 09.02.13 10:38

@ucitelas
nevadí mi „furt“, „eidam“ nejím a s „přechodem“ nemám žádný problém, křehkou duši asi si myslím nemám a o nějakém drásání nemůže být řeč :mavam:
Vy do tématu vnášíte tlusté báby, Babicu, přechod, arbitry a podobné s kulinařením nesouvisející… buď přidejte recept na jídlo, které dle Vašeho názoru je hodné „labuznik.com“, nebo si běžte udělat smažák :cert:

ucitelas
328 příspěvků 09.02.13 10:57
@eja :A vám je do toho,

Co já si píši s Tlustou bábou, co? Asi jsem to nevyznačil i když jsem chtěl jen prostě reagovat. Pokud těm výrazům nerozumíte, nejsou to nadávky. Už jsem tady psal, že smažený sýr jíst nemohu, proč mne doň nutíte?? A nekuřte tolik zbytné léčení kuřáků galakticky převyšuje cenu Lučiny. Tak a na druhou stranu MUSÍM přiznat, že bych si na některých vašich receptech opravdu pochutnal.

casino
4482 příspěvků 09.02.13 12:37
Furt tu pišete o smažáku...

…já ho doposud nedělalo :oops: V lednici jsem našlo jen takového zapomenutého sýrového dvanáctidekovýho sirotečka prý: EIDAM SÝR 30% TVS (sic)… mám TO usmažit, či byste doporučili udělat z něj neco jinýho, he :?: :cert: :)

tlustá bába
1211 příspěvků 09.02.13 12:59
pro Casino

Nejlíp snad, když si ho ti pánové dole (u nich dole, u mě nahoře), odnesou s sebou.
Přihlédnou k názoru p. doktora Lukeše, Casino, budou mít spokojené stáří. :mavam:

Eja
3837 příspěvků 09.02.13 13:21

@ucitelas
Děkuji za editaci :mavam: poprvé jsem Váš příspěvek četla bez ní.

Casino, jediná věc, ke které je použitelný 30% eidam, je právě smažák. A naopak - zkoušet udělat smažák ze sýra, na kterém byste si jinak pochutnal, je :think: :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.02.13 v 13:44

casino
4482 příspěvků 09.02.13 13:34
Fuj!!!

Furt si myslím, že poblion by měl být na gastroforu dán do klatby ;) :cert: :twisted:

ucitelas
328 příspěvků 09.02.13 15:11
@eja

Dám si závazek, odpovídat až po třech hoďkách. A toto je s největší pravděpodobností všechen čas který jsem byl ochoten tomuto tématu věnovat. A pozor na Eidam :lol: :lol: Co by tomu řekli asi v jihočeské Madetě? A jak se dostane poblion do chladničky :nevim:

birkana
1682 příspěvků 09.02.13 16:41

@ucitelas napsal 07.02.13 18:20 * zbožňuji smažák a nesmím ho moc jíst. mám raději český eidam než CH ementál a tak bych mohl pokračovat.* Tak mu ten eidamovej smažák už necpěte, ať mu není šoufl :poblion:

A jen tak mimochodem, Ucitelas, diskuse je veřejná 8o, tak snad může kdokoli reagovat na kterýkoli příspěvek. I @Eja :mavam:

ucitelas
328 příspěvků 10.02.13 08:07
birkano

Jen pozor ať vám nepraskne žilka, vaše nepřítomnost by byla pro celý LABUŽNICKÝ svět nepřekonatelná ztráta. Už máte vyždímaný jogurt??? :lol: :lol:
Bože KAŤÁK!!! :D :D :D A smažák tam má také!!!
Dokonalá věc. jak se asi lidé s takovým charakterem nazývají.

Příspěvek upraven 10.02.13 v 08:32

ucitelas
328 příspěvků 10.02.13 08:27
Ještě taková malá otázečka

Jsem kritizován a zesměšňován kvůli tvrdému sýru, někým kdo se pokouší doma vyrobit taveňák :poblion: a je celý šťastný že se přiblížil k tomu nejhoršímu originálu?
Co vy na to labužnictvo???http:/­/www.labuznik­.cz/recept/sy­rovo-zeleninovy-ondras/

Eja
3837 příspěvků 10.02.13 11:28

@ucitelas úplně od věci - ten modrobílý krasavec je určitě veterán, máte k němu papíry a je provozuschopný?
Jogurt mám odkapaný :P do celerovo-mrkvového salátu :mavam:

birkana
1682 příspěvků 10.02.13 11:56

Ale, @ucitelas, vám vadí smažák, vám vadí to vše (dle vás) nelabužnické! Vždyť já a mě podobní „škudliví“ diletanti jsme ti vetřelci na Labužnickém serveru! Já jsem jen „ženská od plotny“; to vy jste se ráčil pasovat na labužnického odborníka (viz vaše příspěvky pod „Lučinou“). :roll: :roll: :roll:

A k tomu „taveňáku“ - vyzkoušela jsem recept, který zde již byl vložen jiným autorem. Já bláhová jsem si myslela, že proto je tady rubrika „Uvařil jsem“, aby jsme vyzkoušeli recepty druhých :think: Jo, jo, jak hluboce jsem se mýlila :zed: :zed: :zed:

O mé „žilky“ se strachovat nemusíte, na rozdíl od vás nemám problém s váhou (vy máte obavu, abyste nebyl „tlustý dědek“), nemám zažívací problémy (můžu bez úhony sníst i ten smažák), krevní tlak mám v normě, nekouřím, nepiju, nefetuju a lítám na koštěti :mavam: :mavam: :mavam:

casino
4482 příspěvků 10.02.13 12:46
Vy dva, hihihi...
ucitelas
328 příspěvků 10.02.13 12:48
@eja

Je jezdí, a má doklady, dvouletá práce, ale mám z ní radost

Stránka:  1 2 Další »
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz