Labužníce(ky) z Řecka, prosím o recept

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
mimikova
84 příspěvků 19.04.09 21:11
Labužníce(ky) z Řecka, prosím o recept

Shanim pro kamaradku recept na zelene fiky v hustem cukrovym sirupu. Chutove to pripominalo dzem, ale fiky tam plavaly cele Jedla to na Rhodosu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jolana
5065 příspěvků 19.04.09 23:11
Tak isto,

ako ked robis dzem a v nom su cele jahody. Cize zasypat cast fig s cukrom, nechat presladit, varit a ostatne figy pridat nakoniec. Samozrejme ku koncu pridat citr.stavu alebo kyselinu citronovu.
Alebo cukora voda, uvarit husty sirup a figy nakoniec –ten je menej trvanlivy a figy cio sa davaju nakoniec maju byt celea neposkodene/ne­otvorene+ takisto citron.stava alebo kyselina citronova… ..ak by si nenasla pomer , daj vediet-napisem..

 
mimikova
84 příspěvků 20.04.09 20:47
Jolanko, dekuji moc

Poprosim te jeste o ten pomer. Ja znam jen ten dzem ze zralych fik. Mimi

 
jolana
5065 příspěvků 22.04.09 13:38
Napisem.

Len mudra knizka kde to mam je na vandrovke. Pojdem pre nu dnes alebo zajtra a napisem.

 
jolana
5065 příspěvků 23.04.09 12:05
Figovy dzem

s podielom celych fig (jahod). Figy maju byt cele, zrele, neposkodene, neotvorene , mansej velikosti.
Odvazenu davku ovocia s polovicnym mnozstvom uvazovanej davky cukru a nechame cez noc presladzat. Na druhy den opatrne privedieme k varu a odparime potrebny objem. Pridame zvysok cukru a varime (nie dlho!) -az je dzem dostatocne husty. Pred skoncenim varu pridame 3 gr kyseliny citronovej na 1 Kg ovocia.
Tento dzem sa pocita do dzemov sladsich a menej zahustenych. Z 1 Kg ovocia odparime 0,3 L vody a pridame 0,7 az 1 kg cukru.
Pozor! neprevarat, starca ma chuti a farbe. Ide to naozaj rychlo.
Nech sa dari a dobru chut

 
mimikova
84 příspěvků 27.04.09 11:36
Jolanko,

Moc a moc dekuji. Recept je sice na zrale fiky, ale myslim, ze prilozit se da i na zelene:-)
Urcite napisu jak dopadla, ma fiky na zahrade a zatim ji nikdy poradne nedozraly, snad se recept bude hodit i na nezrale:-)

 
jolana
5065 příspěvků 27.04.09 12:13
Nemas

za co dakovat. Rado sa stalo…A urcite sa podari aj ked nie su uplne zrale, mozno este lepsie. Aj ja vyberam take nie uplne dozrete. Figy maju tendenciu rychlo v cukru maknut a rozpadat sa. Ako jahody. Preto sa s nim pracuje rychlo a hlavne neprevarit. Ak by nepustili stavu pri presladzani, tak na zaciatku pridame vodu ( pol az 1 dcl vody). Nech sa dari a chuti..


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz