Kysla smotana ZOTT

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
gaburiatko
739 příspěvků 24.07.11 19:12
Kysla smotana ZOTT

Dnes som otvorila kyslu smotanu 15% od ZOTT a je uuuuzasnaaaa. Ja od ZOTTu kupujem aj jogurty Jogobella, jedny z mala pozivatelnych pre mna. Pre seba kupujem biele a manzel kupuje ovocne, ale nam teda fakt chutia aj verzie s musly :) No a ta smotana. Co vsak absolutne od ZOTTu neodporucam su jogurty SRDIECKO. To je zahustovane skrobom a teda chutovo hrozneeee !!!

Reakce:
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.11 22:45

Dobrá je i kysaná smetana z Kunína 12%, která rovněž neobsahuje zahušťovadlo (na rozdíl od 15%).
Dají se najít dobré potraviny, jen je třeba opravdu pečlivě sledovat složení.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.11 22:58

ivo, a pak přijde madam pro ryby, nabídneš jí filety Hoki, ukážeš, nevěřícně na ně kouká, pak chce vidět obal, tak dovlečeš devítikilovou krabici, madam 15 minut študuje štítek, pak nedůvěřivě zakroutí hlavou, protože ve složení se dočetla, že je tam jen ryba :-), nejde jí do hlavy že tam nejsou éčka :-), zjistí, že tam není název, protože jméno té ryby jí nic neříká, koupí si dva filety s ohrnutým nosem, že to určitě syn hodí do popelnice…, aby za dva dny přišla pro kilo těch samých :-)
A jsou prý lepší než pangas ze superhyper, i když dražší :-)
Ono je někdy těžké číst, když tam nic nepíšou :-)

A smetanu z Kunína mám nejradši :-)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.07.11 06:30

Překvapilo mne třeba, že i v Penny 10% kysaná smetana jejich privátní značky PRICE je bez zahušťovadla. A dá se to poznat jednoduše - načatá smetana bez škrobu do druhého dne pustí trochu tekutiny (rovněž tak jogurt).
Jen nechápu, proč v Kuníně přidávají do té 15% kysané smetany zahušťovadlo. To se v mých očích hodně shazují.

Dando, a madam chodí pro rybky už jen k tobě, že? :wink:
Přídatným látkám v potravinách se nemůžeš úplně vyhnout, ale snažím se svou pozorností jich do nás dostat co nejméně. Takže madam docela chápu.

goro
82 příspěvků 25.07.11 08:28
zott

tuhle zakysanou smetanu bez škrobu doporučuji i k očkování mléka při výrobě sýrů nebo tvarohu jako mezofilní kulturu.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.07.11 09:48

ivo, to nevím, ale určitě ne :-?

Jen mi občas připadá, že někteří lidé si udělali sport ze čtení složení na všem a docela se bojím, aby se to nezvrhlo v psychózu viz rybí madam :-), protože co budou dělat, když opravdu ve výrobku nebude nic přidaného, tím pádem nebude nic napsáno … budou tomu ještě věřit? :-), a je opravdu záruka čistého výrobku, když není nic uvedeno? :-P

Fakt by mne zajímalo co a do čeho se před 20 lety používalo, jak u nás, tak ve světě.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.07.11 18:16

Dando, ještě před 20 lety u nás byly závazné velmi přísné potravinářské i hygienické normy. Ty dnes jsou už jen „doporučené“, aby u nás mohl být prodáván ten humus z EU. To ovšem neplatí pro výrobky s chráněným názvem, např. špekáček.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz