Kuřecí prsa z Alberta :-)

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Taanka
107 příspěvků 23.04.12 22:09
Kuřecí prsa z Alberta :-)

Zakoupila jsem nedávno v Albertu mražená kuřecí prsa - zní to hrozně už když to napíšu. Nicméně byla označená jako NEKREHČENÁ a po rozmražení je z nich gumové bláto plné vody - tj. na 99% jsou křehčená. Je takový podvod možný? Údaje na obale jsou jasné.. Má někdo stejnou zkušenost? Šli byste to vrátit???


Reklama


Reklama

Reakce:
 
ucitelas
328 příspěvků 24.04.12 07:00
Máš zůstat věrná Lídlu

jdi to vrátit.

 
gmp
1603 příspěvků 24.04.12 22:45
+

jak praví „učitelas“: Jdi to vátit. V boji za prsa budu stát na Tvé straně jako jeden muž. :think:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.04.12 22:54

Ted už to asi nevrátíš, ale pro příště bych se vyvarovala mražené drůbeže všeobecně, kdekoliv.

 
2905
753 příspěvků 28.04.12 03:15

Taanka, asi bych vrátila, pokud bych rozmrazila hned a objevila gumové bláto. Po delší době asi neuznají. Už je to déle, koupila jsem v Albertu maso čerstvé, doma balíček otevřela, přendala na talíř, během chvilky zešeedlo. Čtyři hodiny po nákupu jsem s účtenkou reklamovala. Maso jsem odevzdala, vybrala jiné zboží. Nevím čím mohlo být, ale takovou rychlostí mi plátky krkovičky ještě nezestárly.

Tato prodejna má másla na štítu až až, ale za cedulku na mase nemůže. To spíš někdo v balírně pomotal cedulky, Už proto bych nafotila, nahlásila přímo zpracovateli i v obchodě.
Když už musím koupit mražené drůbeží, chodím do Billy, tam zatím problém nebyl. Drůbež není napumpovaná vodou. Ale je lepší se předzásobit čerstvým, doma zmrazit, mívají akce na drůbež a hlavně, z našich chovů :mavam:

 
di
2451 příspěvků 28.04.12 07:53

Obrana je jednoduchá - kupovat vždy jen čerstvé maso, pokud možno v prověřeném řeznictví, u kterého víte, kdo jej zásobuje (já to tak dělám léta a jsme spokojení). Dokud budou lidi kupovat tohle zboží v supermarketech, pokud možno „v akci“, nic se na našem trhu nezmění.
Ve vašem případě bych maso reklamovala a pokud by to už nebylo možné, stěžovala bych si 1) přímo na zákaznické lince Alberta, 2) u ČZPI (tj. nahlásila podnět) - a uviděla byste, jaký by v prodejně byl hned „fofr“ (ověřeno z vlastní zkušenosti, zabírá to).
P.S. Do Lídla nechodit, to je ještě větší humus než Albert.

 
Eja
3815 příspěvků 28.04.12 14:43

Di, Tvoje P.S. mne pobavilo - souhlasím s Tebou, ale minulou neděli jsem v Lidlu koupila dva nádherné angličáky ( myšleno anglické muškáty) :mrgreen: Kromě nich jen 90% čokoládu a hlavní důvod nákupu - německé sýry Cavabel, ten se zeleným pepřem jsem schopna sníst na posezení. A ještě pár různých mléčných výrobků.
Mražené v hyper/super nekupuji vůbec nic, nevěřím trvalému dodržení teploty, a už vůbec ne maso. Argumenty typu " nemůžu nakupovat denně, mám to daleko" chápu, ale pak považuji za výrazně lepší možnost dobré řeznictví a vlastní mrazák - po naplnění surovinami puštěný na maximum aspoň na hodinku.
Di, na Tvůj názor dám více než na někoho jiného - mám dotaz. Já jsem maso obecně skoro úplně vytěsnila z jídelníčku, jediná vyjímka jsou krůtí prsa. Nakupuji zásadně nebalená v řeznictví a nikdy se mi nestalo, že bych nebyla s kvalitou spokojena ( což se mi u kuřecího ze stejného zdroje stalo). Jsou ty krůty nějak „blbuvzdorné“ nebo čím to je ?

 
di
2451 příspěvků 28.04.12 15:51

Ejo: zcela laicky řečeno - krůty dýl rostou a většinou se chovají v halách (na podestýlce), takže mají přeci jen trošku pohybu a jejich maso je míň „průmyslové“.
My taky moc maso nejíme, přes týden skoro vůbec, vlastně jen o víkendu, nebo když přijede syn (studuje druhým rokem v Praze, domů kvůli svému sportování jezdí málo; dcera je vegetariánka). Mám svoje oblíbené řeznictví „U Alenky“ (provozují to máti s dcérou, jedna z nich je podle všeho Alenka; berou maso jen z českých chovů, ke všemu mají doklad o původu a vše mají dobré a čerstvé), tam vždycky jednou za čas nakoupím a případné přebytky zamrazím.
P.S. S tím Lídlem je to jen můj osobní názor, nikomu jej nenutím, já ten řetězec prostě nemám ráda, jednak kvůli jejich přístupu k životnímu prostředí (zbytečné - a doložené - kácení stromů v mnoha městech), jednak kvůli jejich hrozivé architektuře, jsou to takové nepěkné „stodoly“. Byla jsem tam jen dvakrát, tj. poprvé a naposled ;-), když otevřeli prodejnu kousek od mé práce, a celkový dojem byl víc než hrozný. Pokud to někomu vyhovuje, nemám s tím problém, jen se divím, v tom „našem“ to totiž byl šunt vedle šuntu. Budu se tam muset znovu vypravit, třeba jim křivdím.

 
ester
288 příspěvků 28.04.12 17:23

Ne už tam nechoĎ,zbytečně vynaložená energie…na to je tě škoda

 
gmp
1603 příspěvků 01.05.12 22:55
+ eja

Krůty. obvzláště krocani, se vyznačují značnou dávkou inteligence (blbovzdornosti), daleko před nimi jsou slepice - některé - dokonce při nedostatečnosti kohouta se ho snaží nahradit. (Podobnost s jistým druhem primátů je čistě náhodná a není předmětem naší diskuse.) „Nejblbější“ jsou perličky. Nelze si povšimnout, že i přes lahodnost masa, to většina chovatelů vzdala.

 
casino
4469 příspěvků 02.05.12 01:09

Svatá pravda, jak pýýýše gmp, mám i po letech v živé paměti :)
Slepice si tu vyřiďte sami :mrgreen: ale když jsem chtěl „vyřídit“ prvního krocana, jsem si říkal, no co, stejně jak slépku: hlavu na špalek a do ruky sekyrku ;)
Omyl!!!
Žena moja první prve myslela, že jsem si uťal ruku… a moráka bez hlavy jsme bezhlavě honili po dvorku, abych posléze z lešení až po štajplotnu přetíral zakrvavenou fasádu :twisted: Dalším ptákům jsem pak napřed tělo zavřel do pytle… a i tak to to byl tanec 8)

Perlička?
Z čista jasna se u nás objevila na dvorku, kdovíodkud, snad spadla z nebe…
Naložil jsem ji do nosiče (seděla jako by to už znala) a objížděl sousedy…
Nikomu nechyběla; dokonce ani v ZOO-koutku ve městě neměli manko…
Tak jsme si ji nechali…
Občas jsem si četl v kuchařkách co a jak s perličkou… Vždycky to skončilo jinak! Jednou si slépka propíchla (kráva blbá) vole drátem, jindy se nám kozénka oběsila a pak zase si pes polámal nohy… všecky! Pak už byla zima a po zabíjačce plný mrazák a na perlu si nikdo ani nevzpomněl.

Byl to takový milý, nenápadný, přihrblý, tichý pták…
Jj, TICHÝ…
Na dědině jsme si zvykli na lecsos…; občas nějaký debil došel k přesvědčení, že neděle popoledni je ideální k projížďce na rideru po trávníčku :evil:
Nikdy jsem nebyl ve válcovně plechu, ale to, co se ozvalo v jednu nedělní siestu z výběhu mohla být buď válcovna, nebo ta „naše“ perlička!!! Když se ukázalo, že nás šlak ještě netrefil, vyrazili jsme spáchat vraždu! Chvili si z nás dělala prču, ale nakonec jsem ji chytil za ocasní pera. Začala vrtulníkovat a když už to vypadalo že se vznese i s mou, tehdy ještě docentovou maličkostí, uvolnila brky, já si nabil držku a ona, podle slov tý mý zmizela v nebi jako Í TÝ… :mrgreen:

P.S.
Já chtěl tu Perličku vložit do ČLÁNKY a sem dát jen odkaz…
Píše mi to, že jako že ano, že bylo uloženo :think:
No, patrně musí admin dát kulaté razítko, že je vše OK :think:
No nech, až se Perlička vokáže v článcích, tak tady zde ji zneviditelním :)

 
Kamila811
4 příspěvky 28.12.17 23:56

Taky bych to šla vrátit, ale docela se divím.. U nás v Albertu mívají kuřecí maso často v akčním letáku, vyjde na dobrou cenu, tak ho kupuji, ale je fakt, že jen chlazené.

Edit admin - odstraněn odkaz


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz