Kuře na solném loži.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Bunter
457 příspěvků 15.12.03 19:55
Kuře na solném loži.

Než bych prohlédl téměř 900 receptů,radši se zeptám.Okolo roku 1980 byl v Československu velmi populární recept a to grilované kuře na solném loži.Do pekáčku se jednoduše nasypal sáček soli a stejnoměrně se rozprostřel.Kuře se rozstříhlo na dvě půlky,osolilo!!!o­kořenilo a dalo se péci do trouby.Bylo to naprosto bez tuku,dobré a křupavé.Solné lože v místech,kde bylo kuře rubem položeno částečně zhnědlo.Tato část se vyhodila a zbytek soli se mohl použít na další pečení i solení.Pamatuje si to někdo?Tom.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3731 příspěvků 16.12.03 04:58
Kuře

Tome, já si to pamatuji, bylo to fakt skvělé. Jsem docela ráda, že jsi ten recept oživil, musím to zase někdy udělat. Ale pamatuji se určitě, že jsem kuře nechávala vcelku. Hezký den.

 
Mamut
147 příspěvků 16.12.03 06:39

Já jsem to dělávala taky a taky jsem kuře nechávala vcelku. Když se kuře dobře uložilo (zadečkem mirně vzhůru), tak bylo pak vevnitř plné šťávy.

 
DolceVita
44 příspěvků 16.12.03 07:24

Znám ten recept a dělám ho dodnes - tak 3× ročně si takhle připravené kuře dám. Vyjímečný recept - absolutně nenáročný na čas a v konečném výsledku je na talíři chutné, do křupava vypečené a šťavnaté kuře. A krom toho kuřete používám opravdu jen tu sůl. Přišla jsem na to, že není třeba používat rovné kilo soli, ale postačí jen 1,5 cm vrstva rozprostřená po celé pečící nádobě. Troubu dobře předehřeji na 180 °C / horkovzduch je ideální / a peču 45-50 minut. Kuře též rozpůlím před pečením na dvě poloviny a položím je do pekáčku kůží nahoru, tím se všechna kůže vypeče a navíc je kuře rychleji propečené. Kořením jenom obyčejnou solí - zkoušela jsem i kořenící směsi, ale pokud při této úpravě není možno okořeněné kuře přelévat vypečenou šťávou, tak koření trochu zhořkne na chuti. Proto jen solím - a konzumuji ještě horké a stačí mi k tomu kus dobrého pečiva, nějaká dobrá domácí omáčka (třeba křenová majonéza nebo dijonská smetana, kdo co má rád) a kopec salátu z čerstvé zeleniny. Báječný recept - a děkuji Tomovi, že mi ho zase připomněl. Je to zrovna něco, co bych si teď před Vánoci mohla připravit - protože na složité vaření nezbývá čas. Peču cukroví, balím dárky, běhám po obchodech a … neznám jednodušší a chutnější jídlo. Díky za dobrý tip


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz