Kdysi v dřevních dobách Prima vařečky kuchtil herec Martin Kavan kuře, kterému říkal tuším Havaj. Byly to vlastně kuřecí nudličky, osmahnuté do hněda na tuku, pak se to zasypalo nakrájenou cibulí, nechalo podusit, přidala se pažitka (nebo petržel?) a všechno se zalilo šlehačkou. Přílohou byly vařené těstoviny, které se buď přimíchaly do pokrmu (a šlehačková omáčka do nich časem vsákla a bylo to úžasné), nebo se servírovaly zvlášť a omáčkou jen přelily. Já si ten recept nezapsala - trapně jednoduchý, tak snad ho nezapomenu, že jo, jenže; dlouho jsem tohle skvělé jídlo nevařila a teď nevím, jestli jsem něco podstatného nevynechala. Prolezla jsem recepty z Prima vařečky, ale našla nic; možná se to jmenovalo jinak . . .
Kuře Havaj?
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Kuře . . .
Jelikož jsem debil, odpovídám si sama; už jsem to našla. Je to kuře oáza a postup odpovídá (skoro). Orestovat maso, přidat cibuli, znovu restovat (nedusit), až cibule zesklovatí, teprve pak přidat šlehačku, sůl a polévkové koření (já věděla, že je tam nějaký podraz), míchat, dokud smetana nezhoustne. Kdybych si dala do vyhledávače zrovna Kavan, nemusela jsem se vztekat . . .
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie