Kuře Havaj?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
MilenaD
126 příspěvků 05.07.06 12:22
Kuře Havaj . . . ? ? ?

Kdysi v dřevních dobách Prima vařečky kuchtil herec Martin Kavan kuře, kterému říkal tuším Havaj. Byly to vlastně kuřecí nudličky, osmahnuté do hněda na tuku, pak se to zasypalo nakrájenou cibulí, nechalo podusit, přidala se pažitka (nebo petržel?) a všechno se zalilo šlehačkou. Přílohou byly vařené těstoviny, které se buď přimíchaly do pokrmu (a šlehačková omáčka do nich časem vsákla a bylo to úžasné), nebo se servírovaly zvlášť a omáčkou jen přelily. Já si ten recept nezapsala - trapně jednoduchý, tak snad ho nezapomenu, že jo, jenže; dlouho jsem tohle skvělé jídlo nevařila a teď nevím, jestli jsem něco podstatného nevynechala. Prolezla jsem recepty z Prima vařečky, ale našla nic; možná se to jmenovalo jinak . . .

Reakce:
 
MilenaD
126 příspěvků 05.07.06 12:43
Kuře . . .

Jelikož jsem debil, odpovídám si sama; už jsem to našla. Je to kuře oáza a postup odpovídá (skoro). Orestovat maso, přidat cibuli, znovu restovat (nedusit), až cibule zesklovatí, teprve pak přidat šlehačku, sůl a polévkové koření (já věděla, že je tam nějaký podraz), míchat, dokud smetana nezhoustne. Kdybych si dala do vyhledávače zrovna Kavan, nemusela jsem se vztekat . . .

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz