Včera ve škole vařila holka ze Sýrie ¨kurat¨ (nevim jak se to píše) a bylo to strašně dobrý, byl v tom pórek, česnek, kuře, tak se chci zeptat jestli nevíte jak se to píše, popřípadě jak se to dělá?
Kurat - Sýrie
Zděndo, hledal jsem to, asi by se to mohlo psát qourat nebo qurat, ale nic jsem nenašel. Házelo mi to taky kastrol o americkým objemu quart, ale to je z cesty. Nejlepší by bylo se zeptat tý holky.
Zdraví Mañana
Zdendo, nemohlo to byt „koret“? Corète je neco jako spenat, pouziva se v alepinske kuchyni a rika se tak i jidlu s ryzi a ragu z masa s cesnekem a timhle „spenatem“. Treba ho nahradila porkem? Maso (hovezi, skopove, kure) se dusi s cibuli, rajcaty, skorici, koriandrem a cesnekem, pak se prida corete nebo porek (?) a necha se jeste dusit, az do uplneho zmeknuti. Nakonec se jeste osmazi par strouzku cesneku v oleji a prida se k masu. Podava se s pilafem - ryzi dusenou s cibuli.
Zdendo, dobru chut : )…korat/kurat ئnamena gulky ..no a tak prve co ma
napadlo je Daud basha ale z kuracieho masa..hm?!…ak nie, popis lepsie..malo
omacku, nemalo, bolo to oprazene a potom uvarene…
http://www.labuznik.com/recept/hledani/?…
..arabsky sa pise gulicky kuracie takto..كرات دجاج
Jolano, do hlubší pánve, něco jako mělčí wok, nalila olej, na něm
osmažila nakolečka porek, přidala kousky nakrájeného česneku, na malý
kousky nakrájené kuře bez kůže asi prsa, na to dala máslo, dělala to než
bylo maso měkký. Při servírování to polila citronovou šťávou a jedli
jsme k tomu měkký vlažný pita chleba.
Já přišel až dýl, tak jsem to neviděl, tohle mi říkala kamarádka, ale
bylo to strašně dobrý, jsem to chtěl zítra k obědu, ale máma neví co
chci
Zeptám se v pondělí učitelky jestli by nesehnala recept. Ale dík všem!
Jo, na ty recepty sem koukal, ale to není ono. Ta holka co to vařila říkala,
že je to tradiční syrský pokrm. Ona má tátu Syřana a mámu Češku.
Omáčku to vpodstatě nemělo, utrhnul se kus chleba, vzal se do 3 prstů jako
takové kleště a tím se to jedlo.
..no ano…kurat by malo byt s q..cize qurat a potom to je por a s porom sa
vari syrske jedlo Barasyje..tady..len toto je s masom a vy ste mali
s kuratom..
http://www.syriancooking.com/…ya-leek-stew
..a ked pridas tarragon/estragon/pelynek tak to bude este lepsie a snad aj echtovnejsie..jedlo je armenske povodom..
Tak! hm?! je to ono? Zdendo? …nech sa mama cini a navari uz daco co sa da
jest konecne
Zdendo,vsetky tie kastroliky z oblasti blizkeho vychodu su zalozene na tomto
principe..
http://www.labuznik.com/…natove-maso/

Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
