Kupovaný chlebový kvásek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
ewa
600 příspěvků 01.11.10 18:22
kupovaný chlebový kvásek

U nás prodávají v pekařství chlebový kvásek poměrně dost tuhý. Zatím jsem si netroufla ho koupit, protože nevím, jak ho rozmíchat, abych mohla uvařit kyselo. Můžete mi poradit? Prodavačka neporadila. :cry:

Reakce:
poutník
2 příspěvky 01.11.10 23:42

Velmi vlažná voda,možná s trochou mléka či smetany.Dávat do tekutiny hmotu po malých kouscích (čaj.lžičku) a rozmíchávat do hustší tekoucí kaše.Tu vleju do vlastní polévky.Na to rozmíchávání i výrobu jíšek používám starou(přes 120 let) smaltovanou masivní litinovou pánev,kterou myji pouze vodou.Nic na tom nepřipálíš,teflon nepoužívám.Důležité je to sálavé příjemné teplo a tep.setrvačnos­t.Nebo může pomoci vlažná vodní lázeň,nevím jak moc tuhý kvásek ti prodali.Můj bývá jako měkký tmel,rozpouští se bez problémů.

podzim27
31 příspěvků 04.11.10 15:52
kyselo

Kvásek na kyselo musi být hustý.Já kvásek namočím večer do vody studené a druhý den , když vařím kyselo, tak ho tyčovým mixérem rozmixuji a naleji do uvařených hub. Když by bylo kyselo moc kyselé , tak tam naliji trochu mléka.Já kupuji u nás je toho asi 20dkg. Polévka má být hustší.Můžu poslat přesný popis kysela , jak ho dělám já. :-P

ewa
600 příspěvků 04.11.10 20:25
Děkuji

za odpovědi. Ten kvásek nebyl hustý, byl tuhý. Děkuji i za nabídku receptu, ale ten zatím nepotřebuju, protože zatím kvásek kupovat nehodlám. :-D Snad někdy …

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.11.10 23:17
Kvásek

si kupuji v pekařství v Holešovické tržnici. který je tuhý jako plastelína. Používám ho k pečení chleba, takže ho ve vysoké nádobě rozmíchám s vlažnou vodou a dál udržuji. Dávají k němu letáček, jak vařit kyselo a tam píší „Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny…Do vařící vody s houbami přecedíme kvásek.“

Wolfg
583 příspěvků 05.11.10 07:20

Co takový kvásek stojí?

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.11.10 13:51
Wolfgu

přesně nevím, ale myslím, že cca 15 Kč. Je ho asi tak půlka menšího mikrotenového sáčku (odhaduji 3 dcl objemu a cca 500 g).

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz