Dnes jsem k vaření použila černé pivo (dušené hovězí carbonnade), ale „nebylo to ono“. Použila jsem poprvé a asi naposledy Krušovické. Před tím jsem používala asi Kozla, netušila jsem že bude takový rozdíl. Takže jaké pivo kupujete vy?
Které černé pivo je dobré?
nikdy mne nenapadlo, že bych cítila v jídle rozdíl. Používám ale černé pivo jen na špekáčky a tam dávám dost feferonek a ty spolu s kečupem tu chuť piva zastřou. Kupuji vlastně jen tři druhy - Krušovice, Kozla nebo Ferdinanda. Budu muset provést degustaci a ochutnat všechny tři současně, abych mohla porovnat.
Mam pocit, ze Kozel na rozdil od ostatnich cernych piv neni tak sladky a tudiz se svoji chuti v jidle tak neprosazuje. Je to pro me jedine pozivatelne cerne pivo.
koneckoncu ja i ty burty uz udelala na svetlem a vuuuubec nic se nestalo. Tady totiz sezenu cerneho jen Kozla. Gambrinus prestali dovazet. A ty australsky, anglicky a irsky me ani moc na piti nechutnaj. Snad krome Guinesse.
Dobré je Gambrinus a Kozel, Krušovice se zkazily ve všech druzích. Pokud chcete sladší chuť, doporučuju Staropramen, který je výborný.
mám odzkoušeného černého Primátora bez jakýchkoli výhrad.Občas ho říznu i trochou světlého stejné značky.Mohu doporučit
Tak abyste všeci věděli pívala jsem Kozla a teď piji Staropramen. Jednou jsem nechtíc koupila Kozla a zdál se mi moc sladkej a vůbec mi nechutna. Možná jestli to nebude klam, protože Kozel je karemelovější. Tak jak to teda je?
Tak jsem včera stála v obchodě před regálem a vybírala černé pivo : byl tam Kozel i Staropramen. Pod vlivem této diskuze jsem se nemohla rozhodnout a tak jsem si nakonec zarecitovala Ententýky… a pivo si nakonec rozpočítala. Vyhrál Kozel a tak nakonec byly buřty na pivu od Kozla. Tak nevím, byly moc dobré. Zkusím si zapamatovat chuť a příště vyberu Staropramen, ale myslím si , že budou stejně dobré ať použiji to pivo nebo to druhé.
Takže babo raď !!!
Já jsem zkusila vařit na Guinessu (spíš z nouze - byl v lednici) a výsledek byl super! Myslím, že i s českým Stoutem by to mohlo dopadnou podobně - třeba Kocour. Nevím, jestli se to u vás prodává, je to toto: http://www.galeriepiva.cz/product.php?…
s pivom síce varím málo (skôr používam víno), ale pri tmavých
pivách použitých pri varení by som určite kontroloval obsah prídavných
látok. Nadnárodné takzvané „pivovary“ produkujúce „univerzálnu
hnedú kvapalinu“ z dôvodov znižovania nákladov tmavé pivá dosladzujú
syntetickými sladidlami (hlavne sacharín). Ono poctivý slad je predsa len
drahší, ako syntetika A nie som si istý, čo pácha sacharín a
podobne s chuťou v procese varenia.
Možno je dôvod inde, ale tento problém ľahko odstráni pozorné čítanie
etikety a používanie piva bez nich. Éčkové kódovanie je E 95* prípadne
E96* (priamo sacharín je E 954)
Naši partneři

eMimimino