Zuzíku, naše hospodyně dělala krupicové noky, zavařovala je do všech
masových polévek, ale i do jarní s mladou zeleninou a nebo malé nočky do
čočkovky. Přesné poměry neznám, dělám je dodnes pouze od oka.
Do hrnku dám celé syrové vejce a lžičku oleje nebo sádla. Posolím.
Přidám nasekané byliny (kopřivy, petržel, pažitku atd.).
Bez přídaní nějaké tekutiny, suroviny rozšlehám s dětskou i hrubou
krupicí nebo i s kukuřičnou krupicí a nechám asi 10 minut nabobtnat.
Noky zavařuji do vařící polévky, do které namáčím lžíci.
V polévce se vaří cca 6 minut, podle velikosti. Naše rodina je miluje.
Krupicové noky s bylinkami, tzv. "Prasata", do polévek
První příspěvek v tématu
Váš příspěvek
Krupicové noky s bylinkami, tzv. "Prasata", do polévek
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Další podobná témata podle názvu