Krupicové noky s bylinkami, tzv. "Prasata", do polévek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Jarka7
208 příspěvků 28.04.06 05:47
Krupicové noky s bylinkami, tzv. "Prasata", do polévek

Zuzíku, naše hospodyně dělala krupicové noky, zavařovala je do všech masových polévek, ale i do jarní s mladou zeleninou a nebo malé nočky do čočkovky. Přesné poměry neznám, dělám je dodnes pouze od oka.
Do hrnku dám celé syrové vejce a lžičku oleje nebo sádla. Posolím. Přidám nasekané byliny (kopřivy, petržel, pažitku atd.).
Bez přídaní nějaké tekutiny, suroviny rozšlehám s dětskou i hrubou krupicí nebo i s kukuřičnou krupicí a nechám asi 10 minut nabobtnat. Noky zavařuji do vařící polévky, do které namáčím lžíci.
V polévce se vaří cca 6 minut, podle velikosti. Naše rodina je miluje.

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz