Krém z jedlých gaštanov

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 22.09.10 20:04
Krém z jedlých gaštanov

V BA som natrafila v obchodiku Cheesy pod Michalskou bránou na Krem z gastanov. Zlozenie: gastany, trst. cukor a vanilkova esencia. Su vnom velke kusy gastanov, je to nieco uzasneeee :) Skuste :) Je to francuzky vyrobok. 270g balenie stoji okolo 3.5 EUR :)
Ale je to mnamozne. Vhodne aj ako darcek namiesto bonboniery :)

Reakce:
 
di
2451 příspěvků 22.09.10 22:32
Gaburiatko,

já jsem pro změnu v létě v Šamoríně v obyčejném Tescu natrefila na kaštanové pyré, zmrazené, za cca 1,5€ - pro Vás je to asi běžný výrobek, ale já byla nadšená, v ČR se totiž nesežene - tak jsem si jich koupila hned 6. :-)

 
gaburiatko
739 příspěvků 23.09.10 08:29
di

To fakt ? Gastanove pyre kupujem od roznych vyrobcov, aj madarskych, myslim aj Nowaco robi pyre z gastanov. Staci len pretlacit cezlis na cesnak, trochu slahacky, ozdobit ovocim a je vyborny dezert. Ja z neho robim aj plnku na torticky :) Mnamka. Ta to som mimo, ze v CR to nemaju, mala som pocit, ze je kopa veci, co v CR dostat a u nas nie :)

 
sonnywitch 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.10.10 12:20

mozem potvrdit, ze gastanove pyre v CR bezne nie je, a dokonca ani moj oblubeny BB puding a tarhona. to su veci, ktore nakupim len na slovensku. :wink:

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.10.10 22:36
Farah food

našla jsem na jejich e-shopu Kaštanový sirup (475g/177,–Kč). Až tam půjdu, prozkoumám ho, možná by to byla možná náhražka, nebo to dokonce může být i totéž :wink:
Farah food - Kaštanový sirup

 
Wolfg
583 příspěvků 18.10.10 10:15
Pasta z kaštanů

Že jsem ujetej na výrobu čehokoli, ví skoro každej. Zvlášť mě rajcuje příprava všeho, co je v obchodech nesmyslně drahé a často pančované. Pastu z kaštanů jsem dělal před delším časem, ale protože sem začali zlatokopové vozit plesnivé a staré výpěstky, zanevřel jsem na ně. Dnes si do obchodu beru nůž a aspoň tři kaštany rozříznu, než je koupím. Kaštany jsem vhodil do vařící vody a chvilku je nechal, aby šly oloupat. Od všech slupek očištěné kaštany se vaří v páře, až jsou měkké, že jdou rozmáčknout. Vařit se slupkami se nedoporučuje, aby do nich nepřešla nevhodná chuť. Pak se zpracují v mixéru a ochutí, čím chcete

 
babi
6360 příspěvků 19.10.10 20:20

Prosim, sledujte navod od Wolfga, osobne vsak mam dobrou zkusenost s dlouholetou domaci vyrobou podle techto receptu. Pouzivala jsem je do te doby, kdy jsem narazila na francouzske konzervy s pyre (sladka verze a neslazena), avsak ty jsem nekoupila v CR. Hodne jedle kastany pouzivam v receptech a dokonce take mouku z jedlych kastanu.
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

babi

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz