krásná barva polévky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 11.07.02 22:31
krásná barva polévky

Když vařím masovou polévku pro slavnostní příležitost, tak před dokončením na másle podusím najemno nastrouhanou mrkev až pustí šťávu, zaleju trochou vývaru, nechám přejít varem a pak přecedím zpět do polévky. Získá krásnou barvu i bez šafránu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 12.07.02 11:54
Mrkev...

se používala na obervení másla. Polévka se také dá přibarvit kurkumou, kterou se někdy nahrazuje šafrán (pro barvu).

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 12.07.02 12:26
Pekne zbarvenou polevku
  • budete mit, kdyz date lzici, nebo i vice nastrouhane zeleniny do vyvaru, dle receptu uvedeneho v kategorii konzervace, pod cislem 5.266. Ja si vzdy jednou za cas koupim urcenou zeleninu a udelam podle navodu do sklenicek a pak nemusim zeleninu ani cistit, ani skrabat, ale dam pouze ze 2 lzice zeleniny nakladane. Davam to do vsech moznych polevek a je to opravdu super a taky rychlovka. Ve sklenickach vydrzi mozna i vice nez pul roku. Ja ji delam 2× do roka, tak vzdy do pul roku tu davku stacim zpotrebovat. Doporucuji vsem a uvidite, ze se vam to zalibi jako mne.

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz