Krájení cibule

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
suma
114 příspěvků 13.09.05 18:59
Krájení cibule

Při krájení čerstvé cibule obvyklým zprůsobem, t.j. aby podpučí /kořínky/ držely cibuli pohromadě se nám cibule rozpadá. Mám vyzkoušeno, že čerstvou cibuli je výhodnější krájet opačně, začít u podpučí a končit v místě, kde vyrůstala nať. Cibuli tak snadno nakrájím bez problémů.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
DanaJ
1136 příspěvků 15.09.05 08:43
Cibule

Nikdy se mi nerozpadá. Špičku nože mám nejpre u kořínků. Nikdy nedokrajují špičkou až do konce. Pak krájím přespříč a zbyde mi v ruce část cibule s kořínky a tu vyhodím.

 
Labužník milda02
50 příspěvků 19.09.05 13:04
krájení cibule

Krájím cibule podobným způsobem, tak, že při loupání neodkrojím kořínky. Dělám to ale za tím účelem, aby cibule nepálila a neslzely přitom oči. Je to způsob, který před několika lety přinesla má dcera ze školy (při vyučování angličtiny?). Od té doby to používám, netvrdím, že už nikdy neukápnu slzu, ale v principu to platí a rozhodně nestojím na prkénkem k rudýma očima. Zřejmě se do těch kořínků sbíhají nějaké „siločáry“ !!! Nazdar


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz