Kořenící směs na ryby

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Dwarfy
21 příspěvků 20.03.11 13:04
Kořenící směs na ryby

Ahoj,
používala jsem léta kořenící směs na ryby od Avokáda, ale změnili recepturu a už mi nechutná. Zkusila jsem i všechny další směsi, které jsou k dostání v běžných obchodech (Kotányi, Vitana,…), ale ty jsou ještě horší.

Prosím poraďte, jestli existují ještě jiné směsi, o kterých jen nevím.

Nebo si klidně namíchám směs sama, ale potřebuji tip, co do toho dát - nemám s tím vůbec žádné zkušenosti (a taky nemám zahradu ani nikoho, kdo by si bylinky pěstoval, takže jsem odkázaná na to, co je k dostání v obchodech).

Použití pak bude do receptů na sladkovodní ryby.

Předem moc díky,
Dwarfy


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 13:10
Koření od Antonína

Pokud neznáš, prohlédni, tady si určitě vybereš..
:mrgreen:

http://www.koreni.cz/detail.php?…

http://www.koreni.cz/index.php

 
PeterZorin
4 příspěvky 21.03.11 19:11

Odvážim si poradiť vám. Nie som profesionálny kuchár, ale priemyselne vyrábané zmesi korenia už nepoužívam. Všetko čo potrebujete máte doma. Pridávam recepty, ktoré bežne používam:

  • zubáč/candát na masle. Na panvičku kvapku oleja, vela masla. Na candáta soľ z mlynčeka, čerstveé mleté čierne korenie/pepř. a to je všetko. Za 3 - 4 minútky je ryba hotová, do výpeku čerstvý špenát s roztlačeným cesnakom, ak máte kvapku smotany na varenie a je hotovo
  • na čerstvého lososa. Nič len hrubo mletú soľ. Na panvicu dobrý olivový olej a na vrch kúsok rozmarínu alebo tymiánu alebo roztlačeného cesnaku
  • ak si kúpite filety tresky, mám vyskúšané: trochu oleja, nastrúhanú citrónovú kôru a čerstvo mlety pepř. Trošku citrónovej šťavy a šup ho na panvicu. O 4 minúty máte jedlo ako vyšité.

Moja rada: vykašlite sa na hotové zmesi. Aj tak obsahujú glutamát sodný a ten unifikuje všetky chute:-(

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.03.11 19:46

PeterZorin…bez­výhradně se pod Tvůj názor podepisuji, (chuť umami nebrat) :-) :palec:
Ale nevím, jestli ho ocení Dwarfy ;-) :-)

 
Manana
1515 příspěvků 21.03.11 20:08

Na ryby se hodí i bylinky, čerstvé i sušené, třeba šalvěj, bazalka, oregano, kopr, koriandr, z koření kmín, pálivé papričky, a jak píše Zorin, základ je černý pepř a citron nebo limetka. S kořením je dobré neplýtvat a respektovat rybu.
Lezu tady Mánkovi do almary, ale snad mi to odpustí, a zasvěceně doplní.

 
casino
4469 příspěvků 21.03.11 22:15

Uf, uf, to jsem si oddechl :-) Pomalu jsem začínal trpět komplexem „rybí kořenící nedostatečnosti“ :-D
Kořením podobně jako PeterZorin… Navíc máslem čerstvým, občas bylinkovým. Uf, uf.

 
Bento
794 příspěvků 21.03.11 22:56

Aka zmes na ryby? :roll: to su mi je novinky, v zivote
som nic nepouzil , ked ryba tak dobra ,presne ako zorin.
Ono tie zmesky maju taky problem , okrem toho ze od prveho dna starnu ked su pomlete.Z obchodu vzdy maju take „extras“ aby toho bolo viac co je sol a muka plus daake Ecka :palec:

 
Frantiska
927 příspěvků 22.03.11 10:53

salvej a maslo taky neni spatne :)a bento neveril bys kolik se tady prodava ruznych smesi

 
toffo
244 příspěvků 24.03.11 08:31

Milá Dwarfy,
podle mých zkušeností ti můžu doporučit:
http://www.e-koreni.cz/…/Ryby-koreni?….
Už jsem tu na E-koření poukazovala jednou, patří k mým kamarádům. Jejich směsi koření a bylinek jsou bez glutamátů.
Někdo si koření určitě namíchá raději sám, někdo si třeba nemusí být jistý v kramflecích a proto zkouší směsi hotové. Pokud přijdeš na svou oblíbenou kombinaci, můžeš si ji pak míchat sama.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz