Mám problém, dostala jsem od kamarádky jako dárek z dovolené sedm balíčků koření z Tunisu, ale nějak se v tom neorientuju. Kromě Safranu, Curry, Harissy a Coriendre - což bych ještě identifikovala, je tam taky Cummul, Sex vitamine a 4 epices… Poradí mi někdo, co to je, případně do čeho to dát? Ještě pořád nemám kuchyni, tak jsem to nerozbalovala a neočuchávala…
Koření Cummul, 4 Epices, Sex vitamine
Babi na Labu nezklamala, aspoň to Quatre epices jsem u ní v receptech našla, je to prý koření do paštik.
tady má totiž někdo stejný problém jako já, ale s tím sexem asi taky
nehnuli, rozumím-li tomu dobře…
http://forum.holidaywatchdog.com/…d-14661.html
hledala jsem až jsem našla:
O Cummul(u) sice není nikde zmínka, možná že se jedná o Cummun, strom rostoucí v Arábii. Má mírné aroma a sladkou chuť a používá se běžně místo cukru. Název znamená ve staré arabštině Vůně podzimu.
Vitaminu E (D-Alpha Tocopheryl) se někdy také říká Sex vitamin.
4 épices je směs koření - muškátový oříšek, zázvor, hřebíček a bílý pepř.
Sama s tím zkušenosti nemám, veškeré informace jsou z webu, tak to ber s rezervou.
co se týče Cummulu, tak snad budu chytřejší, až to otevřu - cumin poznám, a když to bude sladké, tak je to ten strom… Ale vitamin E? To jsem na netu taky viděla, jen nevim, jak by z něj udělali prášek vyhlížející jako mletý bílý pepř, nebo možná bílý smíchaný s trochou černého… takové šedobéžové to je. Třeba mě to taky trkne, až to bude otevřené…
v oriente kvôli kšeftu sú schopní označiť ako libidopovzbudzujúce
každé druhé korenie.
Tipujem na niečo ostrejšie, ale určite žiadna extrariziková
špecilita ;o)
Tuto sadu koření jsem také dostala…co se týče 4Epices, tak jak již někdo zmínil je to směs pepře, hřebíčku, zázvoru a muškátového oříšku, nač se ale dá použít přesně nevím, ale na internetu jsem našla že se používá ve francouzské kuchyni a to do paštik, polévek, ragů, masa, párků. Je náhražkou pepře, skořice či zázvoru. Co se týče koření s označením Cummul, tak na německých stránkách jsme našli, že se jedná o druh kmínu, konkrétně by mělo jít o egyptský kmín, který je jemnější než ten nám známý, český.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz