Kopírované recepty

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.02.11 13:36
KOPÍROVANÉ RECEPTY

Ad admin:
Jaký smysl má tupé kopírování receptů z různých jiných českých kuchařských stránek a jejich vkládání na Labužníka ????????
Bez jakéhokoliv osobního přínosu…
Včetně původního obrázku......

Je vyhlášena snad nějaká prémie…? Za dosažení 35 tisíc receptů..nebo 40 tisíc…?
A nebo je potřeba naprat na Labužníka všechny recepty, které se kdy objevily kdekoliv jinde…?
Nějak mi to není jasné… :think:

Reakce:
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 17.02.11 15:44

Potřebovala jsem se na toto téma poradit s ostatními administrátory. Nakonec jsem dospěla k rozhodnutí recepty smazat - o zkopírované recepty Labužník nestojí (je to uvedeno i v pravidlech pro přidávání receptů (nekopírovat text, vlastní foto). Jelikož se smazanými recepty zmizely i vaše komentáře, dovoluji si sem zkopírovat příspěvek od wydry, se kterým naprosto souhlasím:

„Jestlize ten recept tu neni, tak nic proti tomu bych ja (ani jini) nemela, ale kdyby ten recept vkladatel alespon vyzkousel a popsal to nasledne svymi slovy a pridal vlastni fotku s tim, ze – ,nasel jsem na www… tenhle recept. Libil se mi a tak jsem ho vyzkousel. Bylo to chutne, tak ho vkladam na Labuznika'.“

Pokud k tomu něco máte, pište.

Tereza

PS: Mezi další pravidla stránek patří „nepište název nebo text příspěvku kapitálkami (velkými písmeny)“ :wink:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.02.11 16:32

:mrgreen: Ok, Terezko, s tím bezezbytku souhlasím ;-)

Za kapitálky se kaju :mrgreen: Už budu hodná…až…až..do příště.. :mrgreen:

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.02.11 18:53
Terezko,

zlatá slova… :potlesk:

gabi
551 příspěvků 19.02.11 13:27
  • adminka Tereza…verim Vam, ze to s tym mazanim kopirovanych receptov a obrazkov myslite vazne…
  • nebolo by vhodne umiestnit Pravidla labuznika na uvodnu stranku ?…nech je to take, na prvy pohlad viditelne, o co tu ide
  • Prajem Vam pekny vikend a vela dobrych napadov v prospech Labuznika :)


Gabi

Alis
2617 příspěvků 15.04.11 15:48

Luckymoon dnes trochu emotivně upozornila na celou řadu receptů opsaných z jedné publikace i s oscenovanými fotkami. Glama jí na to stejně emotivně vysvětlila, že tu byla jistá pravidla dříve a jsou jiná nyní.

Mám návrh - co kdyby příště ten, co tu něco takového objeví, dal bez emocí echo a Tereza doplnila k receptu zdroj? Tím by se sjednotila pravidla dřívější se současnými a mně osobně se to zdá nejvíc fér :-)

Alis
2617 příspěvků 15.04.11 17:52

„oscenovanými“ - mozek nebyl doma, to už jsem rovnou mohla napsat „oscénovanými“ :-)

Proč nemůžu svůj příspěvek editovat?

A.

casino
4482 příspěvků 15.04.11 18:14

No, Luckymoon uhodila hlavičkou na hřebíček :mrgreen: , jen si asi neuvědomila, že si vzala na paškál gró labužníků
:wink:
Mě by ale zajímalo, jakou nábližkou se ve svých úvahách dostala k Bunter… Jestli vynechala labužníky od písmene „a“, no budiž, asi je tam vše OK :-) Že se ale u „b“ dostala přes ba…, be…, bi…, bo…, přímo k bu… mi dělá trochu těžkou hlavu… Potom už je totiž ca…, a já bych byl tůůůze nerad podroben veřejnému grilování stran „mých“ receptů :mrgreen:

Luckymoon, prosím, prosím, služebníček…, nebylo by lze vrátiti se ve Vašem pátrání znovu na začátek? Vám by trvalo leta, než se dostanete k „c“ a já (možná i jiní) zatím dám vše do pořádku :mrgreen:

editace:
U mě funguje :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.11 18:55

Prosím..nepleťme si „kopírování a "kopírování“
Ctrl C a ctrl V je něco podstatně jiného, než bylo vkládání různých receptů ze všech možných kuchařek, časopisů, novin, sešitů, sešítků, popsaných papírků…prostě odevšad..
Když Labužník vznikal, bylo úplně normální, že se sem přepisovaly zajímavé recepty odevšad. Sama mám haldu receptů (pro …měsíční znamení)z kuchařky Alice Pinkové Ve znamení zvěrokruhu..a dávala jsem je sem prostě pro ostatní labužníky, protože je to zajímalo. Po mně pokračovala Penda a mnozí jiní..
Možná je to těžko pro někoho pochopitelné..ale když Labužník vznikal, nebylo rozhodně tolik kuchařek ještě všude k mání, nebylo takové povědomí o gastronomii a…my jsme si tenkrát Labužníka dělal..„pro sebe“
Pepíček nebyl jenom nějaký majitel webu, nebo admin..byl jeden z nás. A recepty jsme si sem prostě vkládali proto, abychom k nim měli všichni přístup. Bylo to pro nás všechny a každý přispíval vším, co uměl..ať vařit, nebo přepisovat. A nikoho tenkrát ani nenapadlo, že by mohlo být důležité vpisovat, odkud ty recepty bere.. Resp. ono se tu o tom klidně i mluvil, viz např:
http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…
http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…
http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…
http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…
http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…
ale nepsalo se to k receptům.
to jen pro ukázku, že se to tu netajilo…

Čas oponou trhnul…dneska je všechno jinak..
Já osobně stále považuji tupé kopírování na českém webu za nepřijatelné, a naopak opisování receptů ze zhraničních kuchařek či webů, spíše na přínosné… Samozřejmě, dnes již s uvedením pramene, aby bylo všechno poctivé a fér..
A současně mi přijde stupidní napadání kohokoliv za letité recepty..
Tenkrát prostě byla situace diametrálně odlišná..

I u mě editace funguje… hádej, Alis, kde je problém…? :mrgreen:

di
2451 příspěvků 15.04.11 19:29

No, abych pravdu řekla, tupé kopírování z českých i zahraničních webů považuju za úplně srovnatelné. Internet tu máme všichni a kdo nevládne jazyky, může použít nějaký on-line překladač. Holt, na různé Labužníky platí různá měřítka, že.

Alis
2617 příspěvků 15.04.11 19:43

Ad editace - kde je problém? Nejspíš v tom, že dnes myslím jen půlkou hlavy… Ale možná je propblém ještě jinde a já nejsem schopna to vymyslet :-)

Ad odpovědi na mé povídání: nevím, proč tolik slov - chtěla jsem se jen zeptat, jestli souhlasíte, že by to bylo fajn, když najdeme recept a víme, odkud je, doplnit zdroj.
Glamo, je zbytečné říkat, že tu takové recepty máš - tebe bych naopak dala za příklad, jak by se mi to líbilo, zdroj myslím, uvedený máš - a pokud ne, vzhledem k tomu, že se nechlubíš cizím peřím, není nejmenší problém ho doplnit, ne?

O stupidním napadání bych si mluvit netroufla ani jednu vteřinu… Proč tolik emocí, když existuje dle mého úplně jednoduché řešení?
Napadá mě jediná odpověď - někdo by se mohl leknout, že to, co vydával za vlastní recept, bude najednou odhaleno…A to by byl trapas, to chápu :-)

P.S. Casino, jestli to spíš nebude tím, že Luckymoon vzala do ruky zmiňovanou encyklopedii a listováním zjistila, že je zrovna Bunter opsal a i s obrázkem vložil?

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.11 20:14

Di…vy jste mimo jakákoliv měřítka…máte neprůstřelné alibi…pro jistotu ani jeden recept nepřidáte, aby nebylo co kritizovat.. :lol: :mrgreen:

Alis, říká se, že chyba bude mezi ofinou a klávesnicí :-P :mrgreen:
Sorry, ale doplňovat zdroj u všech receptů opravdu nebudu…to at je admini raději vymažou.. Takhle jsem to napsala v době, kdy to tak vyhovovalo a vracet se nebudu. Nemám na to čas. :-)

Všichni víme, jak pracují překladače..říci, že kdo neumí, at si to přeloží sám, je velmi inovativní přístup :roll: ..a následně zrušíme tlumočníky a spol..k čemu by byli, když máme překladače, ne?
Naštěstí ještě existují lidé, kteří vaří rádi a recepty je zajímají tak, jak správně mají být a ne, jak je vyplivne bezduchý překladač. Tedy velmi nepřesně a velmi nespolehlivě.
Proto díky za ty, kteří si dají práci, přeloží a vloží recept. A samozřejmě uvedou, odkud čerpali..

PS. A zcela náhodným listováním jí na stránkách labužníka vyskakovat Bunter? To samo nejde..nejprve se musí vložit…a to už záměr je :-)

Přesto, že mě to tak vytočilo, považuji, chci to považovat, za nepříliš promyšlený úlet, zapříčiněný krátkým pobytem zde a neznalostí stavu věci. Dál bych to nerozpitvávala, uletět může každý… a luckymoon se snaží přispívat i recepty, ne jenom hloupými bláboly..na ty tu mám jiné.. :wink:

Ale klid..začíná nám víkend..bude krásné počasí..ač chořím, nekazím si náladu a vy to udělejte zrovna tak :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen:

Alis
2617 příspěvků 15.04.11 20:43

1/ Myslím, že projít recepty a uvést zdoj, pokud si vzpomeneš, není zase takový žrout času… Ale nikdo tě k tomu nenutí, spíš bych chtěla vědět, jestli bys měla něco proti tomu, kdyby si někdo náhodou všiml a napsal, doplnit by mohla adminka. Proč by měli admini hned mazat? Nerozumím, není to trochu hysterické? Vždyť o tom se nikde nemluvilo 8-o

2/ Nechápu, co tě vytočilo, nechápu, proč si hned myslet, že někdo lustroval Buntera… Spíš bych to viděla tak, jak jsem napsala do Post Scripta Casinovi

3/ Pořád se mi zdá, že nikdo nereaguje na jádro mého příspěvku, to ostatní mi připadá podružné. Nejpíš by se k tomu měla vyjádřit adminka. Je to problém (po upozornění) do receptů doplnit a aspoň symbolicky tak poděkovat autorům? Mně osobně to připadá slušné…

Koukej se, Glamo, vyležet :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.11 20:53

Alis - v ŽÁDNÉM případě by mi nevadilo, kdyby mi někdo do receptů Pro… dopsal zdroj..
Respektive..roz­hodně mi to vadí mnohem méně, než kdybych to měla dělat sama ;-)
Pak tam mám pár receptů od pár šéfkuchařů, ale už nevím který je čí..tam neřeším ;-)
To mazání je jen nejkonečnější varianta..si piš, že bych vřeštěla :-D To bylo jen jako příklad, že i to bych raději, než doplňovat zdroj ;-)

Nevím, jak bylo přijito na Buntera…ale..aby bylo něco ne jednou nalezeno, musí být hledáno. Jednou může být náhoda, vícekrát už ne.. Škoda, že nefungují deníčky a články..
Stálo by za to, přečíst si Bunterovy..s lás­kou, plnou pusou slin a bolením břicha od smíchu na ně vzpomínám :-D
:mrgreen:
:mrgreen:

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 15.04.11 21:36

Mně to určitě vadit nebude, pokud mi někdo vloží odkaz na recept a k němu citovaný zdroj, mileráda informace doplním.

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 15.04.11 21:39
glama píše: Škoda, že nefungují deníčky a články..
Stálo by za to, přečíst si Bunterovy..s lás­kou, plnou pusou slin a bolením břicha od smíchu na ně vzpomínám :-D :mrgreen: :mrgreen:

Číst se dá, jen s grafickou úpravou je to stále na štíru… :oops: Blog uživatele Bunter

jaga13
399 příspěvků 15.04.11 21:59

i mně se stýská po některých labužnících, kteří sem už nechodí, Bunter k nim patří…nedávno jsem slyšela rozhovor se Stanislavem Komárkem, přírodovědcem, autorem esejů o životě, vědcích, vědě, přírodě…a tenhle moudrý pán odpověděl na otázku redaktora, zda bude doplňovat a nějak se vyjadřovat ke svému opakovanému vydání knihy esejů: Nikoli, vyjde to jak jsem napsal, věda sice mezitím udělala veliký krok dopředu a mnohé věci už dnes vidím jinak, ale stojím si za těmi původními, jsou znakem doby kdy vznikaly…
Možná bychom k Labužníkovi mohli přistupovat podobně :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.11 22:13

Terezko, děkuji!

Nechci býti neskromná…Bunterovy články, bývaly na titulce, ne v deníčku…ehm…nebo jsou tam všechny?? :-D
:mrgreen:

Sobota:
Terezo, děkuji…dneska od rána čtu Bunterovy články, jeden po druhé, a řežu se tu smíchy a otírám sliny…a…a dokonce se mi snad už i vrací tedy chuť k jídlu a dostávám hlad :-D Vypadá to, že se začínám uzdravovat ;-)

luckymoon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 19:55

Dobrý večer,
omlouvám se, nějak mne tato diskuze minula - ale jak jsem přišla na zkopírované recepty??? Řadu z nich pravidelně vařím, chtěla jsem je vložit - a zjistila jsem, že tu jsou. A kupodivu - přesně s fotkami, které jsou i v mé kuchařce - fakt dojemná shoda. Proto jsem na to upozornila. Toť vše, nechám na adminovi, jak s tím dále naloží, i když jsem trochu zklamaná tím, že ne vše, co tu najdu, je opravdu vyzkoušené opravdovým labužníkem…

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 17.04.11 20:06

luckymoon Prosím, pokud si najdeš chvilku, pošli mi odkazy na zmíněné recepty a zdroj a já ho k nim přiložím.

Díky

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 20:21
luckymoon píše: Řadu z nich pravidelně vařím, chtěla jsem je vložit - a zjistila jsem, že tu jsou.

A to jednoho asi otráví, že někdo jiný udělal mnohem dříve to samé, k čemu se chystal sám… :mrgreen:

Čili kdyby vložila luckymoon, bylo by to v pořádku, když vložil před x lety Bunter, bylo třeba ho pošpinit…
Zajímavý přístup… OPRAVDOVÉ labužnice… :mrgreen:

luckymoon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 20:23

admin: Ráda si čas udělám, ale mám problém - neumím (technicky) vložit odkaz - omlouvám se, poradíš mi, jak se to dělá, nebo mám jen napsat názvy receptů? Díky, krásný večer :-D

Příspěvek upraven 17.04.11 v 20:43

luckymoon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 20:28

Glama: cituji tebe: "Jaký smysl má tupé kopírování receptů z různých jiných českých kuchařských stránek a jejich vkládání na Labužníka ????????
Bez jakéhokoliv osobního přínosu…
Včetně původního obrázku......

Je vyhlášena snad nějaká prémie…? Za dosažení 35 tisíc receptů..nebo 40 tisíc…?
A nebo je potřeba naprat na Labužníka všechny recepty, které se kdy objevily kdekoliv jinde…?
Nějak mi to není jasné… "

Takže o toto mi jde - jen kopírování receptů a vkládání včetně fotek na stránky Labužníka není podle mne správně. Je tu něco, v čem se rozcházíme???? Já tyto recepty opravdu vařím a chtěla jsem se podělit o opravdový labužnický zážitek - nejen opsat kuchařku a ofotit fotky, jako to udělal Bunter. Tohle bych já nikdy neudělala, jako labužnice mám svou hrdost. A ty si jdi dát dneska vanu nebo panáka, máš fakt protivnou náladu :think: :think: :think:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 20:51

Luckymoon…bud tak hodná a přečti si tuto diskuzi ZNOVU, CELOU a POŘÁDNĚ!
Vtip je v tom, že ty jsi tu měsíc! a Labužník existuje 10 let! Nemůžeš vědět všechno a nemusíš rozumět všemu. Tenkrát vypadalo všechno jinak…jak si přečteš zde v diskuzi.
Dnes je situace jiná, dnes se nerozcházíme. Co se týká dávné minulosti, to vyjádřila krásně jaga13.
Zkus se nad tím zamyslet…
A o svůj labužnický zážitek se klidně poděl pod dávno vloženým receptem…Proto tady jsou!

A zkus si přečíst Bunterovy články v deníčku.. Třeba také pochopíš víc ;-)

A když klikneš např. pod receptem v diskuzi na nahlásit příspěvek jako nevhodný můžeš do okénka, které se ti otevře, dopsat třeba ten zdroj.. Tereza to najde a opraví…
A vanu mám za sebou, panáku si nedám, tím se nic řešit nedá a v podobných případech budu protivná vždycky.
protože.. někdo musí ;-) :-D
:mrgreen:

luckymoon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 21:02

glama: Tak klidně protivná buď, ale Bunter bez ohledu na jeho zajímavý blog a další klady je falzifikátor a kompletně vykradl Encyklopedii kulinárního umění 4 - Italská kuchyně (do písmene opsal recepty i ofotil snímky). Kdybys tuto kuchařku znala, věděla bys, o čem píšu. A bohužel musím říci, že se mnou v tomto souhlasí kromě tebe i jiní. A nechápu, proč jsi tedy tak striktní ke kopírování receptů ostatních a Bunterova „prácička“ ti nevadí? :potlesk: :potlesk: :potlesk:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 21:28

Protože, ty trdlo jedno tvrdohlavé, opravdu nechápu, kdo nebo co ti dává právo urážet toho člověka?!
Opravdu to nechápeš a nebo jen nechceš?
A možná i tohle bude jeden z důvodů, proč odsud tolik výborných lidí odešlo…Myslím těch, kdo Labužníky léta dělali!!
Přijde nový, opravdový/á expert/ka, který/á má pocit, že objevil/a Ameriku a začne poučovat?! (Na kuchařském blogu by se hodilo spíše přirovnání o Šalamounově exkrementu…)
A soudit a urážet a napadat?!
Kdo ti dal právo na něco takového?! Když ses k tomu navíc chystala ty sama…?
Tenkrát tady žádný podobný web nebyl!
Ty kuchařky se sem přepisovaly záměrně!
Jak víš, že fotky dával Bunter?!
V začátku sem obrázky ani dávat nešly! Pak je mohl dávat jen pepíček!
Foťák v mobilu?? O tom se nám ani nezdálo!
Vyfotit a během pár sekund vložit sem obrázek?? Ani ve fantazii!
Ale koho to zajímá, že… opravdou Labužnici, ne, tu ne…ta rovnou bude honit zloděje…
Vzpomeň si, jak vypadaly před pěti-deseti lety mobily…a pak se pokus představit si, jak vypadal Labužník v plenkách.

Pořád si myslím, že kdyby sis přečetla celou diskuzi tady a chvíli přemýšlela, nemohla bys plácat podobné bláboly!
Ono totiž existuje něco jako VÝVOJ… a urážet někoho, že něco před mnoha lety, na počátku, nedělal stejně, jako je to běžné dnes, je opravdu hooodně hloupé…

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 17.04.11 21:45

luckymoon - už jsem Ti to ale psala v soukromých zprávách. Dříve před lety se tu přidávaly i recepty, které si lidé cíleně vyměňovali a neřešilo se, že byly přepsané z kuchařek atp.

Není třeba tolik povyku a slov o pirátech. Asi bude nejjednodušší pod receptem nahlásit příspěvek jako nevhodný s komentářem (zdroj receptu) a já to doplním - jak píše glama. Odkaz je adresa receptu - nahoře v internetovém vyhledavači http:www.labuznik…, u každého receptu ho můžeš zkopírovat a poslat v SZ.

Tereza

sveva
751 příspěvků 17.04.11 23:43

Glama - klaním se před takovou trpělivostí, ale obávám se, že to nikam nepovede. Když sem ta dívenka vloží x-tý čaj a na upozornění odpoví, že jí to tak chutná a to stačí …
můžeme jen doufat, že dospěje.
Zdravím

luckymoon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.04.11 19:22

Této diskuze jsem se vůbec neúčastnila, vlastně jsem ji našla zcela náhodně, ale našla jsem tam několik odkazů na sebe, takže jsem jen reagovala. Navíc nechápu, proč je tu tolik rozruchu, s adminkou jsem se domluvila, že se doplní zdroj a já pak případně dodám fotky svých jídel. Nikomu nic nevnucuju a glama, tys mě zklamala, evidentně se bavíš tím někoho napadat bez konkrétních argumentů, takže ještě jednou pro ty, kdo pomalu čtou - budu pomalu psát:

  1. re: Alis 15.4.15.48 - jen jsem se ptala, jak je možné takového kopírování receptů - emotivní upozornění je vázáno na city, a to pardon, jste mi sympatičtí, ale na web o vaření fakt city tahat nemíním :wink:
  2. casino se ptá tentýž den v 18.14, jak jsem přišla na Buntera - kuchařku, o níž píšu, užívám často a chtěla jsem se podělit o některé recepty (např. oblíbená hrachová minestra) - s uvedením zdroje, mými poznámkami a fotkami receptu, jak jsem uvařila. Při vyhledávání receptů jsem objevila komplet kopii, pak i další recepty, proto jsem upozornila.
  1. glama se tak baví tím, že mě neustále napadá, ukazuje na to, že nečtu celou diskuzi (jasně, že čtu), případně jí nerozumím, jsem tu nováček, ona je matador a já debil. Sice jsem nováček na tomto serveru, ale na jiných jsem už dost let, ale fajn, glamo, užij si to, nejsem tu pro tebe, labužníků, kterým jde o vaření a ne o hádky, je tu, věřím, víc. Takže už se s tebou hádat nebudu, odepisuj si, co chceš, nech mě smazat, už jsi mi fakt fuk :roll:
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 18.04.11 19:29

sveva - plete víc věci dohromady - na vloženém receptu na čaj nevidím nic špatného, má jiné suroviny a odlišný způsob přípravy a čajů tu zase není mnoho, tak tento jistě neuškodí. A luckymoon psala, že ji čaj chutná, přestože jsou v něm jen dvě lžičky čaje.

Takže buďme rádi za pěkné recepty a s přicházejícím jarem se na ostatní více usmívejme.

Tereza

casino
4482 příspěvků 18.04.11 19:48

Terezo,
myslím, že jste nasedla na tygra :-) Pěkné svezení přeju :wink:
luckymoon, nejsem si vědom že bych se ptal :-)…ale nemusíte odpovídat, asi to nikam nevede :-)

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 18.04.11 20:21

Doufám, že na Tracyho tygra 8-)

Tereza

casino
4482 příspěvků 19.04.11 23:28
Od kopírování k čaji
Admin Labužník.com píše:
  • na vloženém receptu na čaj nevidím nic špatného, má jiné suroviny a odlišný způsob přípravy a čajů tu zase není mnoho, tak tento jistě neuškodí.

A luckymoon psala, že ji čaj chutná, přestože jsou v něm jen dvě lžičky čaje.
Tereza

Terezo,
původně jsem chtěl na Lab vložit recept na Čínský bílý čaj, v němž by byl JEDEN čajový lístek na šálek a lžička medu, samozřejmě čínského a třeba i kapka mlíka :mrgreen: Abych splnil „odlišný způsob přípravy“ tak bych ho vařil třeba v tykvi pomocí horkých kamenů :-) Posléze, u vědomí toho, že by to asi bylo silný, těžko stravitelný kafe i pro Vás, tak jsem ten geni…ální nápad zapudil.
Vím, je to absurdní příklad.
Asi by se tu strhla pěkná mela… a smečka hlídacích hafanů by štěkala až do ochroptění.
Co byste dělala, kdybych se „zabejčil“ a všem dokola dokola tvrdil, cituji: „Mám to vyzkoušené, je to takhle dobré, nikdy mě nenapadlo dávat víc. Ale asi jde o chuť každého, jak mu to chutná, určitě se dá dát i víc čaje. Ale jak říkám, já to mám ráda takhle, voní tam koření a následně i med…“
Kde hledat onu tenkou červenou linii oddělující ještě recept od „receptu“? :think:

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 20.04.11 16:20

Koukám, koukám, ale problém nevidím.

Zmínka o dvou lžičkách čaje přece nesouvisí s tím, zda má být recept na stránkách. To jsem jen komentovala tuto větu „vloží x-tý čaj a na upozornění odpoví, že jí to tak chutná a to stačí“.

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 20.04.11 19:24

Původní recept jsem přejmenovala, aby byl lépe vyhledatelný. A poprosila jsem luckymoon, aby svoji variantu a foto přidala pod něj.

Pěkný den.

luckymoon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.04.11 19:39

Nesouhlasím a odcházím z labužníků, holt sem mezi vás patří jen „staré páky“, nová krev dělá zle, že????

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.04.11 19:53

Lucky, jenze i pro ty stare paky tady plati urcita pravidla. Nic neni bez pravidel. Jsi zbytecne trucovita. Ale je to tvoje volba.
Tak ahoj ! :potlesk:

jaga13
399 příspěvků 20.04.11 20:04
Luckymoon

jaký si to uděláš, takový to máš…trestáš nás nebo sebe? Ono je těžké sednout si na zadek z nějakého receptu, když je jich tady tak velmi mnoho. A někteří autoři to prostě neunesou, ale to se nedá nic dělat. :-) Měj se jinde lépe

JanP
141 příspěvků 05.05.11 20:48
súhlas

Nič iné neviem dodať.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz