Kokosový suk

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Wolfg
583 příspěvků 02.09.13 09:08
Kokosový suk

Přátelé, potěšili byste mě postupem, kterak dosíci správné konzistence kokosového suku, jakou známe z minula. Tedy poněkud tuhá hmota, z níž lze zhotoviti válec, nepříliš se drobící.

děkuji a zůstávám v úctě
V.

Reakce:
casino
4482 příspěvků 02.09.13 09:40
KOKOSOVÝ KMEN...

… nedělám, ale první co mě napadlo, tak že tam musí být škrobový sirup…
I zagůůůglil jsem a kromě zvěrstev podobných jako když lidi dělají marcipán ze Sunaru jsem (po 3minutách :) narazil zde na toto:

30 dkg krupicový cukr
39 škrobový sirup
11 voda
57 cukr moučka
2 van cukr(jeden sáček)
16 sušené mléko
40 kokos( dva sáčky)…pro začátek doporučuji poloviční dávky na jeden sáček=200g

Krupicový cukr svařit se škrobovým sirupem a vodou na 112C, horké nalít do suché směsi suš. mléka, mouč cukru a kokosu s vanilkovým cukrem, dobře vymíchat!
Do části dát kakao, do jiné červené barvivo(zabarvit narůžovo) část nechat bílou a pak různě převalovat a kombinovat.
Já místo škrobového sirupu dávám glukopur(glukoza), kvalita je řekl bych srovnatelná, ale po cca měsíci mi ty kmeny dost ztvrdly, do té doby byly ale OK…asi glukopur není škrobový sirup…co se dá dělat.

Tož tak…, mějte se krásně :)

Wolfg
583 příspěvků 02.09.13 18:24
Casino, dík

Ani jsem si nepředstavoval takhle promptní odpověď, ovšem zde dlouho etablovaný Casino nezklamal, co se erudice týká. Dík, chlape. Zkusím.
Ad škrobový, glukózový, fruktózový sirup je, dle nalezených mouder, jedna a skoro tatáž viskózní sladká kapalina. Nápadně napadni nápad s kyselou hydrolýzou sacharózy, co už někde tady uvádím. To by šlo?
A co máš proti mléčné hmotě? Souhlasím, shit pro plechový huby a přitom nějak uniklo, že mandle vycházejí levnějš než Sunar.
Byltě jsem na svatbě zbohatlíků, kde se nabízel dortík za 4k, povlečený suprextrageniální potahovou hmotou. Ve sněhobílém provedení vypadal úchvatně, ale to bylo všechno. Kdo ochutnal, zkejsl mu úsměv a pátral, kam by potah šel zahodit. Mohu souhlasit, že se s ní dobře pracuje, ale k žrádlu to fakt není

jolana
5065 příspěvků 03.09.13 10:59

Kokosovy kmen..to bola pochutka a najlepsi bol z cokoladovne Deva…robili tam aj vovane Bonpari napriklad ako prvy u nas, Kofila, slvana Milena a vela prevela.. a uz sa nerobi..zhltol cokoladovnu kapitalizmus s ludskou tvarou :,(

Kokosovy kmen je tuna napriklad
http://www.oblubenerecepty.sk/…ovy-kme.html

Wolfgu, aj u nas bol kokosovy kmen jednickou..trak som hladla recept a potom sa pytala tety..recept ako uvedeny v ;link, na rozdiel od nedho len teta vravela, nevazis ale robis: das salko, sypes do toho co najcerstvejsi struhany kokos ( najlepsi a nie presuseny) a sypes a miesas + susene mlieko lebo prave to dava tu mliecnu chut..teda premiesas a nechas oddychnut..keby bolo roiedke pridas susene mlieko, ak by bolo huste pridas kvapku salka..u nas sa nedavalo kakao..
:mavam:
Pokial sa pamatam suseneho mlieka som davala menej..tak aby len dalo mliecny ocasek na chut a farbu…alchymia..ale ak budes postupovat krok za krokom a ochutnavat sam jazyk vie kedy dost.. :lol:

Wolfg
583 příspěvků 09.10.13 11:49
Dík Jolano,

Kokosový suk podle tebe je jako býval. Nedával jsem sušené mléko, páč mléčné hmoty jsou mi z duše protivné, ale přidal trochu děsivého „běliče“, vanilkového lihu a malounko (to psával do receptů Vilda Vrabec) cukru. Omočen v pravé čokoládě nemá desert chybu

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz