Přátelé, potěšili byste mě postupem, kterak dosíci správné konzistence kokosového suku, jakou známe z minula. Tedy poněkud tuhá hmota, z níž lze zhotoviti válec, nepříliš se drobící.
děkuji a zůstávám v úctě
V.
Přátelé, potěšili byste mě postupem, kterak dosíci správné konzistence kokosového suku, jakou známe z minula. Tedy poněkud tuhá hmota, z níž lze zhotoviti válec, nepříliš se drobící.
děkuji a zůstávám v úctě
V.
… nedělám, ale první co mě napadlo, tak že tam musí být škrobový
sirup…
I zagůůůglil jsem a kromě zvěrstev podobných jako když lidi dělají
marcipán ze Sunaru jsem (po 3minutách narazil zde na toto:
30 dkg krupicový cukr
39 škrobový sirup
11 voda
57 cukr moučka
2 van cukr(jeden sáček)
16 sušené mléko
40 kokos( dva sáčky)…pro začátek doporučuji poloviční dávky na jeden
sáček=200g
Krupicový cukr svařit se škrobovým sirupem a vodou na 112C, horké nalít
do suché směsi suš. mléka, mouč cukru a kokosu s vanilkovým cukrem,
dobře vymíchat!
Do části dát kakao, do jiné červené barvivo(zabarvit narůžovo) část
nechat bílou a pak různě převalovat a kombinovat.
Já místo škrobového sirupu dávám glukopur(glukoza), kvalita je řekl bych
srovnatelná, ale po cca měsíci mi ty kmeny dost ztvrdly, do té doby byly ale
OK…asi glukopur není škrobový sirup…co se dá dělat.
Tož tak…, mějte se krásně
Ani jsem si nepředstavoval takhle promptní odpověď, ovšem zde dlouho
etablovaný Casino nezklamal, co se erudice týká. Dík, chlape. Zkusím.
Ad škrobový, glukózový, fruktózový sirup je, dle nalezených mouder, jedna
a skoro tatáž viskózní sladká kapalina. Nápadně napadni nápad s kyselou
hydrolýzou sacharózy, co už někde tady uvádím. To by šlo?
A co máš proti mléčné hmotě? Souhlasím, shit pro plechový huby a
přitom nějak uniklo, že mandle vycházejí levnějš než Sunar.
Byltě jsem na svatbě zbohatlíků, kde se nabízel dortík za 4k, povlečený
suprextrageniální potahovou hmotou. Ve sněhobílém provedení vypadal
úchvatně, ale to bylo všechno. Kdo ochutnal, zkejsl mu úsměv a pátral, kam
by potah šel zahodit. Mohu souhlasit, že se s ní dobře pracuje, ale
k žrádlu to fakt není
Kokosovy kmen..to bola pochutka a najlepsi bol z cokoladovne Deva…robili
tam aj vovane Bonpari napriklad ako prvy u nas, Kofila, slvana Milena a vela
prevela.. a uz sa nerobi..zhltol cokoladovnu kapitalizmus s ludskou
tvarou
Kokosovy kmen je tuna napriklad
http://www.oblubenerecepty.sk/…ovy-kme.html
Wolfgu, aj u nas bol kokosovy kmen jednickou..trak som hladla recept a potom
sa pytala tety..recept ako uvedeny v ;link, na rozdiel od nedho len teta
vravela, nevazis ale robis: das salko, sypes do toho co najcerstvejsi struhany
kokos ( najlepsi a nie presuseny) a sypes a miesas + susene mlieko lebo prave to
dava tu mliecnu chut..teda premiesas a nechas oddychnut..keby bolo roiedke
pridas susene mlieko, ak by bolo huste pridas kvapku salka..u nas sa nedavalo
kakao..
Pokial sa pamatam suseneho mlieka som davala menej..tak aby len dalo mliecny
ocasek na chut a farbu…alchymia..ale ak budes postupovat krok za krokom a
ochutnavat sam jazyk vie kedy dost..
Kokosový suk podle tebe je jako býval. Nedával jsem sušené mléko, páč mléčné hmoty jsou mi z duše protivné, ale přidal trochu děsivého „běliče“, vanilkového lihu a malounko (to psával do receptů Vilda Vrabec) cukru. Omočen v pravé čokoládě nemá desert chybu
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz