Prosím Vás je tady spousta receptů na knedlíky,ale zajímalo by mě který je ten pravý na takový ten krásný " nadýchaný"knedlík,který byl vždycky tak heboučký a dřív se dal koupit v každém obchodě a teď už se koupit nedá.
Knedlíky
nevím, který je ten pravý, jen mohu poradit, protože knedlíky dělám od oka…neznám váhu…neboj se přidat o něco více droždí, než bývá uváděno v receptech (hlavně v Kuchařkách), a těsto musí být tak pěkné a vláčné jako je na buchty, žádné tuhé. Rohlíky na kostečky přidat až po úplném zpracování. Ihned vyválet knedlíky, protože dělám z celého kilogramu…jsou 4 a po uvaření o něco větší, než se prodávají. Vařit 12-13 minut po jedné i druhé straně, ale to poznáš po kontrole špejlí, ale to již nepoužívám, mám to v oku. Tak ať se povede…naučila jsem se to od své maminky a vše zpracovávám v robotu, který byl v naší rodině od 50-tých let minulého století.
znám hodně lidí kteří si nemyslí že nadýchaný knedlík je ten
„pravý“. Nedávno jsme u známých dostali knedlíky které vážily snad
tunu. Říkali jim „hospodské“. Nic se jim nedalo vyčíst.
Vždyť právě v občasné změně je to pravé kouzlo.
Každý má rád něco jiného. To snad už dokazuje fakt, že když si do
hledače naťukáš „knedlík“ otevře se ti 206 receptů .