Keramické nože versus klasika

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.12.06 06:40
Keramické nože versus klasika

Nemá někdo osobní zkušenosti s těmito keramickými noži ?
Také by mě zajímal názor na tento konkrétní nůž a zkušenosti s jeho použitím.

Děkuji předem za fundované odpovědi a názory.

Reakce:
lydia
1227 příspěvků 19.12.06 10:06
manku,

mám zkušenost s keramickými noži, ale s jinými, od jiné firmy. Mám doma 2 nože, už léta. Nechala jsem se zlákat kamarádkou a koupila si je. Nejsou špatné, používám je běžně. Mé keramické nože nejsou dlouhé, takže s nimi nemohu krájet maso. Na guláš to jde, ale nakrájet třeba řízky z kusu, na to není nůž dost dlouhý. Abych pravdu řekla, kdybych je neměla, tak bych se bez nich obešla. Raději bych brala ten filetovací. Ten bychom právě teď potřebovali na kapra. Před chvílí se manžel poučoval na tvých stránkách, jak stáhnout kapra, ale myslím, že to nezvládneme. Koupila jsem na zkoušku půlku kapra a právě jsme to zkoušeli. Nevím, nevím

spanny
159 příspěvků 19.12.06 10:26
Keramicke noze

Manku, vcera jsem slysela v televizi zminku o keramickych nozich a tak rikali ze jsou moc dobre ale musi se davat veliky pozor aby ti nikam nespadly protoze se rozbijou. Bohuzel vlastni zkusenost nemam.

kamilio
551 příspěvků 19.12.06 14:57
manku,

také mi do :,-(y chybí filetovací nůž a také sháním všemožné informace co, jak, kde a za kolik. Pokud něco zjistíš, nebo dokonce podlehneš vlastním tužbám a uváděný nožíček si koupíš, dej prosím vědět co je to za zázrak. Jakékoliv informace vítám. Moc děkuji.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.12.06 01:28
Děkuji za informace!

Mě se to totiž zdálo, že jsou střenky u těch keramických nožů moc malé. Těm japončíkům to snad do ruky sedne, ale nám? Mimo to se mi zdají i krátké, preferuji nože co nejdelší. A ohledně toho pádu jsem právě měl dojem, že bude problém s křehkostí. No nic, to byl jenom zájem zjistit, jestli je to opravdu takový zázrak, jak to tam popisují.

Kamilio, ten fileťák se mi moc líbí. Sice to není žádná láce, ale zase vypadá, že by to mohlo být ono. Střenka je dobře tvarovaná, nůž také, teď jenom jak dlouho mu vydrží ostří. Ale asi do toho půjdu, jenom nevím kdy (žena o tom ještě neví, ale objednal jsem si foťák !).

Lydie, chce to jenom zkusit, není to nic světaborného. Já to taky jednou dělal poprvé a hned u známé. Raději jsem jí ani neříkal, že to mám premiéru, to by se mi asi vysmála. Ale dopadlo to dobře a to jsem neměl ani žádný návod! A od té doby to tam chodím dělat každý rok už sedum let. Já ryby nestahuji, sice rodinka kůži nejí, ale já jo!!! Mňam!

gegina
358 příspěvků 20.12.06 04:56
...

nevím, zda ti to pomůže, ale přesto: nemám sice konkrétně filetovací nůž jen snídaňový (FISKARS) a jsem s ním moc spokojená. Používám ho každý den skoro na všechno. Dobře se drží v ruce, v dlani neklouže. A ostří drží. Teda kupodivu. Já nůž občas vezmu přes ocílku (když si vzpomenu ), jinak mi brousí nože manžel v dílně. Takže kdybych to měla shrnout…koupila bych ho znovu.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.12.06 05:20
Geginko, děkuji!!!

Tohle jsem potřeboval slyšet: Jestli ten nůž drží ostří!
Tvarově je super, vedle těch, co jsem si prohlížel v různých …ketech i na stránkách výrobců, se mi tento zamlouvá nejvíc.

karminek
757 příspěvků 21.12.06 09:30
Fiskars

Co jsem měl možnost vidět výrobky této značky tak ostří drží velmi dlouho.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.12.06 10:19
Karmínku,

potvrzeno od odborníka, potvrzeno dvojnásob! Tak teď to mám třikrát jisté že by měl vydržet ostrý dost dlouho. Jdu do něj! Potom poreferuji, ale asi u sebe.
No tady dám řeč taky, bez obav!

Jituska02
111 příspěvků 21.12.06 12:42
...

Ahoj , do nožů dělám již přes 20 let a z vlastní zkušenosti + zkušeností dalších nožomilů pár postřehů.
Keramické nože (BOKER,KYOCERA)-výhoda:hygienické , při krájení se nelepí , neničí vitamíny a minerály v řezu krájených potravin , ostrost drží dost dlouho (záleží na způsobu používání).Ne­výhody: křehké při nárazu na plocho, neměly by se dávat do myčky , v ČR je nikdo nenabrousí - prodejci je posílají brousit do zahraničí (NSR ap.) , doba a cena broušení je dost velká.

Fiskars - velmi kvalitní nože , mezi kuchyňskými noži střední třída - pro běžné použití doporučuji.

Pokud nehledíš na finance a chceš skutečnou špičku mezi kuch. noži , kup si nože firmy KAI ( KERSHAW)- Japonsko , www.owis.cz (řada SHUN-damaškové čepele nebo řadu SEKI MAGOROKU s magnóliovými střenkami , popř. řadu WASSAKI).Jediná nevýhoda těchto nožů je to , že se nesmí dávat do myčky.

Z dalších firem jsou dost slušné značky: AL MAR KNIVES , ZWILLING J.A. HENCKELS , VICTORINOX , FALLKNIVEN ,
v Plzni nožíř pan POK st. (nožířství POK)- cenově dostupné nože , velmi dobrá kvalita.

Doporučení na intern. stránky: www.knife.cz , www.victorinox.cz ,

Ahoj Michal

karminek
757 příspěvků 21.12.06 14:45
přiznám se

že jedničkou pro mě je SOLINGEN

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.12.06 09:10
Děkuji!

No vida! Já věděl, že někdo bude mít i podrobnější informace, a už je to tu!

Ještě jednou dík!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.12.06 09:12
Karmínku,

Solingeny mám řeznické nože, ještě z komunistické doby. Tenkrát jsem za ně dal majlant, a abych pravdu řekl, tak nic moc… Možná to ale taky byly nějaké mejd in schmeid, kdo ví, co to tenkrát vlastně dováželi.

Jituska02
111 příspěvků 22.12.06 14:27
...

Solingen -město (oblast) v Německu ,velmi široký pojem , kde působí mnoho nožířských firem již několik století (nože ,meče,šavle,zbraně pro 2. říši ap.) většina dosud kvalitně vyrábějící.
 Michal

Jituska02
111 příspěvků 22.12.06 14:39
...

Dodatek : né každá firma značící své výrobky zn. Solingen , je kvalitní a skutečně ze Solingenu !!!!!!!!!!!!!!!!!
 Michal

karminek
757 příspěvků 23.12.06 03:49
solingen

s tím souhlasím,já jsem měl prostě štěstí

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.12.06 14:38
Keramické nože versus klasika

No tak nějak jsem si to právě myslel. Já jsem asi štěstí neměl…

karminek
757 příspěvků 30.12.06 05:27
Zepter

Máma si pořídila od této firmy pánev Wok a ještě jednu normální.Ale k tomu si koupila :,-(u nožů a na to jak jsem skeptickej k těmto výrobkům musím říci:ty bláho to krájí jako bůh.
Jsem jenom zvědavej jak dlouho ta ostrost vydrží.

Manana
1515 příspěvků 01.12.12 17:25

Byla tu zmínka o japonských nožích SEKI MAGOROKU, koupil jsem jich několik různých, nějakou dobu jsem s nimi byl spokojen, i když jednostranné ostří trochu podjíždí, ale začalo se mi vylamovat ostří. Tak musím prohlásit, že ty slavné SEKI MAGOROKU jsou pěknej drahej šmejd.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz