Kdo to ví, odpoví...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 18:03
kdo to ví, odpoví ,

odpoví mi na otázku - mám půl kastrolu výborné, křenové omáčky. Jsou v ní 2 šlehačky, máslová jíška, hodně křenu, uzená polévka , vývar z jazyka. Jenže ! Asi, jiné vysvětlení nemám, byl hořký křen a tak omáčka je nahořklá . Musela jsem jít koupit nový křen a uvařit omáčku znovu. A byla skvělá! Tím se mi potvrdilo, že to bylo křenem.
Ale ted - co s tou nahořklou omáčkou ? Vylejt se mi jí nechce a jíst také ne. Lze něčím zlikvidovat hořkost ? S něčím zapect, nebo … ?
Myslím sice že ne, ale za dotaz nic nedam , je tu hejno zkušených kuchařů a kuchařek

Reakce:
Alis
2617 příspěvků 06.03.11 18:36
Nejspíš tě nepotěším...

… hořkost z omáčky se dá většinou potlačit povařením bramboru či chlebové kůrky. Jenže těžko to bude fungovat u křenové omáčky, protože křen hořkne právě povařením.

Myslím, že omáčka ti zhořkla proto, že jsi křen přidala do omáčky ve chvíli, kdy křen ještě přešel varem. Pak zhořkne a vytrácí se křenová chuť.

Pokud bys nechtěla vyhazovat, asi bys musela hodně naředit, udělat z toho něco jako homeopatikum :-) Popřípadě z tohoto hořkého polotovaru vyrobit nějakou omáčku, kde se hořkost očekává a je žádoucí nebo ji přebít třeba hrubozrnnou hořčicí… Experimentovala bych v malých množstvích, třeba vymyslíš novou wydra sauce :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 19:02
tušila jsem to

a uz smeruju to splachnout. Ale nesouhlasim s tim varenim. Moje sestra (dnes) ten kren kus napred varila a to urcite 10 min ve smetanove omacce, pak pridala slehacku s moukou a dve velike hrsti cerstveho krenu po vypnuti . A o necem horkem nebylo ani pamatky. Takze varenim to fakt nebylo. Asi nejaky blby kren.
Diky za odpoved, jdu to vylejt.

lydia
1227 příspěvků 07.03.11 13:31
křen

wydro, já taky přidávám křen až po uvaření, tak jsem se to naučila. Asi to bylo křenem, když se ti druhá omáčka, kterou jsi vařila na stejný způsob podařila. Jestli ještě máš tu hořkou, zkus dát trochu,asi 1 čl cukru, povařit a potom přidat čerstvý křen. Třeba to pomůže. Jinak vylít. :-D

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.03.11 15:40
DÍKY VŠEM,

už to plave smer čistička vod :-)
At to ci ono, uz bych to stejne nejedla. Sladke omacky s octem nebo citronem, to ne eeeee ! Obcas se holt neco nepodari. Bylo to rozhodne krenem .

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz