Kde mají v Praze dobré rohlíky :)?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Taanka
107 příspěvků 23.01.12 21:31
Kde mají v Praze dobré rohlíky :)?

Moc pečivo nejím, ale občas dostanu chuť na poctivý bílý rohlík - takový ten zakřivený, křupavý a posolený :-) Nevíte, kde takové dobré rohlíky v Praze prodávají? Všude kam jdu, mají jen ty obyčejné tukové „gumy“ :roll:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
di
2451 příspěvků 23.01.12 21:47

Jednu dobu, když jsem víc jezdívala do Prahy, mívali moc dobré rohlíky v řeznictví ;-) v Jindřišské ulici (kousek od věže), křupavé, posolené, mňam. Ale jestli je tam mají pořád, to netuším.
P.S. Jedná se o záležitost tak 2-3 roky starou.

 
Frantiska
927 příspěvků 24.01.12 09:18

V Pekarne na Karlove nam., na I.P. Pavlova hned na zastavce tramvaje.V Braniku jak je Branicke divadlo, tak v pekarne na rohu :)

 
gmp
1603 příspěvků 24.01.12 16:19
+

V masně - bufetu na Bílé hoře. Naproti konečné 22. Pivní rohlík, sypaný hrubou solí a kmínem, vypečený dokřupava- ale nejni vohlej!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.01.12 16:32
Nevohlej rohlik

je dobrej rohlik, ve čtvrtek jedu kolem, když nezapomenu, otestuju, jestli je to ten nejlepčí !?

A když už pečivo u řezníka, tak úplně dole na Miladě Horákové v Praze 7, po levé straně je řezník, který kromě krásného masa má i luxusní bochníky chlebové. Takové 3/4 pecny do kytky, chuti fantastické i suchý !

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.01.12 16:41

Na pivní rohlíky bacha.. jsou úžasně dobré, ale jen ten samý den…druhý den úplně zgumovatí a nedají se jíst. Čili koupit a ihned sníst..
:mrgreen:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.01.12 16:50
Od čeho máme troubu?

Budou krásně křupat stejně tak druhý, jako pátý den, když je dám do horké trouby rozpéct ! Alespoň u nás nevyhazujeme pečivo druhý den (já ani ten pátý).

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.01.12 17:11

Já pečivo kupuji do mrazáku a rozpékám na alobalu, na stále sálajících krbových kamnech. Takhle to křupe stále..
:mrgreen:

 
Taanka
107 příspěvků 24.01.12 17:18

Děkuji za tipy, na bílou horu asi nepojedu :-) ale IP, Karlak i Jindriskou mam blizko :) Jen prosim kde je ta pekarna na Karlaku?

 
Taanka
107 příspěvků 24.01.12 17:20

Glama - já je nikdy nejím jindy než ten den, rohlíky druhý den se podle mě nedají pozřít :? Mrazák to nespraví - to co z něj vytáhnu mi nikdy nechutná tak jak ten den upečené :,(

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.01.12 17:28

Taanko, mám špatnou zkušenost, když se pečivo z mrazáku jen nechá rozmrznout. Stejně je takové..gumovaté.. Ale já ho rozpékám na kamnech a tak jím horké a nádherně křupavé. Pouštět kvůli jedné semínkové kaiserce troubu by se mi nechtělo, takhle to mám při topení zadarmo ;-)
:mrgreen:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.01.12 17:52
Glama,

někoho mi silně připomínáš, začíná to na „K“ :lol: .....
A jak bys rozpejkala houstičky a rohlíčky, kdybys bydlela ve 4. patře činžáku, kde krbová kamínka nejsou? Vím, je třeba ti je závidět, nepochybně, a tak také činím, veřejně a nahlas (ať nežeru :-) ) !

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.01.12 18:51

Wydro…myslíš Krasomilu…? :lol:
Netřeba čtvrté patro, stačí léto.. A budu. v … :lol:
:mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 24.01.12 19:49

Taanko, kdykoli a kdekoli v Praze, v pekařstvích a častěji (kupodivu) v uzenářstvích a bufetech. Pod názvem pivní rohlík. Křupavý, zahnutý, osolený hrubou solí. Chutná dobře celý den, určitě déle, než pravá francouzská bagetta, kterou, když nesníš okamžitě, chutná stejně, jako ten klasický gumák :-)

Stojí o krapánek víc, je lehčí, než gumák, ale cena je kolem tří korun. Vzhledem k tomu, že na něj máš chuť občas a neskladuješ zásoby pro regiment, nezrujnuje tě to a pochutnáš si.

P.S: Mimochodem, čí je to výmysl? Objevuje se to nejvíc v Praze, o posledních letech. Trochu mi to připomíná pohádku „Byl jednou jeden král“ „Dáme si slaný rohlík a k tomu slanou ředkev…“ Kde a kdy a kdo pekl první takové úžasné slané rohlíky? :)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz