Kde koupi opravdový wok????

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Áďa02
3 příspěvky 16.08.05 15:55
Kde koupi opravdový wok????

Prosím pomozte mi kuchyní znalí, kde se dá koupit originál WOK v ČR. Nemám na mysli ty pánvičky s rovným dnem ale opravdový WOK. Děkuji za jakýkoliv typ.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
meisje
580 příspěvků 17.08.05 08:39
...

Zkusila bych na Vaclavskem namesti Potten&Pannen a nebo v Praze v Carrefouru je v tez prodejna kvalitniho kuchynskeho nacini

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.08.05 23:57
Kde koupi opravdový wok???? - Ada

Já bych se zkusila zeptat přímo v nějakém tom asijském kiosku nebo restauraci. Oni to také jistě někde kupují. A jak znám Asiaty, budou chtět udělat kšeft na místě a odprodají. A nezapomeň, že zaběhnutý wok je cennejší než nový… …a nezapomeň smlouvat, jsou zvyklí, budou se cítit jako doma.

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.08.05 00:07
Kde koupit opravdový wok???? - Ada

P.S.: …a nenech se ošidit. Je to jen kus vypouklého laciného plechu.

 
Morland
6 příspěvků 25.08.05 16:25
...

Doporučoval bych vyzkoušet MAKRO.Pokud vím,tak tam klasický wok mají.A není drahý!

 
marmelada
1643 příspěvků 26.08.05 18:51
Jak vypadá opravdový wok??

To by mě spíš zajímalo. Je litinový, plechový, železný? Vím určitě, že není nerez a nemá teflonový povrch. Ostatní prostě nevím.

 
Scarlet02
577 příspěvků 28.08.05 18:55
wok ...

koupila jsem ho v menší prodejně kuchyňského nádobí. Je to dovoz z Anglie, plechový není, je těžký a má silnější dno. Nevím, jestli je pravý, ale s úspěchem ho často používám již několit let.

 
Morland
6 příspěvků 29.08.05 13:00
Jak vypadá opravdový wok

Používá se na to tzv. černá slitina (není ale podmínkou),tudíž tedy pásová ocel,z níž se posléze nádobí formuje (mechanicky,ale samozřejmě i ručně).
Pokud by někdo vyrobil wok z litiny - bylo by to samozřejmě možné - tak by s ním byla dost obtížná práce,hlavně ta váha by byla asi „neúnosná“… :-)

 
karda
72 příspěvků 30.08.05 14:14
...

v Asii používají opravdu kus pořádného ocelového plechu, žádné litiny, teflony, titany atp. Důležitý je pořádný plamen! Jeden kuchař s wokem tam obslouží plnou restauraci během pár minut, ale je to fakt koncert! A není to ta špína co předvádí tady pár jedinců, po každém použití oleje vypláchnutí, vymetení bambusovou štětkou, vylití vodou - no paráda!

 
addel
11 příspěvků 02.12.05 16:19
Čínský wok?

Vím, ale nebudu dělat reklamu. Staší poslat dotaz na addel@seznam.cz.

 
Bunter
457 příspěvků 03.12.05 21:03
...

Opravdový wok ti bude k ničemu, jelikož na něj nemáš uzpůsobenou kuchyň.Originál wok je z černého plechu a má vypouklé dno.Asijští kuchaři mají plynové sporáky s kruhovými tály které odebírají podle potřeby a do té díry proste wok vloží.Poevropštěný wok je tvarem totožný až na to, že má rovné dno. aby se dal postavit na el.nebo plynový sporák.Průměry dna jsou rozdílné a nedoporučuji kupovat wok s malým dnem na malou el. plotýnku.Když v něm děláte jídlo pro více lidí tak se prostě neprohřeje.Woky se vyrábějí jak hliníkové, tak z ocelového plechu a jsou v prodeji i woky potažené teflonem. V prodejnách elektro je možno zakoupit i wok na el.ohřev, něco na způsob remosky.Nový plechový wok se musí zakalit olejem a je to dost procedura.Opakovaně se nechá ve woku přehřát jedlý olej až do kouřivosti a wokem se musí točit jako když se rýžuje zlato, pak se olej vyleje, nalije nový a tak se to dělá třikrát. Poslední olej se nechá ve woku vystydnout a nakonec se vytře papírem. V takto zakaleném woku se nikdy nic nechytne.Woky se nemyjí saponáty, akorát se vypláchnou horkou vodou a vytřou do sucha. Kdo si na wok zvyknul,nechce na ničem jiném dělat. Naposledy jsem je viděl letos v léte v holešovické tržnici.Wok měl dřevěné uši a dodával se za 160Kč.-s dřevěnou špachtlí a :,-(ou jídelních hůlek

 
Manana
1515 příspěvků 03.12.05 22:11
Wok

Číňani dodávaj wok i s kuželovým nástavcem na plynový sporák, který je možné použít jako wok na litinový sporák s menší nebo větší dírou, podle toho jak se dá nízký plechový kužel na vařič. Je to super, jenže na současném zemním plynu se v něm už nedá po čínsku nic udělat. Kde jsou ty doby, když jsem na blbém svítiplynu dělal kuřecí prsíčka princezny Jang Kuej-Fej, které mi v rozpáleném woku chytaly tak, že celej hořel plamenem, že jsem musel plamen několikrát zadusit pokličkou!! Ale maso bylo neskutečně dobré, jako kdyby se dělalo na ohni, e-e- jako kdyby. Dneska, když tam hodím jen tři kousky masa, tak se mi na novém sporáku pět minut převalijí a dělají, že se dusí, já při tom taky, pak ztvrdnou a nakonec je vyhodím do senkruvny. Od té doby, co nám změnili plyn mám wok jen na ozdobu. A lepší už to nebude!!!

 
marmelada
1643 příspěvků 04.12.05 12:15
Manano,

tos mě překvapil. plánuju přestavbu kuchyně a hlavním důvodem pro plánované zavedení plynu - plynový sporák bylo to,že podobným způsobem jak píšeš se chová maso smažené na elektrickém sporáku. Teď čtu, že si nepolepším. Tak nevím.

 
petanpetan
2 příspěvky 13.09.16 11:45

Mrkni sem: www.panev-wok.cz


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz