Kayenský pepř

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
gabinka09
1 příspěvek 9.9.16 12:04
kayensky pepr

Prosim poradte, otrhal jsme plody prilis bzry a jsou zelene. udajne mohou byt jedovate, protoze nedozraly do cervene barvy. jak s nimi nalozit? ususit?
dekuji
:(

Reakce:
esmeralda
4812 příspěvků 11.9.16 01:19

Gabi, prostudovala jsem několik stránek o Kajenských papričkách a nikde jsem nenašla indikaci, že by byly v jakémkoliv stádiu jedovaté.
Kapsaicin(rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky) může být jedovatý. Ale ten je obsažen ve všech druzích paprik. Jedná se však o veliké dávky, které člověk není schopen dobrovolně najednou požít.

Jen tak mimochodem, v češtině jsem viděla reference na Kajenský pepř (zřejmě díky zavádějícímu názvu v angličtině Cayenne Pepper. Dovoluji si upozornit, že se nejedná o pepř, nýbrž druh papriky.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz