Kayenský pepř

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gabinka09
1 příspěvek 09.09.16 12:04
kayensky pepr

Prosim poradte, otrhal jsme plody prilis bzry a jsou zelene. udajne mohou byt jedovate, protoze nedozraly do cervene barvy. jak s nimi nalozit? ususit?
dekuji
:(


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 11.09.16 01:19

Gabi, prostudovala jsem několik stránek o Kajenských papričkách a nikde jsem nenašla indikaci, že by byly v jakémkoliv stádiu jedovaté.
Kapsaicin(rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky) může být jedovatý. Ale ten je obsažen ve všech druzích paprik. Jedná se však o veliké dávky, které člověk není schopen dobrovolně najednou požít.

Jen tak mimochodem, v češtině jsem viděla reference na Kajenský pepř (zřejmě díky zavádějícímu názvu v angličtině Cayenne Pepper. Dovoluji si upozornit, že se nejedná o pepř, nýbrž druh papriky.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz