Kavárenský ovocný dort

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 10:16
Kavárenský ovocný dort

Poprosila bych jestli by me nekdo nemohl odkazat na ovocny kolac s lesnimi plody.. idealne presne takovy jako je bezne k dostani v lepsich kavarnickach,..

Reakce:
 
happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 10:18
...

pisko, krem, zelatina,…mnam,..

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.09.07 12:41
anebo

košíček/tartaletka z lineckého těsta, krém nejl. vanilkový, částečně pudinkový (někdy dělám jen pudink), pak to ovoce (docela se mi do toho hodí i červený rybíz) a červená želatinka, v tenké vrstvičce. Jen tolik, aby přikryla ovoce a to neosychalo…
Nechat uležet. Čím více pudinku, tím mokřejší košíček.

 
happilybleeding
65 příspěvků 25.09.07 20:14
mascarpone

mam chut nesetrit jednou na ingrediencich, rada bych aby vysledek pusobil alespon tak luxusne jako dortik z Colosea :-))

 
happilybleeding
65 příspěvků 26.09.07 23:56
...

..jde mi konkretne hlavne o korpus, nechci delat obycejny piskot, a nechci delat zakald a la cheesecake…

 
buraci
1136 příspěvků 27.09.07 11:00
Korpus

Ono toho na vyber moc nemas. Korpus muze byt bud piskotovy, ze susenek (to je ten cheescake) nebo ruzne verze lineckeho testa. S tim pracuji i spickovi cukrari. Pouzivaji ale vzdy kvalitni suroviny a maji dokonale zvladnutou techniku a tim se ze zdanlive obycejneho vyrobku stava neco uzasneho. Pokud chces dort s mascarpone, pak bys mohla vyrobit korpus z toho, co tady ma babi pod nazvem pate sucree (to uz zni dobre, ne), to po upeceni pomaznes tenkou vrstvou domaci marmelady. Na to das krem z mascarpone a cukru, trochu naredeny vin santo (mivaji v prodejnach italskych potravin) a pak zdobis oblibenym ovocem. Cely vytvor pote zalejes zelatinovou polevou a pred podavanim zdobis matou nebo medunkou.

 
happilybleeding
65 příspěvků 27.09.07 11:40
jo!

tak tohl by mohlo fungovat,.. vypada to na trochu mazlavejsi alternativu krehkyho testa co ja pouzivam na tarte tatin, .. je moc dobry, ale ponekud drobivejsi, coz by mel pomer surovin co tady babi pise resit,.. hmm zkusim, to bude co potrebuju, Ď!

 
happilybleeding
65 příspěvků 27.09.07 11:40
omlouvam se

do haje strasne se omlouvam, za ten bordel co tu delam spatne odeslanymi prispevky,.. neprispivam moc casto a vdycky zblbnu tlacitko, heh, kdybyste to nekdo dokazal smazat, tak …

 
lydia
1227 příspěvků 27.09.07 21:30
korpus na ovocný dort

dělám buď z olejového těsta: 4 vejce, 9 PL oleje, 9 PL cukru, 9 PL mouky, 1 vanilkový cukr, půl prášku do pečiva. Podle velikosti korpusu můžeš vzít o 1 vejce méně, a po 6 PL olej, cukr, mouku.
Nebo: 70 g měkkého másla, 70 g mletého cukru ušlehat do pěny, přidat 2 vejce, 150 g polohr. mouky, 3 lžička prášku do pečiva, 2 PL mléka. Péct při 180°C asi 15-20 minut.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz