katalytické čištění nebo water clean???

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eleeen
1127 příspěvků 16.01.07 00:48
katalytické čištění nebo water clean???

Potřebovala bych rady a zkušenosti ohledně čištění trouby těmito způsoby. Čeká mě nákup nového přístroje a tak bych ráda znala z praxe, jak to čištění probíhá. přiznávám, že mě mírně děsí rozehřívání trouby na 500°C (+ spotřeba energie) a raději bych dala přednost water cleanu.
Poradíte???


Reklama


Reklama

Reakce:
 
DanaJ
1136 příspěvků 16.01.07 05:16
Máme doma..

..SIEMENS, kterej se taky "vypaluje. Máme ho přes rok a naši ho "vypalovali jen po koupi a víc ne. Mamka říkala, že bychom to mohli zase pustit, ale odkládá to - spíš na to vždycky zapomene a trouba není zas tolik zalískaná.
Já u toho prvního vypalování nebyla, ale naši si na nic nestěžovali, že by to nějak smrdělo nebo nevím co by to mohlo ještě dělat.
Přemýšlela jsem, co je lepší: vypálit a nebo vymývat nějakým utrejchem? Myslím, že je lepší to vypálit. Je to méně pracné a rychlejší. S těmi jedovatými mycími odstraňovadly to není žádný zázrak, protože to trvá dlouho, musíš to dělat v rukavicích a když to špatně od toho utrejchu vymeješ, tak to ještě zapečeš do buchet.
Já bych šla do toho katalitického čištění. Co je ekologičtější - toť otázka.

 
Eleeen
1127 příspěvků 16.01.07 08:21
čas a dočištění

jak dlouho to asi trvá? U water clean píšou 30 minut a že se trouba nahřeje na cca 50°C.
Vypálí se to tak dočista, že stačí jen setřít popel a víc nic???

 
buraci
1136 příspěvků 16.01.07 08:55
Water clean

Ja mam water clean, a ze by se to nejak zazracne vycistilo, to teda ne. Nebo jsem mozna moc velke prasatko a zaspinim troubu nad jeji moznosti (casto griluju a pecu maso)…

 
hafca 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.01.07 20:48
...

My máme Fagor s katalytickým čištěním a zatím to funguje dobře. S tím rozehříváním trouby na 500°C, to je trochu úlet. Takovou teplotu asi v žádné domácí troubě nedocílíš. Běžně dosažitelná maximální teplota bývá kolem 280°C. Ta naše se pouští na 250°C a trvá to tak asi 40 minut. Pak ty desky stačí setřít vhkým hadříkem. Když by to bylo napečené hoooodně moc, tak je jednoduše vyndáme a omyjí se jarovou vodou.

 
Eleeen
1127 příspěvků 17.01.07 00:58
Díky všem

za rady, za zkušenosti a za pomoc.

 
zlata
1200 příspěvků 17.01.07 08:47
...

Mě je divný, že by při tom water cleanu stačilo nastavit na 50°C a pak setřít popel. Jak by se tam udělal? Těch 50°C je tak na sušení ovoce, ale popel? Myslím, že tam bude víc tepla, ten pekáč s vodou by byl leda tak na umytí rukou, ale třeba se pletu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz