Katalog "master" receptů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 15.02.12 19:33
Katalog "master" receptů

Kromě připravovaného Katalogu ingrediencí je v plánu ještě seznam tzv. master (zavedených) receptů. Informace jsou totožné jako ve výše zmíněné diskusi.

Pokud by seznam postrádal podle vás nějaký recept, napište sem.

Master recepty

Bábovka
Boršč
Bouillabaisse
Bramboračka
Bramboráky
Bramborový salát
Bublanina
Buchty Česneková pomazánka
Cheesecake
Chuťovky
Cibulačka Čína Čočka na kyselo Čočková polévka Čokoládová poleva Čokoládový dort
Coq au vin
Crème fraîche
Domácí chléb
Domácí přesnídávka
Domácí zmrzlina
Dušené zelí
Falafel
Fazolová polévka
Filé
Francouzské brambory
Gnocchi
guláš
Gulášová polévka
Gyros
Halušky
Hermelínová pomazánka
Houbová omáčka
Hovězí na houbách
Hovězí na víně
Hrachová polévka
Hruškový koláč
Jehněčí kotlety
Jehněčí kýta
Karbanátky
Kebab
Knedlíčky do polévky
Knedlíky
Koblihy
Koprová omáčka
Kulajda
Květákové placičky
Kyselo
Langoše
Lasagne
Lečo
Linecké cukroví
Lívance
Makovec
Marcipán
Marlenka
Masová roláda
Mazanec
Medovník
Mrkvová polévka
Mrkvový dort
Muffiny
Nakládaný hermelín
Nepečený dort
Omeleta
Ovocné knedlíky
Paella
Palačinky
Pečené kuře
Penne
Perkelt
Perníčky
Perník
Piškotová roláda
pizza
Porková polévka
Ragú
Rajská omáčka
Ravioly
Ražnici Řízky
Rizoto
Rostbíf
Roštěná
Rybí polévka
Rybí pomazánka
Rýžový nákyp
Sachr dort
Salsa
Sekaná Škubánky Šopský salát Špagety Španělský ptáček Špízy
Steaky
Stroganov Štrůdl
Sušené maso
Sushi Škvarkové placky
Svíčková
Sýrová pomazánka
Sýrové fonfue
Tarte tatin
Tatarský biftek
Tiramisu
Tykvová polévka
Utopenci
Vafle
vajíčková pomazánka
Vanilkové rohlíčky
Vánočka
Vdolky
Velikonoční beránek
vepřo knedlo zelo
Vepřová pečeně
Vosí hnízda
Vývar
Zapečená brokolice
Zapečené brambory
Zapečené těstoviny
Závitky
Zelňačka

Díky a pěkný večer,
Tereza

Reakce:
 
jolana
5065 příspěvků 15.02.12 23:17
Master recept,

je podla mna zakladny recept(zvacsa to byvaju klasicke nemenne recepty) s presnym a ukazanym postupom postupu pripravy. Takych je na Labuzniku dost, ktore sa uz mozu zaradit. Staci pohladat u babi a Vladka/penda. Na starom Labuzniku bola aj rubrika (ale ako sa volala si nespomeniem) a pokial sa pamatam, bol tam napriklad klasicky kynuty maslovy kolac od Vladky/penda s posypkou alebo cukrom a podobne…staci sa pozriet do archivu..

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.02.12 23:30

Já tak trochu tápu, k čemu je to dobré… :think:
Která svíčková je ten základní, jediný pravý a prvotní recept..?
Bábovka? Která z těch tisíce je ta „master“?
Sýrová pomazánka…? To je přece sakra široký pojem..
Zelňaček je taky spoustu druhů.. Jeden pravější než druhý..
I vepřo-knedlo-zelo se může dělat různě a přesto to bude pořád jedno jídlo.
Kdo může říci: Tento recept je ten základní pravý a správný..?
A tak bych mohla jmenovat naprosto všechna jídla hore uvedená..

Snad by to šlo u roastbeefu.­.Sacher dortu.. tam ano.
přesto: Nerozumím tomu.. K čemu je to dobré????

 
jolana
5065 příspěvků 16.02.12 00:28

Glamo, zavedene recepty..master recepty..zakladne, klasicke… teda aj narodna a oblastna kuchyna.Aj babovka moze byt v master recept. Aj ta svickova. Master-Ucitel..zjedno­dusene. Master recept ti ukaze postup, jasne, presne , zretelne a zrozumitelne.­.objasni, nauci. :mavam:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.02.12 11:07

Jj..čili polopatický obrázkový postup na jedno nějaké jídlo..nějaká určitá jídla..
Aby i nezkušené kuchařinky věděly jak a do které ruky uchopit vařečku ;-)
:mrgreen:

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 16.02.12 15:19

Nepůjde ani tak o konkrétní recepty, jako spíš shrnutí důležitých informací o dané kategorii receptů. Pod daným master receptem budou vypsány už jednotlivé recepty, které na Labužníku jsou. Text by měl shrnovat danou kategorii - aby bylo jasné, co je správná omeleta, co palačinka a co to naopak není…

Prosíme i o tipy k ingrediencím v jiné diskusi. Pokud vás u některých vypsaných napadne, co nezapomenout uvést, jaké recepty jsou tu z daných ingrediencí zajímavé, jak je dobré skladovat, jak se dá zpracovat, tepelně upravovat… A uvítáme i na tipy pro přidání do seznamu.

Pište i co byste za informace očekávali, budeme to brát v potaz.

Díky všem, snad se někdo zapojí. Kdo by měl zájem o hlubší spolupráci, napište Tereze SZ.

Díky,

Honza

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz