karamel

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jendik
1 příspěvek 27.08.07 11:34
karamel

Ahoj nevíte někdo kde najdu recep na karamel aby zůstral tekutý.Moooc děkuji


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 28.08.07 11:02
Karamel - Jendik,

já myslím že se do toho nalije trochu vody (opatrně!!) a nechá se to rozvařit. Nebo ne?

 
Sylvie
2302 příspěvků 28.08.07 12:28
Jendiku, toto jsem našla

Suroviny:
1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka Salko
15dkg másla

Postup:
Uzavřenou plechovku Salka dáme do hrnce s vodou - plechovka bude ponořená a necháme vařit cca 2 hodiny. Pak plechovku vyndáme a necháme schladnout. Do ještě vlahého zkaramelizovaného Salka vmícháme máslo - řádně promíchat.
Karamel je jednoduchý a chutný. Doporučuji vyzkoušet.

 
Sylvie
2302 příspěvků 28.08.07 12:31
Anebo toto

http://knedlik.pise.cz/…izovano.html

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.08.07 07:34
karamel ... mně se osvědčil

tento

 
gaburiatko
739 příspěvků 29.08.07 09:43
v tomto mozem pomoct

tekuty karamel som prvy krat ochutnala na vanilkovej zmrzline z obchodiku so zmrzlinou vo Vodickovej ulici v Prahe (neviem, ci obchodik este existuje, bolo to mozno 10 alebo 12 rokov dozadu, ale v piatok sa chystam do Prahy, tak sa tam skusim mrknut). Kedze nam to velmi chutilo, tak sme sa spytali predavaca, ako robia tekuty karamel. Poradil nam, ze do roztopeneho karamelu treba dat vodu. Takze sme to doma s brachom hned skusali. Roztopili sme cukor na karamel a postupne, pomaly prilievali vriacu vodu (pozor vznika vela pary). My sme to robili vzdy dvaja, jeden miesal karamel a druhy prilieval vriacu vodu. Treba to stale intenzivne miesat. Neviem, ci toto je presne ten postup, co robili vo Vodickovej ulici, ale nas aspon nasmerovali urcitym smerom a vysledok je skvely. Doma na vanilkovu zmrzlinu nalievame tekuty karamel na to prazene posekane lieskove oriesky, pripadne vlasske a na to pravu slahacku, nie sprejovu, ale riadne vyslahanu 33% smotanu. Je to mnaaaamka. Karamelu robime vzdy viac, zbytok dame do zavaranioveho pohara, ktory zatvorime a mame aj niekolko mesiacov v komore, pripadne v chladnicke.

 
tea63
935 příspěvků 29.08.07 19:01
karamel

ten tekutý karamel, co známe z pohárů z cukrárny, se dělá přesně tak, jak píše gaburiatko a esmeralda. Zkaramelizovaný cukr opatrně zalíváme vařící vodou, mícháme, mícháme a můžeme zjemnit oříškem másla. Mňam.

 
tea63
935 příspěvků 29.08.07 19:03
karamel podruhé

a když zalijeme horkou sladkou smetanou a polijeme palačinky, tak to nemá vůbec chybu

 
gaburiatko
739 příspěvků 31.08.07 10:23
tea63

To znie skvele, ja milujem palacinky a moj brasko s kamaratmi ku mne na ne chodia, takze nabuduce pripravim tie podla Teba :)
 Vdaka

 
Anduina 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.09.10 13:44

Já to tak vždycky dělala, ale ten karamel mi vždycky zezkelnatěl. Nevíte co dělám špatně :think: :think: :think: :roll:

 
Anduina 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.09.10 13:45
gaburiatko píše:
tekuty karamel som prvy krat ochutnala na vanilkovej zmrzline z obchodiku so zmrzlinou vo Vodickovej ulici v Prahe (neviem, ci obchodik este existuje, bolo to mozno 10 alebo 12 rokov dozadu, ale v piatok sa chystam do Prahy, tak sa tam skusim mrknut). Kedze nam to velmi chutilo, tak sme sa spytali predavaca, ako robia tekuty karamel. Poradil nam, ze do roztopeneho karamelu treba dat vodu. Takze sme to doma s brachom hned skusali. Roztopili sme cukor na karamel a postupne, pomaly prilievali vriacu vodu (pozor vznika vela pary). My sme to robili vzdy dvaja, jeden miesal karamel a druhy prilieval vriacu vodu. Treba to stale intenzivne miesat. Neviem, ci toto je presne ten postup, co robili vo Vodickovej ulici, ale nas aspon nasmerovali urcitym smerom a vysledok je skvely. Doma na vanilkovu zmrzlinu nalievame tekuty karamel na to prazene posekane lieskove oriesky, pripadne vlasske a na to pravu slahacku, nie sprejovu, ale riadne vyslahanu 33% smotanu. Je to mnaaaamka. Karamelu robime vzdy viac, zbytok dame do zavaranioveho pohara, ktory zatvorime a mame aj niekolko mesiacov v komore, pripadne v chladnicke.

Já to tak vždycky dělala, ale ten karamel mi vždycky zezkelnatěl. Nevíte co dělám špatně

 
VeraWalling
55 příspěvků 29.09.10 00:21
recept na karamel

dobry den, tady je osvedceny recept na karamel. Varila jsem ho mnohokrat do karamelove polevy na dort.
200g krupicoveho cukru
250 ml smetany ke slehani.
Cukr nechame zkaramelizovat v kastrulku a pak pridame horkou smetanu. Povarime, az je karamel hladky.
POZOR pri pridavani smetany to dost zasyci a bubla, takze si to varte ve vyssim kastrolku. Cukr zpocatku zezmolkuje, ale po par minutach se rozpusti a rozvari do hladka.
hodne zdaru pri vareni!

 
Anduina 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.09.10 17:48

a je tekutý?

 
VeraWalling
55 příspěvků 30.09.10 23:09

tento karamel varim den pred pecenim karameloveho dortu. Maslo s vanilkovym pudinkem a cukrem usleham a pak zasleham karamel, je to vynikajici poleva na dort, take ho dam mezi platy dortu s trochou pomerancove marmelady, je to skvele. Pekne mi karamel natece do misy s ostatnima prisadama. Karamel je hustejsi. Jestli ho chcete ridsi, rekla bych pridat vice smetany. Vodu jsem nikdy nezkousela.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz