Karabáček, husička a veverka

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
penda
4752 příspěvků 19.10.03 10:17
karabáček, husička a veverka

Prosím o informaci někoho znalého, co znamenají pojmy „karabáček, husička a veverka“ v „hovězím“ slangu. Karabáček by měl být někde u spodního šálu a husička u plece, veverka v zadní čtvrti (že by to bylo to samé co „biskup“ u drůbeže?) Ještě mi není jasný pojem „loupaná plec“ - která část plece se pod tímto názvem skrývá? Názvy jsou obsaženy v ČSN 57 0277. Překládám české názvy masa do čtyř světových jazyků a ráda bych přeložila jednotlivé části přesně. Děkuji za pomoc.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
pepicek
1309 příspěvků 19.10.03 23:07
Obrázkové vysvětlení od Babi

Hovězí maso
I. květový šál
II. svrchní šál
III. svíčková
IV. nízký hřbet

1. svchní šál
2. špička, zadní maso, osekaný ocas
3. nízký hřbet, bok, pod ním svíčková
4. vysoký hřbet. bok
5. péro
6. krk
7. podkrčí
8. plec
9. hrudí a špička hrudi
10. kryté žebro
11. bok, pupek
12. žebrový bok
13. koule a karabáček
14. květový šál

 
babi
6360 příspěvků 20.10.03 11:18
Pendo...

našla jsem nějaké odpovědi a obrázky na Tvoje otázky a díky Pepíčkovi vidíš i vyobrazení dvou z nich a to je karabáček a husička. Veverka si poměrně positivně myslím, že je oháňka. Loupaná plec (jak jsem našla na Dadalově kuchařce) je přední maso druhé jakosti (má krátká a jemná vlákna) a hodí se na vaření, dušení, pečení, na plátky a jiné účely, jako je i guláš.

Doufám, že Ti tato znalost alespoň trochu pomůže

Měj se pěkně a přeji Ti zdar s překlady!

 
carpaccio
6 příspěvků 18.08.11 10:51
veverka

Veverka je sval držící bránici… Více zde.

 
fyfa
1 příspěvek 06.06.12 16:14

Dobrý den
Je tzv Flank steak.Dostání v Makru
nejlépe zs USA vlaječkou.Jiho­američtí býčci moc běhají zatímci ty z USA je někde povalují a žerou kukuřici.
Je to jeden z nejlepších kousků na grilování a za přijatelé peníze.
Když ho necháte ještě naložený v citronu nebo kivi nebo grepu a soli jistě neuděláte chybu.
Pak hodíte na rozpálený gril a na každé straně (dle velikosti) necháte tak 5-10min pak chvíli odležet na talíři,tak jen ostým nožem nakrájíte přes vláko,všichni vás budou chválit a vy se můžete v klidu nadouvat pýchou.Opatrně ať vám to všechno nesnědí než splaknete.Dopo­ručuji k pití merlot.asi nejlépe australský se žlutým,nebo červeným klokanem
dobtou chuť přeje Fyfa
V předešlém příspěvku je dokonalé foto. :potlesk: :cert: :mavam:


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz