kapustovy salat, alebo kapusta ako priloha

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
gaburiatko
740 příspěvků 08.11.09 15:26
kapustovy salat, alebo kapusta ako priloha

Ahojte, je sezona kapusty ktoru milujem. Chcela by som sa spytat, ci nemate niekto overeny recept na kapustovy salat, ktory obcas davali v jedalnach alebo ho davaju ako prilohu v restauraciach. Myslim, ze moja starka zabarala kapustu vriacou vodou a potom nan davala nalev. Prosim, ak mate niekto recept, ale vyskusany, rada sa inspirujem. Super by bol aj recept na salat z cervenej kapusty s majonezou, obcas ho predavaju ako pultovy salat v Bille, este som ho od tadial nemala, ale nieco podobne som uz jedla a bolo to super.

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 08.11.09 21:02
Salát - Gabi,

tady je jeden z mého repertoáru.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.11.09 21:08
z červeného zelí

třeba http://www(tecka)prima-recepty(tecka)cz/re­cept/40200-hanacky-salat/ nebo http://www(tecka)dama(tec­ka)cz/vareni/re­cept.php?d=5511.

gaburiatko
740 příspěvků 10.11.09 06:41
vdaka

Vdaka za receptiky :)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.11.09 22:32
Obětovala jsem se,

a Hanácký salát v Bille koupila a snědla
Na štítku je složení: zelí, majonéza (rostl.olej, hořčice, žloutek, ocet, mod.škrob, sůl, stab. E412, antiox.E385, bar.betakaroten), cibule, cukr, hořčice, cuketa, mod.škrob, konz.E202, E211, kys.E330.
A teď umělecký dojem: zelí i cuketa bylo zřejmě strilované ve sladkokyselém nálevu a cibule se tvářila čerstvě.

pro domácí výrobu bych použila zelí čerstvé, vypocené a cibuli spařenou, majonézu vlastní výroby a místo cukety domácí sterilovanou okurku. Hlávku červeného zelí mám, salát vyzkouším.

Alice_G
505 příspěvků 21.11.09 10:36
Ivo,

jsi náš průzkumník . A napíšeš pak výsledný, tebou ověřený a éček prostý, recept na Labužníka?
 AG

anickav
2904 příspěvků 21.11.09 15:03
Obetavá Ivuš,

budeš musieť do Billy aj k nám! Gaburiatko býva tu a zrejme náš šalát nebude ako ten váš, hanácky!

noskovice
1322 příspěvků 08.12.09 11:41
Hanácký salát ...

.. tak jsem konečně našla recept, podle kterého dělám Hanácký salát a moc mi chutná i připomíná časy, kdy jsem chodila na ekonomku a kopovala jej za 1,10 kč.

500 g červeného zelí,
1 okurka sterilovaná,
kousek cibule,
majonéza,
cukr, ocet, sůl.
Zelí nakrájet na proužky, uvařit v osolené vodě a scedit. Okurku a cibuli nakrájet nadrobno, přidat hořčici, majonézu a zakápnout octem. Když zelí vychladne, zamíchat všechno dohromady a nechat odpočinout v ledničce.
Vybráno z knihy Praktická kuchařka, str. 301.

Zelí mám, chybí mi jenom rohlíky. Asi se do nich pustím. Mám na ten salát velkou chuť.

Pěkné svátky všem, přeje Soňa

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 20:49
Hanácký salát - Soňo,

v průmyslově vyráběném salátu je použito zelí sterilované ve sladkokyselém nálevu. Viděla jsem to ve složení na obalu 1 kg kyblíku.
Zkoušela jsem udělat z čerstvých surovin (zelí syrové, nevařené) a byl dobrý, jen byly znát chybějící zvýrazňovače chuti.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz