Ahojte, je sezona kapusty ktoru milujem. Chcela by som sa spytat, ci nemate niekto overeny recept na kapustovy salat, ktory obcas davali v jedalnach alebo ho davaju ako prilohu v restauraciach. Myslim, ze moja starka zabarala kapustu vriacou vodou a potom nan davala nalev. Prosim, ak mate niekto recept, ale vyskusany, rada sa inspirujem. Super by bol aj recept na salat z cervenej kapusty s majonezou, obcas ho predavaju ako pultovy salat v Bille, este som ho od tadial nemala, ale nieco podobne som uz jedla a bolo to super.
kapustovy salat, alebo kapusta ako priloha
třeba http://www(tecka)prima-recepty(tecka)cz/recept/40200-hanacky-salat/ nebo http://www(tecka)dama(tecka)cz/vareni/recept.php?d=5511.
a Hanácký salát v Bille koupila a snědla
Na štítku je složení: zelí, majonéza (rostl.olej, hořčice, žloutek,
ocet, mod.škrob, sůl, stab. E412, antiox.E385, bar.betakaroten), cibule, cukr,
hořčice, cuketa, mod.škrob, konz.E202, E211, kys.E330.
A teď umělecký dojem: zelí i cuketa bylo zřejmě strilované ve
sladkokyselém nálevu a cibule se tvářila čerstvě.
pro domácí výrobu bych použila zelí čerstvé, vypocené a cibuli spařenou, majonézu vlastní výroby a místo cukety domácí sterilovanou okurku. Hlávku červeného zelí mám, salát vyzkouším.
jsi náš průzkumník . A napíšeš pak výsledný, tebou ověřený a
éček prostý, recept na Labužníka?
AG
budeš musieť do Billy aj k nám! Gaburiatko býva tu a zrejme náš šalát nebude ako ten váš, hanácky!
.. tak jsem konečně našla recept, podle kterého dělám Hanácký salát a moc mi chutná i připomíná časy, kdy jsem chodila na ekonomku a kopovala jej za 1,10 kč.
500 g červeného zelí,
1 okurka sterilovaná,
kousek cibule,
majonéza,
cukr, ocet, sůl.
Zelí nakrájet na proužky, uvařit v osolené vodě a scedit. Okurku a cibuli
nakrájet nadrobno, přidat hořčici, majonézu a zakápnout octem. Když zelí
vychladne, zamíchat všechno dohromady a nechat odpočinout v ledničce.
Vybráno z knihy Praktická kuchařka, str. 301.
Zelí mám, chybí mi jenom rohlíky. Asi se do nich pustím. Mám na ten salát velkou chuť.
Pěkné svátky všem, přeje Soňa
v průmyslově vyráběném salátu je použito zelí sterilované ve
sladkokyselém nálevu. Viděla jsem to ve složení na obalu 1 kg kyblíku.
Zkoušela jsem udělat z čerstvých surovin (zelí syrové, nevařené) a byl
dobrý, jen byly znát chybějící zvýrazňovače chuti.