kapustovy salat, alebo kapusta ako priloha

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 08.11.09 15:26
kapustovy salat, alebo kapusta ako priloha

Ahojte, je sezona kapusty ktoru milujem. Chcela by som sa spytat, ci nemate niekto overeny recept na kapustovy salat, ktory obcas davali v jedalnach alebo ho davaju ako prilohu v restauraciach. Myslim, ze moja starka zabarala kapustu vriacou vodou a potom nan davala nalev. Prosim, ak mate niekto recept, ale vyskusany, rada sa inspirujem. Super by bol aj recept na salat z cervenej kapusty s majonezou, obcas ho predavaju ako pultovy salat v Bille, este som ho od tadial nemala, ale nieco podobne som uz jedla a bolo to super.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 08.11.09 21:02
Salát - Gabi,

tady je jeden z mého repertoáru.

 
iva  08.11.09 21:08
z červeného zelí

třeba http://www(tecka)prima-recepty(tecka)cz/re­cept/40200-hanacky-salat/ nebo http://www(tecka)dama(tec­ka)cz/vareni/re­cept.php?d=5511.

 
gaburiatko
739 příspěvků 10.11.09 06:41
vdaka

Vdaka za receptiky :)

 
iva  20.11.09 22:32
Obětovala jsem se,

a Hanácký salát v Bille koupila a snědla
Na štítku je složení: zelí, majonéza (rostl.olej, hořčice, žloutek, ocet, mod.škrob, sůl, stab. E412, antiox.E385, bar.betakaroten), cibule, cukr, hořčice, cuketa, mod.škrob, konz.E202, E211, kys.E330.
A teď umělecký dojem: zelí i cuketa bylo zřejmě strilované ve sladkokyselém nálevu a cibule se tvářila čerstvě.

pro domácí výrobu bych použila zelí čerstvé, vypocené a cibuli spařenou, majonézu vlastní výroby a místo cukety domácí sterilovanou okurku. Hlávku červeného zelí mám, salát vyzkouším.

 
Alice_G
505 příspěvků 21.11.09 10:36
Ivo,

jsi náš průzkumník . A napíšeš pak výsledný, tebou ověřený a éček prostý, recept na Labužníka?
 AG

 
anickav
2904 příspěvků 21.11.09 15:03
Obetavá Ivuš,

budeš musieť do Billy aj k nám! Gaburiatko býva tu a zrejme náš šalát nebude ako ten váš, hanácky!

 
noskovice
1323 příspěvků 08.12.09 11:41
Hanácký salát ...

.. tak jsem konečně našla recept, podle kterého dělám Hanácký salát a moc mi chutná i připomíná časy, kdy jsem chodila na ekonomku a kopovala jej za 1,10 kč.

500 g červeného zelí,
1 okurka sterilovaná,
kousek cibule,
majonéza,
cukr, ocet, sůl.
Zelí nakrájet na proužky, uvařit v osolené vodě a scedit. Okurku a cibuli nakrájet nadrobno, přidat hořčici, majonézu a zakápnout octem. Když zelí vychladne, zamíchat všechno dohromady a nechat odpočinout v ledničce.
Vybráno z knihy Praktická kuchařka, str. 301.

Zelí mám, chybí mi jenom rohlíky. Asi se do nich pustím. Mám na ten salát velkou chuť.

Pěkné svátky všem, přeje Soňa

 
iva  08.12.09 20:49
Hanácký salát - Soňo,

v průmyslově vyráběném salátu je použito zelí sterilované ve sladkokyselém nálevu. Viděla jsem to ve složení na obalu 1 kg kyblíku.
Zkoušela jsem udělat z čerstvých surovin (zelí syrové, nevařené) a byl dobrý, jen byly znát chybějící zvýrazňovače chuti.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz