Kalabasa aneb indická okurka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Janadvorakova
3 příspěvky 12.09.06 14:28
kalabasa aneb indická okurka

Poradí mně někdo jak zpracovat indickou okurku? díky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Tasma
415 příspěvků 12.09.06 14:34
...

Kalabasu lze podle mého použít jako klasickou okurku nebo cuketu. Po tři roky se ji snažím vypěstovat, ale stále mám jen neskuečně mnoho zeleného chrástí, ale mladé malé plody vždy sežloutnou, tudíž jsem ji vlastně nikdy neměla možnost ochutnat, jen jsem s ní až po okraj zaplnila kompostér :((

 
Manana
1515 příspěvků 12.09.06 18:24
kalabasa

je vlastně tykev jako cukíny, dýně, patizony, tykve obrovské a jiné. Právě tak je můžeš připravit, receptů je tady plno, mrkni do vyhledávače.

 
jirimates
2 příspěvky 30.08.08 16:42
...

Poprvé pěstuji indickou okurku. Roste jako z vody a nemá žádné plody ! Poradí někdo ? Díky Jirka

 
meisje
580 příspěvků 09.11.08 13:20
...

Pozor…hrozne rychle se kalabasa dostane pres velikost pri ktere je jeste chutove dobra. Jakmile preroste tak indove jeji prapodivne trpkou chut srazi korenim a pak ty nejvetsi plody vydlabavaji a pouzivaji jako misky, pistaly apod. Indove ji jedi pouze tepelne upravenou. My ji doma nejime, nikomu u nas nechutna, ale na zahrade nam roste sama od sebe a jako dekorace to neni spatny pohled

 
jARKA77
141 příspěvků 08.12.08 15:55
Kalabasa-plody, vhodné na konzum

se velmi lehce poznají. Je na to fígl. Sklízejte v době, kdy jde plod bez problémů oběmq rukama ohnout do obloučku bez zlomení. Tak Vietnamci poznají „mladost“ plodu. Pokud ohnout už nejde, je starý. Tyto plody stačí -po odpadnutí z rostliny- na podzim zavěsit za stopky a nechat usušit na dekoraci, nádoby i jiné předměty. Žloutnutí, uhnívání plodů a jejich špatný vývoj způsobuje stejná choroba jako plíseň okurek a rajčat! Stačí postřik krátkodobými fungicidy! Poradí v každé zahrádkářské prodejně.

 
oxalistriangularis
2 příspěvky 17.03.11 10:28
Kalabasa je super

Kalabasa je lepší než cuketa a jiné dýně. Alespoň podle mé zkušenosti. I po delším tepelném zpracování kalabasa zůstává „al dente“, zatímco cuketa a jiné dýně by už byly na kaši. Kalabasu předpěstovávám tak, abych zdatné sazenice v půlce května mohla zasadit ven. Loni bylo v tu dobu dost nepříznivé počasí, dostaly proto čepice z netkané textilie. Sklízím v polovině srpna plody dlouhé asi 50 až 70 cm. Někdy za nimi musím lézt i po žebříku, neb lezou po plotě a z plotu na švestku. Jinak ale :potlesk:

 
Sobis
13 příspěvků 08.10.11 19:38

Nemáš jí opylenou. Opylují jí noční motýli, takže pokud jí máš ve skleníku, neopylí se ti. Já vzala štěteček a když kvetl samčí i samičí květ, tak jsem si zahrála na opylovače. Teď už má asi tak metr délky a stále roste. . 8-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 09.10.11 03:28

Byla jsem zvědavá jak taková kalabasa vypadá a co to vlastně je.
Google mi ukázal samé dýně.
http://images.google.com/search?…
Tak nevím. Je to okurka nebo dýně?

 
renča vosa
2 příspěvky 03.09.17 11:17
:-(

Já mám to samé a nevím co s tím… :-(

 
renča vosa
2 příspěvky 03.09.17 11:19

Jak poznám, co je samčí a co samičí květ?? Kalabasu mám venku. přerostla stom, po kterém se šplhá, má spoustu květů, ale plod nikde :-( Děkuji

 
michalsmetak
1 příspěvek 12.10.18 10:51

Dobrý den je jedno kde se pěstuje jestli ve stínu nebo na slunci někdy dojde k z pomalení vývoje této okurky (plody)z vlastní zkušenosti od dědy ze zahrady vím že já již sklízel kalabasu a dědovi na zahradě jenom kvetla a né a né růst, když jsem přišel po cca 1 měsíci k dědovi na ztahradu tak začly teprvé růst ale rostly hodně rychle došlo k nějakému zpomalení vývoje neví se proč, není to první případ co jsem slyšel z doslechu


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz