Jedna známá mi totiž řekla, že se zapékají nevařené,všude v receptech jsem našla předem uvařit nebo tam je jen, že se vrství bez uvedení v jakém stavu
Ještě k lasagni
rozhodně nejsi negramot. Právě kvůli tomu, že všechny recepty se tváří, jako by se v české kuchyny připravovali lasagne běžně, tak jsem je raděj ještě nekoupila - protože nevím, jestli je vařit nebo ne. Takže na odpověď budu čekat s Tebou.
Jeste jsem se v CR nesetkala s tim, ze by se zde prodavaly Lasagne, ktere je nutne predvarit. I kdyz to vypada neskutecne, davaji se skutecne zapekat v suchem stavu - jenom pozor, aby se vam neprekryvaly - ! vzdy jen jednu vrstvu !, pak je totiz mozne, ze se dostatecne nenacucaji. Ja sama, kdyz jsem je delala poprve, vkladala jsem je do trouby s pocitem, ze by bylo vhodne k nim pridat venec s napisem „odpocivej v pokoji“ a ze to budu muset nakonec vsechno vyhodit - ale svete div se, ono to funguje a je to strasne dobre !!!
Tak jsem minulý týden vyrazila do carrefouru s tím, že tedy musím lasagne koupit a udělat. Nikdy před tím jsem je nedělala. A narazila jsem na dva druhy. Jedny více méně bez jakéhokoli návodu a druhé, kde bylo vysloveně napsáno - vařit dvě až tři minuty, po uvaření prolít studenou vodou (každou placku zvlášť, ať se neslepí), uložit na utěrku a zakrýt druhou a nechat vychladnout. Potom už postupovat bla,bla,bla (je tam i recept). Udělala jsem to přesně podle návodu a byly skvělé.