Je nutné předvářet lasaně ze semoliny?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Jaruna7
61 příspěvků 24.05.06 17:22
Je nutné předvářet lasaně ze semoliny?

Moc prosím o vaše zkušenosti. Koupila jsem lasaně ze semoliny a píší, že je nutné je 8 minut předvářet. Nezdá se mi to, někde jsem slyšela, že to není nutné. Pomůžete, prosím. Předem děkuji.

Reakce:
buraci
1136 příspěvků 24.05.06 19:47
Nektere ano

Jaruno, nektere se predvareji, ty ktere se nemusi predvaret, jsou casto nadepsany jako instantni apod. Takze drz se navodu, jinak je budes mit strasne tvrde.

rosnicka
262 příspěvků 25.05.06 09:36
Já předvářím vždy,

i když je napsáno, že se nepředváří. Nemám totiž s nepředvařenými dobré zkušenosti, vždy mi zůstanou tvrdé. Ale mám již vyzkoušeno, že stačí zalít lasagně vroucí vodou a po třech minutách vyndat.

Nejlépe se mi však povedly lasagně, které jsem si připravila den předem - namočené plátky lasagní, pokladené hotovou směsí z mletého masa a protlaku, bešamelem a špenátem. Přes noc jsem to nechala v lednici, aby je přítel další den jen dal do trouby a měl čerstvou večeři-krásně se vše rozleželo a chutě propojily a byla to neuvěřitelná mňamka!

Jarka7
208 příspěvků 25.05.06 10:39
Poděkování za rady k lasaním

Děkuji mnohokrát za vaše rady. Zkusím cestu s namočením a seskládáním den předem. Podám zprávu.
Díky a hezké letní dny.

EdoShogun
2 příspěvky 25.05.06 20:01
Předvářet

Nejlepší je lazaně předvařit. Já jsem měl ze semoliny a na těch bylo napsáno 3 minuty. Ty na kterých je napsáno, že se nemusí tak je lepší taky 2-3 minuty předvařit. Tím nic nezkazíš.
Když je nepředvaříš, tak se ti taky udělají, ale nasají šťávu z omáčky a máš je potom suché. Mám to vyzkoušené.
Nechci urazit rosnicku, ale myslím že to nemá význam dělat den předem. Chutě se ti spojí i tak.
Každopádně taky doporučuji na vrch bešamel. Výborně doplní chuť. Bez něj bych to nedělal.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.05.06 18:02
netreba

ale musíš použiť viac mlieka/ smotany /vody = redšiu (řidčí) plnku (asi 3 dcl viac na 125 g lasaní) a pridať asi 10 - 15 minút na zapekaní - ale zakryté, napríklad alobalom. Overené.
Vhodné len pre ploché lasane, tie vlnité sa blbo lámu do tvadu v pekáči.

pepo
7 příspěvků 27.05.06 17:04
...

ja mam zkusenost ze jsem je nikdy nevaril a vzdy to dopadlo dobre,a pect je pekne pomalu,at jim i projde stava z masa a omacky.v podstate je uvaris v te smesi.ale neco jineho je pokud je delas na objednavku a potrebujes je co nejrychleji tak doporucuji lehce predvarit.mno­ho zdaru

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz