Javorovy sirup vs kvalita

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Mike007
2 příspěvky 15.08.04 22:36
Javorovy sirup vs kvalita

Jenom jsem chtel upozornit na co se pri nakupu syrupu zamerit. Jsou totiz syrupy, ktere javorovou mizu videly tak maximalne z letadle a presto maji na etikete Maple syrup. Vetsinou je na zadni strane uvedeno procento, cim vice tim lepe (a draze, a taky by tam mela byd zminka o tzv. stupni, neboli grade. Ty jsou tusim ctyri A,B,C,D pricemz A je nejkvalitnejsi. Pokud tam nic takoveho nenajdete (melo by to tam byt) tak se spolehnete na barvu. Tmavsi = kvalitnejsi. Howg


Reklama


Reklama

Reakce:
 
HelcaK
960 příspěvků 21.01.07 06:18
Není to naopak?

Nejsem odborník, ale není A nejsvětlejší a nejméně kvalitní?

 
possum
464 příspěvků 21.01.07 07:08
...

Colour, Class, Flavour, Uses
Canada #1
Extra Light Very delicate maple flavour Good for pancakes, waffles
Light Delicate maple flavour French toast, dessert topping, breakfast cereals
Medium Distinct maple flavour Glazing, sweetening, as a dessert on its own
Canada #2
Amber Stronger maple flavour Good for baking, flavouring
Ontario Amber As above Used for any of the above
A dale:
Maple syrup is divided into two major grades named Grade A and Grade B. Grade A is further broken down into three subgrades; Grade A Light Amber (sometimes known as Fancy), Grade A Medium Amber, and Grade A Dark Amber. Grade B is darker than Grade A Dark Amber. The U.S. state of Vermont Agency of Agriculture uses a similar grading system of color and taste. The grade „Vermont Fancy“ is similar in color and taste to U.S Grade A Light (Fancy). The Vermont grading system differs from the U.S. in maintaining a very slightly higher standard of product density. Vermont maple is boiled just a bit longer for a slightly thicker product.

 
HelcaK
960 příspěvků 21.01.07 07:24
Ééé..

tak abych z toho byla chytrá, musela bych strávit aspoň půlhodinu se slovníkem…

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.01.07 13:04
Javorový syrup

Myslím že nejlepším indikátorem kvality je cena.
Také se dívejte jestli se někde na nálepce neskrývá slovíčko Imitace!!!!

 
HelcaK
960 příspěvků 22.01.07 06:59
Chaos nad chaos

Tak tohle je z jednoho serveru: Čím tmavší sirup a výraznější vůně po karamelu, tím vyšší kvalita – označuje se písmeny A – D (D = nejvyšší kvalita). Mezi Kanaďany je z hlediska senzorických vlastností nejoblíbenější stupeň C – hodí se k polévání pokrmů (vaflí, lívanců, palačinek, kaší, jogurtů, zmrzlin). Stupeň D se uplatňuje do výrobků, kde se jeho silná chuť naředí - do pečených výrobků jako náhrada cukru (3 díly sirupu za 4 díly cukru) či do nápojů. Dalším typem známkování javorového sirupu je označení „medium“ (odpovídá typu C) nebo „jantar“ (odpovídá typu D).

a tohle z druhého:

Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek. Grade B (Canada No. 2 Medium) je světlý javorový sirup, méně intenzivní javorové chuti. Grade C (Canada No.2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť. Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný na pečení a pro gastronomii.

Což jsou docela rozporuplné informace.
Cena je dobrý indikátor kvality, pokud mají v jednom krámu dva druhy kvality, já většinou narazím v jednom krámu na A a ve druhém na C, jenže každý krám má jiné ceny, tak pak babo raď!

 
bedla  22.01.07 07:28
Javorový sirup

Tak jsem běžela pro lahvičku a zjistila jsem, že mám CANADA N°1 MEDIUM/MEDIUM…A, B, C, D značení nikde…
Použití na palačinky, jogurt, káva, zmrzlinové poháry, do pečiva, moučníků, ale i různých pokrmů, polev, omáček atd. Barva…koňak, jinak u nás zakoupeno na bramborové placky, protože řepný sirup se už nedá sehnat a bulvy už málokdo pěstuje…Tento sirup je dobrůtka.

 
lydia
1226 příspěvků 22.01.07 07:53
javorový syrup

se hodnotí podle průsvitnosti. Čím průsvitnější, tím jemnější a kvalitnější.
A - jemný asi 75 procent průsvitnosti
B - medium, aromatický 60-70 procent průsvitnosti
C- amber silně aromatický a sladší 27 - 44 procent průsvitnosti
D- nebo bez označení je silně aromatický a na použití v domácnosti nevhodný - pod 27 procent průsvitnost

 
jolana
5064 příspěvků 27.01.07 03:26
Javorovy sirup?

Najprv sa pozrite ci kupujete naozaj javorovy sirup. Totizto javorovy sirup sa hodnoti podla podielu % Mapl syrup - a ten je vo vacsine vyrobkov velmi biedny.Skoro vsetko co kupujeme je Pancake Syrup a tam je ho 2 % ostatne to je corn syrup a spol. Zrovna mam doma dve velke flase ( kupene omylom- bohuzial ) uz mesiac a nikto to nechce.Ta chut corn syrup je dost vyrazna a nechutiii a ani neviem co s nim…cim vyssi podiel Maple sirup tym lepsi syrup. Cistokrvny nedostanete, ale predsa len je rozdiel ak je tam 2% ( silne pochybujem ze tam daco je ) a ak je tam 9 % - ten je uz celkom fajn.

 
Daniella
1 příspěvek 14.02.07 10:33
...

Zdravim HelcuK a chtela bych pouze podotknout,ze vysvetleni od possum je naprosto spravne. Kdo chce pouzivat Maple syrup spravne,je naprosto vylouceno mit doma pouze jednu lahvicku. Syrup se jinak vyrabi i s ruznymi prichutemi,na­pr.boruvkova atd… Pri nakupu si hlavne dejte pozor,aby na lahvi bylo napsane NATURAL FLAVOR,protoze existuji i nahrazky,kde je ARTIFICIALLY FLAVORED SYRUP. Podle zabarveni a koncentrace je odlisne i pouziti. Ja osobne davam prednost vyrobkum z Vermontu.Pokud mate zajem o vice informaci,zkuste web site. Adresa je www.maplegrove.com Kdyz budou problemy,mohu pomoci s prekladem. Preji hezky den.

 
Maruška21
2 příspěvky 29.06.17 16:02

Já jsem velmi spokojená s javorovým sirupem z Lidl děti ho zbožňují a s palačinkami chutná božsky :) **

Edit admin - odstraněn odkaz


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz