Jatra na topince jako v hospode

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
airan
652 příspěvků 16.10.06 13:59
Jatra na topince jako v hospode

Nasla jsem tady jatra po Toskansku, ale neni to ono. Posim o recept na tech hospodskych jater, hlavne co tam maji za koreni. Je to pro partu mladych lidi, topinky jsou na prani Kvuli tomu jsem dokonce jednu hospudku navstivila a ochutnala je (prestoze se mi nezdali zrovna vhodne na citlivy zaludek)… ale po vyzkouseni doma to nebylo ono

Reakce:
 
DanaJ
1136 příspěvků 16.10.06 15:14
...

Neznám recept, ale myslím, že tam bude určitě kečup, pepř a kari. A játra. A hlavně solit až je hotové a hned podávat, pak jsou křehčí.

 
penda
4752 příspěvků 17.10.06 07:57
Airan,

než mi mamka zavolá a sdělí mi toasty s játry po jihočesku, pokud je najde, tak zatím posílám pár receptů ala Interhotel ;o) (podotýkám, že jsem játra na topince nikdy nejedla, čili nemůžu říci, zda některý z následujících receptů bude tím pravým)

Toast pražského labužníka
1/2 kg drůbežích jater,
200 g anglické slaniny,
100 g másla,
mletý pepř,
80 g cibule,
50 g oleje,
100 g červeného vína,
petrželka,
50 g koňaku nebo brandy,
10 ks toastového chleba.

Opečené plátky jater podušené na víně s cibulí, dochucené koňakem, se pokládají na opečený toast a přes ně se dá vypečená anglická slanina.

Kynžvartské topinky
1.5 kg kachních jater,
300 g vepřových škvarků,
300 g jader vlašských ořechů,
30 g česneku,
400 g oleje,
300 g cibule,
1/2 kg chleba,
pažitka,
hlávkový salát,
sůl,
koření dle chuti.
Kachní játra hrubě posekáme, opečeme, přimícháme škvarky, nakrájené ořechy a cibuli, připravíme přírodním způsobem, ochutíme kořením. Kašovinu naneseme na topinky, upravíme, ozdobíme cibulí na kolečka nakrájenou, hlávkovým salátem a pažitkou. Podáváme horké.

Restovaná drůbeží játra Bohemia
1 kg drůbežích jater,
300 g cibule,
300 g čerstvých žampionů,
200 g smetany 12 %,
60 g hladké mouky,
250 g vývaru z bílých výsekových kostí,
120 g oleje,
100 g másla,
sůl,
pepř.
Játra opečeme s cibulkou a žampiony, mírně zahustíme (moučným máslem) a osolíme, mírně okořeníme pepřem, pak zalijeme smetanou - podáváme s teplými toasty, 2 ks na porci.

 
penda
4752 příspěvků 17.10.06 08:11
Topinka s vepřovými játry po jihočesku

1 kg vepřových jater,
600 g chleba,
300 g tuku,
30 g česneku,
1/2 kg uzeného vařeného boku,
100 g křenu,
kapie,
pepř,
 sůl.

Játra odblanit, dlaní naklepat, nakrájet, opéct, osolit, opepřit, nechat okapat od přebytečného tuku, klást na opečený chléb, překrýt plátkem vařeného uzeného boku, sypat křenem, zdobit kapií.......

U všech receptů je uvedena čistá váha surovin a jsou rozpočteny pro 10 osob. ;o))

 
airan
652 příspěvků 17.10.06 11:34
Danko a Vladko, dekuji:-)

Uz se na to tesim, udelam proste vice druhu. Vladko, jsi hrozne ochotna, parkrat jsi mi skutecne pomohla v nesnazich:-) Hezky den.

 
penda
4752 příspěvků 17.10.06 12:12
Airan,

ráda pomůžu, když můžu … ;o))
Též přeji krásný den. Na Vysočině je dnes nádherně. Do rána už pěkně mrzlo, zahrada byla po ránu bílá a teď, i když je mrazivý vzduch, tak na sluníčku je ještě letně teplo. ;o)

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz