Jakou sůl použít na kvašáky...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
babi
6360 příspěvků 19.10.03 20:43
Jakou sůl použít na kvašáky...

a zelí? Sůl má být nejódovaná (proto stolní sůl je nevhodná). Jód může zabránit bakterielnímu kvašení. Změnit množství soli v receptě se taktéž nedoporučuje, tak jako použití náhražek se sníženým obsahem sodium, protože obojí způsobí, že výrobek nebude správně kvasit. Nejlépe je použít pravé nakládací soli.

Reakce:
Villiams
2 příspěvky 19.5.21 01:29

No já jsem jednou zkoušela nakládat zeleninu doma a použila jsem sůl přímo vhodnou k nakládání. Výsledek ale bohužel stejně za moc nestál. Od té doby jsem se do nakládání zeleniny doma nepouštěla, i když je to velká škoda, protože mi moc chutná.

Sturza
1 příspěvek 23.5.21 22:50

Já jsem se také jednou pokusil o domácí kvašenou zeleninu, ale také jsem byl zklamaný. Proto si už kvašenou zeleninu raději kupuji přes internet. Pravidelně si kupuji a jím kimchi, to je takový pikantní křupavý salátek právě z kvašené zeleniny.

Villiams
2 příspěvky 24.5.21 11:46

O kimchi jsem ještě v životě neslyšela. A je to bez lepku? Já totiž držím bezlepkovou dietu… Odkud to prosím kupujete?

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz