Prosim o recept nebo radu, co s cerstvou kukurici? Prosim o oblibeny recept, jak vyuzit kukurici. Predem moc dekuji.
Jak vyuzit cerstvou kukurici
Chuťově nepřekonatelná je naše česká kukuřice krmná v mléčné zralosti. Tedy, když jsou semena kulatá, lesklá se smetanově bílou barvou, případně mírně nažloutlá. Celé klasy lze vařit v MW, opékat na pánvi nebo v ActiFry, či na grilu, případně nožem seříznout, aby zbyla jen zrna. Vařená kukuřice nejlépe chutná s přepuštěným máslem a NIC VÍC. Každé koření může její osobitou a jemnou chuť jen pokazit. Mléčná zralost bývá v naší hornatině v polovině srpna a dlouho nevydrží. Zrna lze i zavařit, ovšem z důvodu obsahu bílkovin se musí postupovat jako při konzervaci masa. Blanšírovaná zrna lze mrazit, jen se musí zavařit do sáčků a to bez většího množství vzduchu.
Ja sice ceskou kukurici nemam, ale snad to vadit nebude a semena jsou hezky kulata a nazloutla. Moc dekuji za recept a za upotrebeni. Nemam ji zase tak moc, abych ji zavarila nebo zmrazila. Vyzkousim v MW a poleju maslem. Uz se moc tesim.