Jak vyrobit vegetariánský steak na gril k bramborové kaši

Fotoalbum tématu (5) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
DanaJ
1136 příspěvků 22.07.15 22:40
Jak vyrobit vegetariánský steak na gril k bramborové kaši

Potřebovala bych poradit recept na vegetariánský steak, který by se dal udělat na grilu a podávat s bramborovou kaší. Máte s tím někdo zkušenost? Budeme mít oslavu. Hlavní jídlo bude grilovaný masový steak s brambovou kaší. A mám na oběd jednoho vegetariána. Nechci mu dělat grilovanej sejra (to si dělá furt).
Jsem si říkala, že bych asi namočila přes noc ovesný vločky, přidala tam nějakou strouhanou kořenovku, vejce, sůl, nějaký koření.. Ale nikdy jsem nic podobnýho na grilu nedělala. Jen zeleninovej karbanátek v trojobalu klasicky na pánvi. :think: Vůbec netuším. :oops:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
mirecek
35 příspěvků 23.07.15 12:23

Skús toto:
http://varecha.pravda.sk/…-recept.html
Ja sice nie som vegetarián, ale už som tieto placky parkrát robil a sú veľmi dobré…Karfiol (květák), však doporučujem trocha obvariť.

 
floridanka
20 příspěvků 24.07.15 16:35
Jak vyrobit vegetariánský steak na gril k bramborové kaši

Ahoj Dano, posekej zampiony nadrobno, pridej uvarenou cocku, trochu ovesnych vlocek, cesnek, (muze byt i v prasku), koreni na steak, kecup, sojovku, worcestrovku, vajicko a podle toho jak to bude huste, pridej bud strouhanku, nebo trochu mouky a nebo pridej vodu. Vytvaruj placicky…bud jako ovalny steak, nebo kulate jako hamburgery, (nebo karbenatky? nazyvejme je podle toho, jestli je chces smazit, opekat a nebo grilovat. Pokud je budes smazit, muzes je obalit jeste v trojobalu, jako klasicky karbenatek), ale ty vlastne pises, ze by to melo byt na gril.
Vytvarovane placky vloz tedy na chvili do mrazaku a pak je muzes grilovat. Pokud jich udelas vic, tak je proloz parchment papirem, nebo je pobal do sacku, tak aby se neslepily a muzes je nechat zamrazene do dalsi party.

Jinak si taky obcas delam placicky z nastrouhanych syrovych brambor a nadrobunko narezaneho zeliho (syroveho) - prestoze jsu vsezravec, nejsem vegetarian. Ochutim to uplne stejne jako bramboraky, takze do toho prijde i vajicko a trocha mouky, davam take oregano. V trojobalu je neobaluju, uplacam z te smesky jakoze karbenatky a ty smazim na „jen trosinku“ vymazane panvici - neplavou v oleji!, delaji se skoro na sucho, jsou krupave a velmi dobre chuti. Pokusim se najit nejakou starou fotku, abys videla jak to vypada. Ja jsem je delala na el. kamnech, ale pokud mas zeleznou panvicku, muzes ji polozit na gril, nebo to dej na nejaky pekacek.
Jinak muzes pripravit steak treba z kvetaku, ochutit ho muzes dle vlastni fantazie a delat ho muzes primo na grilu.
Preji ti krasny den! :srdce:

 
DanaJ
1136 příspěvků 24.07.15 23:12

@floridanka Tak ten s houbama a čočkou je hodně podobnej čočkový sekaný co dělám a co jsem dělala na minulou oslavu, tak to nemůžu. Ale vypadá to, co tu píšete a i @mirecek, že bych to mohla udělat z kořenovky. Něco na způsob toho květáku. Houby už teď nekoupím a luštěniny nestihnu uvařit, páč ještě potřebuju dělat jiný věci. Jinak dát to do mrazáku nachystané je výbornej nápad. Prvně je odzkouším, jestli se to dá jíst a když se osvědčí můžu si jich nadělat víc a pak už jen vytáhnu potřebný množství. Díky za výbornej nápad. :kytka:

 
floridanka
20 příspěvků 25.07.15 15:44
Jak to dopadlo???

Dej nam vedet jakou mnamku jsi nakonec vytvorila a pridej foto! :mavam:

 
DanaJ
1136 příspěvků 29.07.15 22:52

Vzala jsem vločky, namočila je přes noc, přidala kořenovku, bylinky, sůl a byl z toho zeleninovej bramborák, kterej jsem udělala na pánvi. :zed:

 
floridanka
20 příspěvků 30.07.15 04:34

No tak vidis, nakonec sis sama poradila. :potlesk: Vis co mu muzes udelat priste? Nastrouhej cuketu, pridej na kosticky nakrajenou cibuli, (nebo zelenou cibulku), trochu mouky, parmesanu a mozzarelly, sul, z toho utapkej tvary podobne karbenatkum a usmaz je na oleji. To jsem dneska nasla tady na americkych strankach a muze to byt nahodou moc dobre, co rikas? :D

 
DanaJ
1136 příspěvků 30.07.15 22:06

Mno, mě jde o placky, který udělám na grilu. Všelijaké zeleninové placky na téma bramborák nebo karbanátek nebo halapatina nebo cukeťák dělám. S grilem je u nemasožravce problém. Samozřejmě všelijaká zelenina samotná s kořením se ugrilovat dá. Chtěla jsem něco plackovatýho. :mrgreen:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz