Jak vycistit teflonovou panev

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pilulka
5 příspěvků 11.12.04 12:42
Jak vycistit teflonovou panev

Ahoj vsichni, potrebovala bych poradit, jak vycistit teflonovou panev po smazeni hory bramboraku. Na okrajich je vysmazeny olej, ktery z ni nemuzu vubec dostat. Exustuje na to nejaky pripravek nebo mate s tim nekdo zkusenosti? Dekuji za rady. Pilulka


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Alice
104 příspěvků 13.12.04 16:42
Spatny a nekvalitni teflon, myslim :o((((

Stavalo se mi to u Tescomy. U Tefalu staci otrit ubrouskem. Asi jsem te nepotesila :o(((((

 
vencal
213 příspěvků 13.12.04 17:52
Snad

Já používám na připáleniny, které nejdou odstranit ničím jiným, přípravek na čištění trouby, např. Kronostar apod. Postříkám inkriminované místo, nechám chvíli působit a pak setřu houbičkou či hadrem, ovšem ne vždy to pomůže . Protože je to docela silné chem. čistidlo, doporučuju následně pánev pořádně umýt jarem nebo raději několikrát. Pokud to vyzkoušíš, držím palec.

 
habana 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.12.04 01:04
Jak vyčistit teflonovou pánev

Milá zlatá (antikoncepční ??? ;-)) , zde je moje celoživotní zkušenost s teflonovou pánví. Teflonová pánev, pokud nechceš, aby se na stranách usazovaly ty srágory, o kterých píšeš, musí být po každém jednotlivém smažení umyta horkou vodou od zbytků oleje, s měkkým hadříkem, ale BEZ JARU a podobné chemie. Po umytí a skončení smažení je vhodné pánev jemně potřít olejem, jestliže vypadá jako suchá.
To v praxi snamená, že když po sobě smažíme 4 řízky na dvakrát, tak po první várce řízků je nutné pánev vyčistit. Když to neuděláš, tak po stranách pánve bude narůstat vrstva zaschlého oleje, která pak časem nejde dolů. To samé platí o bramborácích. Co bramborák, to umytí pánve, jinak vrstva po stranách stále narůstá… Dost blbá vize, co?

 
habana 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.12.04 01:04
Jak vyčistit teflonovou pánev

Milá zlatá (antikoncepční ??? ;-)) , zde je moje celoživotní zkušenost s teflonovou pánví. Teflonová pánev, pokud nechceš, aby se na stranách usazovaly ty srágory, o kterých píšeš, musí být po každém jednotlivém smažení umyta horkou vodou od zbytků oleje, s měkkým hadříkem, ale BEZ JARU a podobné chemie. Po umytí a skončení smažení je vhodné pánev jemně potřít olejem, jestliže vypadá jako suchá.
To v praxi snamená, že když po sobě smažíme 4 řízky na dvakrát, tak po první várce řízků je nutné pánev vyčistit. Když to neuděláš, tak po stranách pánve bude narůstat vrstva zaschlého oleje, která pak časem nejde dolů. To samé platí o bramborácích. Co bramborák, to umytí pánve, jinak vrstva po stranách stále narůstá… Dost blbá vize, co?

 
ogroats
64 příspěvků 15.12.04 02:37
Teflonova panev

kup si ocelovy cinsky wok, ne nejaky litinovy nebo oluminiovy, nebo si kup normalni velkou ceskou ocelovou panev, prijde te to na desetinu vydaju a na desetinu prace a pece o naradi.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz