Jak uvařit kukuřici?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Berdie
12 příspěvků 30.09.05 16:46
Jak uvařit kukuřici?

Prosím všechny labužníky o radu, jak dobře uvařit kukuřici. Vždy když jsem se o to pokoušela, vyšlo z toho zrní akorát tak pro slepice - málem jsme si vylámali zuby, jak byla tvrdá. Vařím klasy v papiňáku a nevím jestli to mám před vařením hodně osolit nebo se to má solit až po vyndání?????? Mám už vyndanej hrnec a v něm kukuřici - tak mi prosííííím rychle poraďte. Děkuji!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Scarlet02
577 příspěvků 30.09.05 17:09
Berdie

Já vařívám kukuřici bez soli, solím a potírám máslem až na talíři.
ALE vařím ji zá:,–(ně mléčnou, tedy měkkou a nevyzrálou.

 
Berdie
12 příspěvků 30.09.05 17:43
scarlet

dik za odpověd

 
Berdie
12 příspěvků 30.09.05 17:55
Scarlet

Jestli můžu ještě otravovat - jak dlouho ji tak vaříš?? Hodinku?

 
Scarlet02
577 příspěvků 30.09.05 19:59
...

Já ji vařím něco přes půl hodinky, ale ta kukuřice je nevyzrálá. Asi jsem ti moc nepomohla. Hezký večer.

 
Berdie
12 příspěvků 30.09.05 20:19
Scarlet

Moc děkuji za rady - už jsme jí zpapali a tentokrát se povedla - ŇAM ŇAM - jedna báseň.
Měla jsem ji zralou tak napůl, byla spíš zralejší a vařila jsem ji hoďku.

 
Manana
1515 příspěvků 30.09.05 23:39
kukuřice

musí být čerstvá a mladá v tzv. mléčné zralosti, to je už žlutá, ale ne vyzrálá dotvrda.
A jedna rada: kukuřice, která se u nás na polích většinou ješte pěstuje, je velice výnosná, ale je to nejtvrdší kukuřice, ze které nejdou oddělit slupky. Je to odrůda „koňský zub“, která byla vypěstována a vyexportována do všech států tehdejšího socialistického bloku pod přímým dohledem Chruščova.

 
Scarlet02
577 příspěvků 01.10.05 00:07
Manano

a rusáky to učili pěstovat přímo u nich soudruzi ze Slušovic

 
esmeralda
4813 příspěvků 01.10.05 00:49
Jak uvařit kukuřici? - Maňano a Scarlet

Já dokonce slyšela že v Sovětském Svazu roste kukuřice jako telegrafní sloupy.....

…někdy prý i hustěji.

 
Scarlet02
577 příspěvků 01.10.05 12:05
Esme,

prý není ta kukuřice ani tak vysoká, jako je daleko od sebe

 
Eleeen
1127 příspěvků 02.10.05 07:00
v mikrovlnce...

tu mléčnou vařím tak, že ji do půlky zaliju vodou NESOLÍM a vařím 8 min na 600 W, v půlce otočím.
Po vlnění nechám ještě 3 minutky dojít. Mnohdy to ale nevydržím a ani ji dojít nenechám.

 
sim
293 příspěvků 03.10.05 14:46
...

Uz je to asi jedno, ale len na doplnenie - existuje kukurica krmna a lahodkova. Tu lahodkovu staci varit 5-10 minut, soli sa az na tanieri.
Ta krmna je tiez dobra, len nesmie byt uz prezreta, potom to dopadne ako pises…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz