Prosím všechny labužníky o radu, jak dobře uvařit kukuřici. Vždy když jsem se o to pokoušela, vyšlo z toho zrní akorát tak pro slepice - málem jsme si vylámali zuby, jak byla tvrdá. Vařím klasy v papiňáku a nevím jestli to mám před vařením hodně osolit nebo se to má solit až po vyndání?????? Mám už vyndanej hrnec a v něm kukuřici - tak mi prosííííím rychle poraďte. Děkuji!
|
Jak uvařit kukuřici?
Já vařívám kukuřici bez soli, solím a potírám máslem až na
talíři.
ALE vařím ji zá:,–(ně mléčnou, tedy měkkou a nevyzrálou.
Já ji vařím něco přes půl hodinky, ale ta kukuřice je nevyzrálá. Asi jsem ti moc nepomohla. Hezký večer.
Moc děkuji za rady - už jsme jí zpapali a tentokrát se povedla - ŇAM
ŇAM - jedna báseň.
Měla jsem ji zralou tak napůl, byla spíš zralejší a vařila jsem
ji hoďku.
musí být čerstvá a mladá v tzv. mléčné zralosti, to je už žlutá,
ale ne vyzrálá dotvrda.
A jedna rada: kukuřice, která se u nás na polích většinou ješte
pěstuje, je velice výnosná, ale je to nejtvrdší kukuřice, ze které nejdou
oddělit slupky. Je to odrůda „koňský zub“, která byla vypěstována a
vyexportována do všech států tehdejšího socialistického bloku pod
přímým dohledem Chruščova.
Já dokonce slyšela že v Sovětském Svazu roste kukuřice jako telegrafní sloupy.....
…někdy prý i hustěji.
tu mléčnou vařím tak, že ji do půlky zaliju vodou NESOLÍM a vařím
8 min na 600 W, v půlce otočím.
Po vlnění nechám ještě 3 minutky dojít. Mnohdy to ale nevydržím a ani
ji dojít nenechám.
Uz je to asi jedno, ale len na doplnenie - existuje kukurica krmna a
lahodkova. Tu lahodkovu staci varit 5-10 minut, soli sa az na tanieri.
Ta krmna je tiez dobra, len nesmie byt uz prezreta, potom to dopadne
ako pises…