jak udělat správně hořcici

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jantar
170 příspěvků 16.06.05 17:40
jak udělat správně hořcici

dijonskou
a
pak jsem kdysi slyšel o ruské v prášku - kupovala se v čajce…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 16.06.05 18:13
jantaříku,

o ruské práškové se tu už mluvilo někde na diskuzi (jsem lenivá to jít hledat, proto neposílám přímý odkaz), jak udělat správnou dijónskou, nevím, ale mám tu pár fíglů a švindlů na chuťově celkem dobré hořčice:
1. Do obyčejné plnotučné hořčice vmíchej jemně nastrouhaný křen, drobně pokrájenou cibuli či rozetřený česnek, podle chuti okořeň kari nebo chilli kořením, mletým pepřem a osol.
2. Do plnotučné vmíchej 1-2 lžíce rybízové nebo malinové zavařeniny, přidej pár kapek oleje, aby hořčice brzy nevyschla a klidně ji vydávej za francouzskou specialitu ;-).
3. Pokud není hořčice po ruce, nahraď ji cibulovou pastou: oloupanou cibuli jemně nastrouhej, zakapej olejem, okořeň mletým pepřem, osol a dobře promíchej.
4. Za chviličku pošlu recepty na výrobu zeleninových hořčic a cuketové hořčice. Tu mám osobně vyzkoušenou a je velmi pikantní, chutná.

 
petromil
90 příspěvků 17.06.05 21:59
hořčice

hořčičný prášek zaleju trochou studené vody a nechám asi 10minut,semínka zaleju octem nebo vínem nebo moštem nebo jiným džusem nebo alkoholem apod.Po nabobtnání nechám semínka celá nebo je nadrtím,smíchám s namočeným hořčičným práškem,olejem,so­lí,medem,nase­kané bylinky,koření,ze­lenina,dělám vždy jiný recept.Čerstvě umíchaná hořčice má sílu.Prášek přidávám např.do dušených mas.Nebo namočený prášek promíchám jenom s trochou octa a oleje,připadám si jak alchymista,každý den patlám nějaké omáčky,tapená­dy,pesta

 
jantar
170 příspěvků 20.06.05 20:01
hurá 1.úspěch

tak jsem použil
prášek + ocet + olej + klasická hořcice
silný mixer
a váslebek na první pokus uspokojivý…
do salátu a na maso super…

 
petromil
90 příspěvků 21.06.05 17:02
zálivka na salát

včera jsem semínka hořčice zalila balzamicem a nechala pár hodin marinovat,pak jsem přidala med,sůl,pepř,di­jonskou hořčici,olivový olej a estragon a umíchala zálivku,ty semínka jsou v zálivce moc dobrý,dneska máčím semínka v bílým balzamicu


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz