dijonskou
a
pak jsem kdysi slyšel o ruské v prášku - kupovala se v čajce…
jak udělat správně hořcici
o ruské práškové se tu už mluvilo někde na diskuzi (jsem lenivá to
jít hledat, proto neposílám přímý odkaz), jak udělat správnou
dijónskou, nevím, ale mám tu pár fíglů a švindlů na chuťově celkem
dobré hořčice:
1. Do obyčejné plnotučné hořčice vmíchej jemně nastrouhaný křen,
drobně pokrájenou cibuli či rozetřený česnek, podle chuti okořeň kari
nebo chilli kořením, mletým pepřem a osol.
2. Do plnotučné vmíchej 1-2 lžíce rybízové nebo malinové zavařeniny,
přidej pár kapek oleje, aby hořčice brzy nevyschla a klidně ji vydávej za
francouzskou specialitu .
3. Pokud není hořčice po ruce, nahraď ji cibulovou pastou: oloupanou cibuli
jemně nastrouhej, zakapej olejem, okořeň mletým pepřem, osol a dobře
promíchej.
4. Za chviličku pošlu recepty na výrobu zeleninových hořčic a cuketové
hořčice. Tu mám osobně vyzkoušenou a je velmi pikantní, chutná.
hořčičný prášek zaleju trochou studené vody a nechám asi 10minut,semínka zaleju octem nebo vínem nebo moštem nebo jiným džusem nebo alkoholem apod.Po nabobtnání nechám semínka celá nebo je nadrtím,smíchám s namočeným hořčičným práškem,olejem,solí,medem,nasekané bylinky,koření,zelenina,dělám vždy jiný recept.Čerstvě umíchaná hořčice má sílu.Prášek přidávám např.do dušených mas.Nebo namočený prášek promíchám jenom s trochou octa a oleje,připadám si jak alchymista,každý den patlám nějaké omáčky,tapenády,pesta
tak jsem použil
prášek + ocet + olej + klasická hořcice
silný mixer
a váslebek na první pokus uspokojivý…
do salátu a na maso super…
včera jsem semínka hořčice zalila balzamicem a nechala pár hodin marinovat,pak jsem přidala med,sůl,pepř,dijonskou hořčici,olivový olej a estragon a umíchala zálivku,ty semínka jsou v zálivce moc dobrý,dneska máčím semínka v bílým balzamicu
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
